Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.01.2019 13:31

greenrs napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Moto g5s
W ustawieniach ma asystenta, ale nie mogę go nauczyć rozpoznawać mojego głosu.
Czyli trzeba czekać.

Jeśli nie masz jeszcze aktualizacji do języka polskiego to musisz czekać. Model smartfona nie ma tutaj żadnego znaczenia. Ważne żeby miał co najmniej Androida 5. Nie sądzę, żeby ktoś jeszcze używał starszej wersji. Moto g5s ma Androida 7.

Tak - nie ma w ustawieniach asystenta możliwości pobrania języka polskiego.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.01.2019 13:34

Zbyszko666 napisał(a):LGG6 - asystent dostępny po aktualizacji :) Zabawy wieczorem ha. Tylko co mam włączać, jak mało urządzeń podłączonych do sieci Wi-fi itp :P

No to pochwal się wieczorem wynikami zabawy.
Tzn. czy działa.
naturysta-06
Koneser

Postnapisał(a) naturysta-06 » 16.01.2019 17:05

Dzień dobry!
Na korzystanie z Asystenta poczekam jak się doszlifuje :)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 16.01.2019 17:10

Dzień dobry,

greenrs napisał(a):Natomiast ludzie odpowiedzialni za funkcjonowanie całego państwa, zarabiający 10, 20, 30 razy więcej niż przeciętna pensja mogą zachowywać się jak żule spod budki z piwem, mogą kraść, szczuć, przeklinać, gnoić innych przyzwoitych obywateli, taplać się w szambie...? Tak uważasz?

Nie. Uważam, że im wyżej ktoś stoi w hierarchii społecznej tym wyższe wymagania natury moralnej powinny być wobec niego stawiane.
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 16.01.2019 18:30

walp napisał(a):
maxredaktor napisał(a):Jak o tym przeczytałem, to przypomniała mi się książka Janusza Zajdla "Paradyzja", napisana w latach 80. XX w. Jeśli mnie pamięć nie myli, to mieszkańcy Paradyzji, którzy byli stale inwigilowani, wymyślili specjalny "język" działający w podobny sposób.

Książki nie znałem. Sprawdziłem i w naszej bibliotece mają audiobooka. Posłucham. Dzięki.

Gorąco polecam inne powieści Zajdla (zwłaszcza "Limies inferior") i oczywiście opowiadania.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 16.01.2019 22:48

Smutny wieczór :(

Kiepura napisał(a):....
Oceany hipokryzji. Świat oparty na kłamstwie.
Oto "święty za życia" kreuje się na ofiarę hejtu, sam będąc co świeżo skazanym prawomocnym wyrokiem za świadome takiego hejtu wobec innej osoby tworzenie.
...

Jurek Owsiak kreuje się na ofiarę hejtu 8O
Bez wątpienia uważałbyś go za Świętego, gdyby posypał głowę popiołem po fali hejtu jaki od lat na niego wylewano.
To dopiero szczyt hipokryzji.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.01.2019 08:30

Kiepura napisał(a):Dzień dobry,

greenrs napisał(a):Natomiast ludzie odpowiedzialni za funkcjonowanie całego państwa, zarabiający 10, 20, 30 razy więcej niż przeciętna pensja mogą zachowywać się jak żule spod budki z piwem, mogą kraść, szczuć, przeklinać, gnoić innych przyzwoitych obywateli, taplać się w szambie...? Tak uważasz?

Nie. Uważam, że im wyżej ktoś stoi w hierarchii społecznej tym wyższe wymagania natury moralnej powinny być wobec niego stawiane.

No, dlatego posłanka Pawłowicz dalej robi co chce i ubliża komu chce a Owsiak dostał wyrok. No to oszołomy widzą, że Krystyna Pawłowicz paradoksalnie wyznacza granice wolności wypowiedzi, kultury i dobrego smaku - bo może i nic jej za to nie grozi.
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 17.01.2019 08:40

Pääkäyttäjä napisał(a):(...) dlatego posłanka .x.x. dalej robi co chce (...)
Tu padło nazwisko, którego nie powinno się wymawiać*.
Ktoś, kto w XXI wieku postuluje aby w szkołach było "mniej Kopernika a więcej katechizmu", powiniem mieć zamknięty "wyjściowy"** dostęp do wszystkich mediów.

* Przepraszam wszystkich, którzy przypadkowo mają takie samo
** mam na myśli, aby miała tylko "read only" dostęp, niech się dokształca
Zbyszko666
Cromaniak

Postnapisał(a) Zbyszko666 » 17.01.2019 10:31

Dzień dobry. Słonecznie.
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 17.01.2019 10:39

boboo napisał(a):Ktoś, kto w XXI wieku postuluje aby w szkołach było "mniej Kopernika a więcej katechizmu", powiniem mieć zamknięty "wyjściowy" dostęp do wszystkich mediów.

Dokładnie tak!

I dzień dobry wszystkim.
naturysta-06
Koneser

Postnapisał(a) naturysta-06 » 17.01.2019 14:38

Dzień dobry! :)
Za oknem ni to jesień, ni to wiosna a na pewno nie zima* ;)

* Kołobrzeg
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 18.01.2019 09:15

W nocy popadał śnieg...czyli znów na drogach będzie plucha...

Dzień dobry.
naturysta-06
Koneser

Postnapisał(a) naturysta-06 » 18.01.2019 09:40

Dzień dobry! :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.01.2019 10:07

Dzień dobry :D

Za oknem deszczowato :cry:
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 18.01.2019 10:16

A u nas błękit nieba, temperatura koło zera, a z każdym dniem ma spadać. Natomiast w prognozach śniegu nie widać. Szkoda, bo wcześniej jak go sporo napadało, to następnego dnia była odwilż, deszcz i tyle go widzieliśmy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko