Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.01.2019 12:11

Nie chcę być złym prorokiem, ale stan prezydenta Adamowicza jest fatalny, jak to okreslił znajomy z GUMu to tak naprawdę kwestia cudu.

Nie bez powodu ściągają jego żonę samolotem rządowym.

Teraz czekamy na informację, że WOŚP to impreza o wysokim zagrożeniu terroryzmu kryminalnego.
Byłem pod tą sceną godzinę wcześniej.
Teraz wszysycy mądrzy, ale to impreza festynowa, o przyjaznym charakterze. To nie był koncert Nergala.
Oczywiście ochrona powinna być przynajmniej pod schodami, ale teraz na forach czytam jak ludzie z ich konkurencji piszą, że u nich to by się nie wydarzyło.

Milion razy widziałem jak przyjeżdża jeden goguś w gajerze, otwiera bagażnik i wyciąga kamizelki, młodzież je zakłada i zostaje profesjonalnymi ochroniarzami.

Znajomy, który był kilkanaście metrów od sceny podczas ataku, w ogóle go nie zauważył, mieli bekę z jak im się wydawało nawalonego kolesia, dopiero gdy zobaczyli nóż zbaranieli. Krzyki "medyk, medyka" sprawiły, że zorientowali się, że doszło to czegoś strasznego.

Zresztą na filmach widać jak ludzie po ataku dalej bujają się z telefonami w rękach.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 14.01.2019 12:20

kaszubskiexpress napisał(a):Nie chcę być złym prorokiem, ale stan prezydenta Adamowicza jest fatalny, jak to okreslił znajomy z GUMu to tak naprawdę kwestia cudu.

Nie bez powodu ściągają jego żonę samolotem rządowym.

Teraz czekamy na informację, że WOŚP to impreza o wysokim zagrożeniu terroryzmu kryminalnego.
Byłem pod tą sceną godzinę wcześniej.
Teraz wszysycy mądrzy, ale to impreza festynowa, o przyjaznym charakterze. To nie był koncert Nergala.
Oczywiście ochrona powinna być przynajmniej pod schodami, ale teraz na forach czytam jak ludzie z ich konkurencji piszą, że u nich to by się nie wydarzyło.

Milion razy widziałem jak przyjeżdża jeden goguś w gajerze, otwiera bagażnik i wyciąga kamizelki, młodzież je zakłada i zostaje profesjonalnymi ochroniarzami.

Znajomy, który był kilkanaście metrów od sceny podczas ataku, w ogóle go nie zauważył, mieli bekę z jak im się wydawało nawalonego kolesia, dopiero gdy zobaczyli nóż zbaranieli. Krzyki "medyk, medyka" sprawiły, że zorientowali się, że doszło to czegoś strasznego.

Zresztą na filmach widać jak ludzie po ataku dalej bujają się z telefonami w rękach.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 14.01.2019 12:21

też z tego się obawiam, by ta tragedia nie stała się pretekstem :(
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.01.2019 13:02

Dostałem informację, że prezydent Adamowicz "formalnie" nie żyje, ale czekają na jego żonę.

Informację otrzymałem od osoby, która nie jest mitomanem i jest blisko tematu.

Trudno mi w to uwierzyć, obym za kilka godzi dostał od Was zjeby za pisanie bzdur.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 14.01.2019 13:14

cyt. z art. Onet-u "Na konferencji prasowej rzecznik policji poinformował, że impreza nie została zgłoszona jako impreza masowa." 8O
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.01.2019 13:23

bluesman napisał(a):cyt. z art. Onet-u "Na konferencji prasowej rzecznik policji poinformował, że impreza nie została zgłoszona jako impreza masowa." 8O

Można zorganizować taką imprezę jako "zamknięcie ciągu komunikacyjnego", czy drogi już nie pamiętam.

To też spełnia wymogi.

To niesie za sobą koszty, określona ilość widzów na m2, określona ilość ochrony na ilość uczestników itd.

Gdy robiliśmy koncert J. Michaela Jarre'a w Gdańsku, to wielkość sektorów była wyznaczana przez geodetów. Wpuszczano okresloną ilość ludzi do poszczególnych sektorów.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 14.01.2019 13:38

Wiesz, tu chodzi mi o szukanie dziury w całym !
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 14.01.2019 13:42

Paweł Adamowicz jest szwagrem prezydenta mojego miasta Macieja Glamowskiego i również uważnie śledzę każde doniesienia medialnie i trzymam kciuki za życie i zdrowie prezydenta Gdańska.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.01.2019 13:50

bluesman napisał(a):Wiesz, tu chodzi mi o szukanie dziury w całym !

No tak.

Fakt, że nagle dla polityków obecnej władzy WOŚP to wydarzenie godne podziwu a Adamowicz to polityk, któremu nalezy się szacunek mówi, że granica została przekroczona. Może w końcu zaczną się zastanawiać nad tym co mówią, chociaż po przejrzeniu kilku wpisów mam watpliwości.

"Dobry początek" to bardzo delikatny wpis przy niektórych.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.01.2019 14:44

To naprawdę dziki kraj.

(*)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2019 14:45

"Śwetnie."
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 14.01.2019 14:47

kaszubskiexpress napisał(a):Dostałem informację, że prezydent Adamowicz "formalnie" nie żyje, ale czekają na jego żonę.

Trudno mi w to uwierzyć, obym za kilka godzi dostał od Was zjeby za pisanie bzdur.

Niestety, informacja została potwierdzona.

[*]
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 14.01.2019 15:01

Dzień dobry :?: 8O
... kur.a...o co chodzi :idea:
(*)
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 14.01.2019 15:23

walp napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Dostałem informację, że prezydent Adamowicz "formalnie" nie żyje, ale czekają na jego żonę.

Niestety, informacja została potwierdzona.

[*]

Do końca wierzyłem, że wypisujesz tu bzdury Leon... Niestety

[*]
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 14.01.2019 15:31

greenrs napisał(a):Niestety, smutny finał pięknej i pozytywnej imprezy :( Jestem pewien, że takie zdarzenia nie odbiorą Jurkowi Owsiakowi motywacji do kontynuacji swojego przedsięwzięcia.

Deszczowe dzień dobry.

Niestety Q..a odebrało :( :( :cry: :cry: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jurek-o ... sp/t92nh4f
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 5428
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone