Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 26.10.2016 13:11

greenrs napisał(a):
walp napisał(a):Jeżeli chodzi o computing, to kupiliśmy Młodemu wypasiony (dla gracza) model firmy 联想集团有限公司. To trzeci w rodzinie nabytek tej firmy, moim zdaniem bardzo udany produkt.

A mój ponad roczny laptop tejże firmy wysypał się dziś po raz drugi w tym miesiącu :evil:

A ja z serii Thinkpad jestem bardzo zadowolony... może dlatego że to już nie liczny sprzęt który ma jeszcze trackpoint bez którego nie umiem używac lapka :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.10.2016 17:13

Dobry wieczór wszystkim.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 26.10.2016 19:17

maniust napisał(a):
walp napisał(a):W królestwie AGD, to trzy firmy: jedna szwedzka, dwie niemieckie. A co do psucia, to różnie bywa, może ze sprzętem też trzeba rozmawiać, jak z roślinkami, zwierzakami ...

Eeee tam , zależy też jak trafisz. :)
Kupiłem parę lat temu TV , Samsung ..., taki sam model kupił Anakin (jest gdzieś wątek na Cropli) , potem po roku czasu .......teść szukał TV , to mówię kup tego Samsunga co mam , kupił .
Padł mu po 2 latach , a mój gra do dziś .......i się nie chce zepsuć , a ja już mam ochotę zmienić go. :)

W dwóch domach 5 szt. Samsunga TV...jeden już leciwy ..leci mu 8-roczek..najmłodszy 2-latek
..jak na razie odpukać ...to zależy na jaki się trafi
...kiedyś tylko Sony...ale dziś Sony to tylko z nazwy

...nawet paneli nie mają swoich tylko biorą od Samsunga albo LG
Została mi tylko mini wieża MK 100 z Dolby Surround Pro Logic...dobrze się spisuje jako kino domowe

Dobry wieczór
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 27.10.2016 05:52

A ja się po prostu grzecznie przywitam. Dzień dobry wszystkim :papa: Miłego dnia.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.10.2016 06:51

Dzień dobry :)

Leonie , takiego czerwonego na trzy to nie miałem , ale dwukasetowy Panasonic - owszem . Świetnie kopiował ( i może to robić nadal ) kasety :mrgreen:
Ostatnio edytowano 27.10.2016 06:58 przez piotrf, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.10.2016 06:58

Dobry :)

Jeszcze czwartunio , piątunio i 4 dni wolne. :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.10.2016 07:00

maniust napisał(a):Dobry :)

Jeszcze czwartunio , piątunio i 4 dni wolne. :D

I tego się trzymajmy :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.10.2016 07:02

mervik napisał(a):...kiedyś tylko Sony...ale dziś Sony to tylko z nazwy

...nawet paneli nie mają swoich tylko biorą od Samsunga albo LG

A ja tylko Sony ... takie skrzywienie. :)
... a panel to nie wszystko. Istotne jest jego podświetlenie, zastosowany procesor i układy przetwarzania obrazu, itp., które mają istotny wpływ na kontrast, poziom czerni, zakłócenia itp. - jednym słowem jakość obrazu.

Wśród telewizorów z popularnymi matrycami LCD typu VA, o największym współczynniku kontrastu (3000:1, a nawet 4000:1) przodowały telewizory Panasonica i Sony, producentów, którzy stosują w swoich telewizorach, właśnie matryce innych firm.

Z innej strony, wśród telewizorów Samsunga, największy kontrast można znaleźć w modelach, które wyposażono nie we własne matryce tej firmy, czyli Samsung Display Co., ale w wyświetlacze tajwańskie, Innoluksa lub AUO.

Długo by o tym pisać, najważniejsze, aby się nie psuły. :)

Dzień dobry.
Po ciemnym i mglistym poranku, jest nadzieja na przebłysk chociaż bladego słońca :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 27.10.2016 10:00

piotrf napisał(a):Leonie , takiego czerwonego na trzy to nie miałem , ale dwukasetowy Panasonic - owszem . Świetnie kopiował ( i może to robić nadal ) kasety :mrgreen:

Witaj Piotrze.
Ostatnio zauważyłem jakąś modę na tamte lata ( wiadomo, złote lata ). Znajomy pochwalił się, że kupił adapter bambino :mrgreen:

Właściciele takich dwukaseciaków byli pierwszymi nielegalnymi piratami muzycznymi. Kopiowało się na potęgę :wink:

Guten Morgen.
Wiadomo my nie umimy po polnisze
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 27.10.2016 11:12

Dzień dobry w ten słoneczny dzionek.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.10.2016 16:51

ajdadi napisał(a):Dzień dobry w ten słoneczny dzionek.

Tiaaaa, dzień dobry.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 27.10.2016 19:38

kaszubskiexpress napisał(a):
Właściciele takich dwukaseciaków byli pierwszymi nielegalnymi piratami muzycznymi. Kopiowało się na potęgę :wink:

...jeszcze takiego mam z nagrody i to sprawnego :D
..a w piwnicy cała reklamówka z kasetami obok 50szt kaset z filmami do magnetowidu
...sam nie wiem... po co to jeszcze trzymam :mrgreen:

piotrf napisał(a): ale dwukasetowy Panasonic - owszem . Świetnie kopiował ( i może to robić nadal )

Piotr taki :wink:

DSCN2743.JPG

Dobry wieczór
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 28.10.2016 05:44

Nisko się kłaniam w ten najpiękniejszy dzień tygodnia, zwany w mojej firmie "dniem torbacza" lub "dniem łączenia rodzin" :lol: .
Dzień dobry wszystkim :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.10.2016 05:54

Dzień dobry.

Dzisiaj jest Dzień Odpoczynku dla Zszarganych Nerwów, czyli wrzucamy na luz. :D

Obrazek

Ogólnie, to ja mam takie święto, w każdy weekend.

Nerwy, kłopoty, stres ... to wszystko odkłada się na wątrobie. :wink:

A na wątrobę, podobno najlepszy jest ostropest plamisty.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.10.2016 06:50

Dzień dobry :lol:

Dzisiaj przymrozek (-2)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko