Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.10.2016 06:05

yzedef napisał(a):Bry :)
Dziś dojechała do mnie w ramach przedłużenia firmowej umowy nowa słuchawka. Wybór padł na Samsunga S6 Edge.
Nie zgadniecie ale telefon fabrycznie nowy, ze wszystkimi naklejkami z IMEI itp. na bank nie otwierany, zafoliowany no i co ? i kupa bo uwalony i nie do uruchomienia!. Dla mnie maskara że nie mają kontroli jakości i coś takiego z taśmy zeszło... wcale się nie dziwię że mieli akcjie z najnowszym Notem.
Niedawno padł mi dzieciaków LED 2,5 roczny (pół roku po gwarancji) też tej marki :). Model więc nie jakiś stary i gdyby nie allegro i forum elektroda to pewnie byłby na elektorśmieciach bo Samsung do poprzednich modeli to już części przecież nie musi produkować :). Czas najwyższy skreślić tą markę za fatalne podejście do aftersales.

8O 8O 8O

Podróba. Kupuje w ciemno rzeczy tylko tej firmy. Spośród pierdyliona rzeczy agd i elektroniki jakie przewinęły się przez dom tylko samsung był trwały, solidny i służył bezawaryjnie wiele lat.
Namawiałem dziecię na samsunga, kupiła jabłuszko. Po roku totalna rozwałka.
Kupiłem wieże philipsa. Dwa lata i śmiecie. W środku okazało się totalną chińszczyzną (nie z fabryki Philipsa w Chinach tylko chińskie), tylko na obudowa była z naklejką philips.

Dzień dobry.

Jest takie powiedzenie czekaj tatka latka. :lol:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 26.10.2016 06:56

Dzień dobry

Przypomnieliście mi o mini wieży . . . dziękuję :oczko_usmiech:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 26.10.2016 07:14

piotrf napisał(a):Przypomnieliście mi o mini wieży . . . dziękuję :oczko_usmiech:

A jamniki kasetowe :mrgreen:
Obrazek

Dzień dobry.
:hut:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 26.10.2016 07:20

yzedef napisał(a):
Kia ma mały bagażnik i dlatego dla mnie odpada...
Na pewno dla mnie ciekawszy jest Tucson.....

W Nowym Sportage 16 jest poprawiony i jest więcej miejsca na nogi dla pasażerów
Wolałbym Ravkę Hybrydę , wiadomo legenda , mimo wpadki z wyciszeniem kabiny .
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 26.10.2016 07:27

auto_gt napisał(a):
yzedef napisał(a):
Kia ma mały bagażnik i dlatego dla mnie odpada...
Na pewno dla mnie ciekawszy jest Tucson.....

W Nowym Sportage 16 jest poprawiony i jest więcej miejsca na nogi dla pasażerów
Wolałbym Ravkę Hybrydę , wiadomo legenda , mimo wpadki z wyciszeniem kabiny .

Dzień dobry , nie pada
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.10.2016 07:30

greenrs napisał(a):Pozostaje przeczekać i tu zgadzam się z Jackiem

Tak, pozostaje przeczekać. Wierzę ponadto, że kiedy przestanie wiać wind of change, to "Trójka" wróci do właściwej formy i niczym ciało sprężyste,
nie da się zniekształcić. :)

greenrs napisał(a):w moim domu nigdy już nie pojawi się żadne urządzenie tej znanej i popularnej w Polsce (nie wiem dlaczego?) firmy 8)

Nie mam aż tak złych doświadczeń z firmą 삼성, chociaż jeżeli chodzi o elektronikę użytkową, zdecydowanie wolę ソニー株式会社 :oczko_usmiech: (tylko RTV).
Jeżeli chodzi o computing, to kupiliśmy Młodemu wypasiony (dla gracza) model firmy 联想集团有限公司. To trzeci w rodzinie nabytek tej firmy, moim zdaniem bardzo udany produkt.

W królestwie AGD, to trzy firmy: jedna szwedzka, dwie niemieckie. A co do psucia, to różnie bywa, może ze sprzętem też trzeba rozmawiać, jak z roślinkami, zwierzakami ... :oczko_usmiech:

Dzień dobry, oby się nic nie zepsuło. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.10.2016 07:37

Dzień dobry.

Dzisiaj deszczowato ............
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.10.2016 07:40

kaszubskiexpress napisał(a):A jamniki kasetowe :mrgreen:
Obrazek

Mój chrzestny miał takiego Sharpa , przywiózł z Iraku w 80-tym którymś , to był szał.
Potem miałem go mieć , ale gówniarz byłem i się nie udało...... potoczyło się inaczej. :(

Dobry :)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 26.10.2016 07:45

Dzień dobry. Niewielkie przejaśnienia, ale raczej będzie padać :twisted:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.10.2016 07:51

walp napisał(a):W królestwie AGD, to trzy firmy: jedna szwedzka, dwie niemieckie. A co do psucia, to różnie bywa, może ze sprzętem też trzeba rozmawiać, jak z roślinkami, zwierzakami ...

Eeee tam , zależy też jak trafisz. :)
Kupiłem parę lat temu TV , Samsung ..., taki sam model kupił Anakin (jest gdzieś wątek na Cropli) , potem po roku czasu .......teść szukał TV , to mówię kup tego Samsunga co mam , kupił .
Padł mu po 2 latach , a mój gra do dziś .......i się nie chce zepsuć , a ja już mam ochotę zmienić go. :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 26.10.2016 08:31

Słońce i błękitne niebo, coś nieprawdopodobnego. Może pierwszy raz w tym miesiącu, człowiek wyjdzie z domu, nie licząc drogi do pracy i sklepu.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 26.10.2016 08:36

Mglisto .Dzień dobry.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.10.2016 12:03

walp napisał(a):Jeżeli chodzi o computing, to kupiliśmy Młodemu wypasiony (dla gracza) model firmy 联想集团有限公司. To trzeci w rodzinie nabytek tej firmy, moim zdaniem bardzo udany produkt.

A mój ponad roczny laptop tejże firmy wysypał się dziś po raz drugi w tym miesiącu :evil:

Dzień dobry.

Słonecznie choć chłodno.
karol-73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol-73 » 26.10.2016 12:28

Witam wszystkich obecnych.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.10.2016 12:48

greenrs napisał(a):A mój ponad roczny laptop tejże firmy wysypał się dziś po raz drugi w tym miesiącu :evil:

Może nie jest z "górnej półki"? :oczko_usmiech:

Różnie to bywa. Ja jeżdżę tanim samochodem dla mas, ale mam kolegę, który uważa, że takim nie wypada.
On jest Władcą pierścieni OOOO, takich wypasionych. :oczko_usmiech:

Ja jeżdżę po kraju i w wakacje po Europie, on głównie jeździ wzdłuż Brdy na odcinku ok 25 km, no ale pierścienie ładnie wyglądają :)
Obydwa samochody sprowadzone z Niemiec. U niego dwie poważne awarie, z lawetą.
Ja doświadczyłem tylko uszkodzenia cewki zapłonowej (na razie). :wink:

Ogólnie to jest tak, jak pisze Maniek:
maniust napisał(a):Eeee tam , zależy też jak trafisz. :)

P.S.
Nie wiedziałem, że tak dobrze czytasz chińskie znaki. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko