Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 12.11.2013 14:56

Bocian napisał(a):Pablo, podaj skuteczny sposób odblokowania blokowanych drzwi. Przyda mi sie w robocie. Przy szturmie na skład. Możesz w punktach napisać.

Rozpytaj jakiegoś kierownika pociągu, w kolejach powinni chyba mieć procedury awaryjne. Wystarczy zastosować :lol:

A co powiesz na dopuszczenie do akcji funkcjonariusza, z którym najwyraźniej było coś nie tak i w takim stanie pozwolił sobie na złamanie procedur poprzez kierowanie gróźb wobec kobiety, która nie robiła nic zabronionego, nie utrudniała szturmu i stała spokojnie paredziesiąt metrów od miejsca akcji? :lol: Też chcesz w punktach, co powinni zrobić jego przełożeni, żeby roztrzęsiony albo nawalony nie robił siary i nie ośmieszał Policji?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 15:07

auto_gt napisał(a):Chm... Bocian ... kota ogonem odwracasz tak żeby Ci pasowało razem z padawanem .

Policja winna bronić prawa i obywatela w sytuacji zagrożenia , a sytuacja była bo tłum zbirów atakował to mienie , to ludzi i niezależnie od opinii społecznych czy "upolitycznienia" Policji powinna reagować zgodnie z regulaminem obowiązującym w Państwie Polskim .

Złapać w kordon tych w kominiarkach odizolować od tłumu ,obezwładnić siłą lub zagazować i do suk .

czy to takie trudne ? przecież idą miliony podatników na szkolenie tych funkcjonariuszy ...

Acha zapomniałem o jednym macie to w 4you bo przecież poszliście do służby tylko dlatego że wczesna emerytura , nie wychlać się ,szybko minie ,a świata i tak nie naprawisz ... Tak myśli cały pion Policji .

I tu jest problem ,nie w społeczeństwie ,ale w was samych , brak wam motywacji .

p.s. mam brata ciotecznego, który jest w prewencji ,nie dopytywałem się ale całkiem możliwe że pojechał obstawiać Warszawę ...

Startuj na komendanta głównego. Widzę, ze masz wiedzę w małym palcu.
Podaj ilu policjantów odchodzi po uzyskaniu minimalnych procentów. Nie siej telewizyjnych farmazonów.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 15:09

PabloX napisał(a):
Bocian napisał(a):Pablo, podaj skuteczny sposób odblokowania blokowanych drzwi. Przyda mi sie w robocie. Przy szturmie na skład. Możesz w punktach napisać.

Rozpytaj jakiegoś kierownika pociągu, w kolejach powinni chyba mieć procedury awaryjne. Wystarczy zastosować :lol:

A co powiesz na dopuszczenie do akcji funkcjonariusza, z którym najwyraźniej było coś nie tak i w takim stanie pozwolił sobie na złamanie procedur poprzez kierowanie gróźb wobec kobiety, która nie robiła nic zabronionego, nie utrudniała szturmu i stała spokojnie paredziesiąt metrów od miejsca akcji? :lol: Też chcesz w punktach, co powinni zrobić jego przełożeni, żeby roztrzęsiony albo nawalony nie robił siary i nie ośmieszał Policji?

Czyli nie wiesz, zgadza się?
Co do policjanta o którym mówisz, nie widziałem tego. I kolejny raz zapytam w takich wypadkach? Co z tym zrobiłeś? Zostawiłeś sobie to tylko na forum? Widziałeś złamanie prawa, procedur? Reaguj. Czy rozgrzeszyłeś się z tego jak większość twierdzeniem, ze to i tak nic nie da?
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 12.11.2013 15:29

Bocian napisał(a): Co do policjanta o którym mówisz, nie widziałem tego. I kolejny raz zapytam w takich wypadkach? Co z tym zrobiłeś? Zostawiłeś sobie to tylko na forum? Widziałeś złamanie prawa, procedur? Reaguj. Czy rozgrzeszyłeś się z tego jak większość twierdzeniem, ze to i tak nic nie da?

Facet był roztrzęsiony i wymachiwał pałą, więc nikomu nie chciało się do niego podchodzić i prosić o podanie jednostki i numeru służbowego. Kobieta tylko się żachnęła, że kawał chama - i to najlepiej typa podsumowuje.

Nie mam nic do gościa, nic o nim nie wiem i nie potrafię określić, czy był wyczerpany nerwowo, nachlany czy na prochach, nie byłem też poszkodowany wskutek jego czynności - więc na jakiej podstawie miałbym składać skargę? Natomiast wiem, że jako przełożony nie dopuściłbym go w takim stanie do udziału w akcji.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 12.11.2013 16:12

kaszubskiexpress napisał(a):W Gdyni też radośnie.

...kaszubski ,widać że u was potrafią się bawić bez zadym :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.11.2013 16:25

weldon napisał(a):A ty ...

... którędy obchodziłeś święto? ;)

A no Ci ta wiedza operacyjna ? :D

Ale co tam, powiem Ci. W Krakowie byłem.
Niczego nie obchodziłem, szedłem prosto. :D

Było poważnie, w zadumie, godnie, w dobrym towarzystwie tak jak na takie święto przystało.
Dokładnie tak jak chciałem, bo jestem u siebie i będę robił to co chce.
Zabawa i klaunie podskoki, (a tak mnie pouczają, że mam świętować), nie jest dla mnie istotą tego święta.
Choć odrobina nie zaszkodzi i była. :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.11.2013 16:37

mervik napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):W Gdyni też radośnie.

...kaszubski ,widać że u was potrafią się bawić bez zadym :D

Warszawie dostaje się, bo stołeczna.

Tam władza, tam kamery. Tam skupia się uwaga mediów.

Wyłącz światło, odbierz kamerki i cały ten chłam będzie siedzieć w domu, nie ma widowni, nie ma zabawy.

Teraz przez kilka dni w mediach spotkania, gadające głowy itd.

Co trzeba zrobić, żeby było lepiej i takie tam puste gadki.

Za rok to samo ! Napieprzanka ograniczonych umysłowo palantów. Potem dyskusja w mediach o tym co trzeba zrobić, żeby było lepiej.

Uważam, że Rosjanie bardzo spokojnie mimo wszystko podeszli do akcji pod ich ambasadą.

Wyobraźmy sobie co by było, gdyby to samo działo się w Moskwie pod naszą ambasadą !!!

Macierewicz już prasowałby mundur a jemu podobni szukaliby granatów i innych proc bojowych a potem kanapki i marsz na Moskwę.

Nie ma strachu przed ewentualną karą, to jest problem.

Wyłapać kilkudziesięciu, podzielić koszty zabezpieczenia imprezy, szkód po równo na każdego, do tego wielkie bilbordy z tabliczką na klacie po całej stolicy, na koszt właścicieli facjat z przeprosinami za zniszczenie miasta.
A wszystko zgodnie z prawem. Trochę się rozmarzyłem.

:mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 16:48

PabloX napisał(a):Facet był roztrzęsiony i wymachiwał pałą, więc nikomu nie chciało się do niego podchodzić i prosić o podanie jednostki i numeru służbowego. Kobieta tylko się żachnęła, że kawał chama - i to najlepiej typa podsumowuje.

Nie mam nic do gościa, nic o nim nie wiem i nie potrafię określić, czy był wyczerpany nerwowo, nachlany czy na prochach, nie byłem też poszkodowany wskutek jego czynności - więc na jakiej podstawie miałbym składać skargę? Natomiast wiem, że jako przełożony nie dopuściłbym go w takim stanie do udziału w akcji.

Reagujesz gdy przekroczenie prawa dotyczy wyłącznie ciebie? Dość wygodne. Mało społeczne. Dlatego na marszu jest jak jest.
Nic nie wiesz o policjancie, nie wiesz czemu się tak zachowuje, nie jesteś jego przełożonym ale wiesz co byś zrobił jako jego przełożony? Ciekawe.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.11.2013 16:51

Rysio napisał(a):Inna sprawa co powoduje tymi ludźmi. Może jak wszyscy wyjadą do Londka, Holandii czy innej Hiszpanii za pracą to u nas dymy się skończą :).

Cieszy Cię to ?
Nie mogę uwierzyć.
Owszem będzie cisza, ale grobowa. Na razie oficjalnie 2 nieoficjalnie 4 miliony w plecy, ile jeszcze ma wyjechać ?
Może zamiast zadawać pytania o gorączkę, zastanów się gdzie jest choroba.
Bo emigracja to też rodzaj gorączki.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.11.2013 16:52

kaszubskiexpress napisał(a):Wyłapać kilkudziesięciu, podzielić koszty zabezpieczenia imprezy, szkód po równo na każdego, do tego wielkie bilbordy z tabliczką na klacie po całej stolicy, na koszt właścicieli facjat z przeprosinami za zniszczenie miasta.
A wszystko zgodnie z prawem. Trochę się rozmarzyłem.

:mrgreen:

Faktycznie :wink: , rozmarzyłeś się :wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 12.11.2013 17:09

Bocian napisał(a):
PabloX napisał(a):Facet był roztrzęsiony i wymachiwał pałą, więc nikomu nie chciało się do niego podchodzić i prosić o podanie jednostki i numeru służbowego. Kobieta tylko się żachnęła, że kawał chama - i to najlepiej typa podsumowuje.

Reagujesz gdy przekroczenie prawa dotyczy wyłącznie ciebie? Dość wygodne. Mało społeczne. Dlatego na marszu jest jak jest.

W tym przypadku sama poszkodowana uznała, że nie warto kruszyć kopii. Poza tym, mówimy o tym, co działo się już po marszu. I nie o zachowaniu pseudokibiców, tylko policjanta. Ale doskonale rozumiem, że bronisz firmy i kolegów. Natomiast ja nie muszę, to nie moja firma i nie moi koledzy :wink:

Bocian napisał(a): Nic nie wiesz o policjancie, nie wiesz czemu się tak zachowuje, nie jesteś jego przełożonym ale wiesz co byś zrobił jako jego przełożony? Ciekawe.

Oczywiście, i nie ma w tym nic nadzwyczaj ciekawego. Jeżeli widzę, że stan psychofizyczny funkcjonariusza nie daje gwarancji prawidłowego zachowania, to nie dopuszczam go do czynności. Potem z nim porozmawiam i spróbuję się zorientować, skąd u niego nietypowe zachowanie. Jako dowódca znam swoich ludzi i wiem, co się z nimi dzieje. Proste i rozsądne. Odpowiadam za to, co podlegli funkcjonariusze zrobią i choćby dla bezpieczeństwa własnej dupy minimalizuję ryzyko, że zrobią coś, z czego będę się musiał tłumaczyć.

I nie wierzę, że w Policji jest inaczej. Ale w tym konkretnym przypadku coś zawiodło.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2013 17:24

PabloX napisał(a): Jeżeli widzę, że stan psychofizyczny funkcjonariusza nie daje gwarancji prawidłowego zachowania, to nie dopuszczam go do czynności. Potem z nim porozmawiam i spróbuję się zorientować, skąd u niego nietypowe zachowanie. Jako dowódca znam swoich ludzi i wiem, co się z nimi dzieje. Proste i rozsądne. Odpowiadam za to, co podlegli funkcjonariusze zrobią i choćby dla bezpieczeństwa własnej dupy minimalizuję ryzyko, że zrobią coś, z czego będę się musiał tłumaczyć.

I nie wierzę, że w Policji jest inaczej. Ale w tym konkretnym przypadku coś zawiodło.

No właśnie PabloX problem w tym, że to co piszesz to jest fikcja i to literacka. Napiszę Ci jedno w życiu będąc Policjantem nie uczestniczyłbym w ochronie durnych marszy niech je ochrania banda endeków, narodowców, neofaszystów i reszta tej swołoczy co krzyczy Bóg Honor Ojczyzna. Mądry Policjant ma co najmniej jedno wyjście z sytuacji - idzie na zwolnienie lekarskie i moim zdaniem tak powinno przed 11 listopada 2014r. zrobić 100 % oddziałów prewencji. Niech się durnie wytłuką i spalą co mają spalić może wtedy ktoś doceni narażanie życia.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.11.2013 17:30

kaszubskiexpress napisał(a):Tam skupia się uwaga mediów.

Obrazek ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.11.2013 17:33

auto_gt napisał(a):Złapać w kordon tych w kominiarkach odizolować od tłumu ,obezwładnić siłą lub zagazować i do suk .

Twój świat jak widzę zatrzymał się w 1980.
Reszta...bez komentarza Haniu.
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 12.11.2013 17:41

zebik napisał(a):
PabloX napisał(a): Jeżeli widzę, że stan psychofizyczny funkcjonariusza nie daje gwarancji prawidłowego zachowania, to nie dopuszczam go do czynności. Potem z nim porozmawiam i spróbuję się zorientować, skąd u niego nietypowe zachowanie. Jako dowódca znam swoich ludzi i wiem, co się z nimi dzieje. Proste i rozsądne. Odpowiadam za to, co podlegli funkcjonariusze zrobią i choćby dla bezpieczeństwa własnej dupy minimalizuję ryzyko, że zrobią coś, z czego będę się musiał tłumaczyć.

No właśnie PabloX problem w tym, że to co piszesz to jest fikcja i to literacka. Napiszę Ci jedno w życiu będąc Policjantem nie uczestniczyłbym w ochronie durnych marszy niech je ochrania banda endeków, narodowców, neofaszystów i reszta tej swołoczy co krzyczy Bóg Honor Ojczyzna. Mądry Policjant ma co najmniej jedno wyjście z sytuacji - idzie na zwolnienie lekarskie i moim zdaniem tak powinno przed 11 listopada 2014r. zrobić 100 % oddziałów prewencji. Niech się durnie wytłuką i spalą co mają spalić może wtedy ktoś doceni narażanie życia.

Strasznie gorzkie słowa, ale po pierwsze, nie czuję się swołoczą, a hasło Bóg Honor Ojczyzna wiele dla mnie znaczy. A po drugie - policjanci, których znam są patriotami i ludźmi z silnym poczuciem lojalności i odpowiedzialności. Inna sprawa, że znam głównie byłych, a nie obecnych i być może ci, których znam reprezentują wyższy poziom niż średnia w służbie.

I to, co napisałem o wczorajszej mało udanej akcji Policji w Ursusie i niewłaściwym zachowaniu jednego z policjantów - to nie po to, żeby dokopać i obśmiać. Raczej smutno mi się zrobiło, kiedy to widziałem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko