Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.11.2013 12:00

Bocian napisał(a):Bzdura Rysiu. To mityczny strach przed lansowanym przez motłoch farmazonie o mafii i vendetcie. Bo mówimy tu o bezimiennym motłochu a nie o gangsterach i zorganizowanych przestępcach. Ten sam "strach" działa wtedy gdy szczeniaki demolują przystanek, palą śmietniki, i plują ludziom z okien na głowy. Ciągle słyszę, że nic nie powiem bo mnie mafia dojedzie. A tak naprawdę to większość uważa, że to nie jego sprawa, że to policja powinna sie tym zajmować (nie mając zgłoszenia) i mają w dupie zeznawanie w sądzie.

Jaka bzdura i jakie przyzwolenie :?: Ja nie mówię tu o mafii itp. Ja mówię o najzwyczajniejszym koziku, który bardzo skutecznie działa nawet w rękach 15-to letniego gówniarza z kominiarką na glacy. Owszem, na to są metody. Mogę nosić bejzbola pod kurtką i widząc gówniarza łamiącego drzewko użyję tego narzędzia. Teoretycznie nawet jak ich będzie 5 to dam rady im manto spuścić. Tędy droga :?: Czym się będę różnił od tych co w zadymie brali udział ?

Żadne. Tak jak w zeszłym roku. Prokurator odrzucił wszystkie wnioski Policji twierdząc, że uderzanie policjanta w głowę płytką chodnikową jest wpisane w jego zawód, jest wręcz do tego powołany aby ta płytką dostawać i wszystko temacie.

No i właśnie w tym miejscu masz przyzwolenie nie tylko społeczne ale organów sprawiedliwości. Czy w takiej sytuacji śmiesz aktywować ludzi do przeciwstawiania się takim rozpieduchom?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 12:06

Brak reakcji na zbydlęcenie to przyzwolenia na to. Jak z jazdą po pijaku. Ludzie boja sie zwykłych szczeniaków snując farmazon o jakimś zajebistym zagrożeniu z ich strony w późniejszym terminie. Znasz taki PRAWDZIWY przypadek aby taka zemsta sie dokonała? Podaj przykład pocięcia tym kozikiem kogoś kto pomógł policji choćby zidentyfikować takiego bydlaka. Ludzie się nie boją. Ludzie maja to w doopie. Strachem się rozgrzeszają. Bydła była garstka, uczestników tysiące. nakryli by ich czapkami i na kopach wyj... do Wisły. I Policja nie miałaby nic do roboty.
I nie mówię tu o samosądach.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.11.2013 12:17

Sam sobie odpowiedziałeś na to skąd to przyzwolenie społeczne. Jeśli ja tracę mój prywatny czas na składanie zeznań, a na 2 dzień spotykam osobnika przeciwko któremu te zeznania składałem na ulicy, bo pan prokurator uznał że tak będzie dobrze, to z całym szacunkiem ale mam to w dupie. Dlaczego tak się dzieje to już możesz zapytać naszego Pana Prezydenta, (masz bliżej), bo to on powołuje prokuratora generalnego.

Bydła była garstka, uczestników tysiące. nakryli by ich czapkami i na kopach wyj... do Wisły. I Policja nie miałaby nic do roboty.

Z cała pewnością wtedy by się okazało, że ci biedni chłopcy w kominiarkach zostali pobici. Wtedy pewnie prokurator miałby inne zdanie.

Edit: Jeśłi nie mówisz o samosądach to o czym :?: Mam podejść do gówniarza i poprosić go, żeby udał się ze mną na najbliższy posterunek :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 12:24

Rysio napisał(a):Sam sobie odpowiedziałeś na to skąd to przyzwolenie społeczne. Jeśli ja tracę mój prywatny czas na składanie zeznań, a na 2 dzień spotykam osobnika przeciwko któremu te zeznania składałem na ulicy, bo pan prokurator uznał że tak będzie dobrze, to z całym szacunkiem ale mam to w dupie. Dlaczego tak się dzieje to już możesz zapytać naszego Pana Prezydenta, (masz bliżej), bo to on powołuje prokuratora generalnego.

Bydła była garstka, uczestników tysiące. nakryli by ich czapkami i na kopach wyj... do Wisły. I Policja nie miałaby nic do roboty.

Z cała pewnością wtedy by się okazało, że ci biedni chłopcy w kominiarkach zostali pobici. Wtedy pewnie prokurator miałby inne zdanie.

Edit: Jeśłi nie mówisz o samosądach to o czym :?: Mam podejść do gówniarza i poprosić go, żeby udał się ze mną na najbliższy posterunek :?:

I co? On natychmiast atakuje cie nożem, zabija, bije... Proszę cię, powielasz bzdety. Podaj takie przykłady. Poza tym możesz być świadkiem incognito. Jeśli boisz się 17to letniego szczyla to sorry. I nie mówi mi, że porwą ci kobite albo dziecko...
Nie trzeba lać takiego bydła, można pomóc policji w identyfikacji, wskazaniu kto to był, właśnie zeznawać w sądzie. Sądzisz, że ich trzeba wszystkich zamykać? Żeby ich nie spotkać? A po wyroku to już ich nie spotkasz? I co? Będziesz na nich płacić? Dopier... karę pieniężną aż sie posrają w gacie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 12:26

Rysio napisał(a):Sam sobie odpowiedziałeś na to skąd to przyzwolenie społeczne. Jeśli ja tracę mój prywatny czas na składanie zeznań, a na 2 dzień spotykam osobnika przeciwko któremu te zeznania składałem na ulicy, bo pan prokurator uznał że tak będzie dobrze, to z całym szacunkiem ale mam to w dupie.

Garstka bydlaków zastrasza całe społeczeństwo? Nie osłabiaj mnie...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.11.2013 12:34

Bocian napisał(a):I co? On natychmiast atakuje cie nożem, zabija, bije... Proszę cię, powielasz bzdety.

W sobotę, po meczu Górnik - Wisła w dzielnicy Gliwic - Sośnicy "ktoś" zbutował kibica Piasta. Chłopak nie przeżył. Na razie komenda nie informuje czy była kosa czy glany wystarczyły.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.11.2013 12:45

Bocian napisał(a):
Rysio napisał(a):Sam sobie odpowiedziałeś na to skąd to przyzwolenie społeczne. Jeśli ja tracę mój prywatny czas na składanie zeznań, a na 2 dzień spotykam osobnika przeciwko któremu te zeznania składałem na ulicy, bo pan prokurator uznał że tak będzie dobrze, to z całym szacunkiem ale mam to w dupie.

Czy ty czasem starasz się zrozumieć co się do Ciebie pisze? Czy nie widzisz że społeczeństwo ma to w dupie skoro prokuratura również ma to w dupie :?: Ilu kiboli zostało osądzonych i choćby skazanych na kary finansowe po zadymach meczowych :?: Sam piszesz że tych co złapaliście w latach ubiegłych biega wolno i pewnie finansowo też tego nie odczuli. Nie potrafi prokurator ponoć cywilizowanego i demokratycznego państwa dowalić kar po .... dziesiąt tysięcy z zamianą na pracę społeczną w MPO :?: Jak widzisz NIE - jest bezsilny mając za sobą cały potencjał prawny tego kraju a Ty wymagasz by społeczeństwo angażowało w tą ciuciubabkę :?: Nie osłabiaj mnie...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.11.2013 12:48

Normalnie w tym kraju będzie tylko i wyłącznie wtedy kiedy Policja, Prokuratura i Sąd będą stanowić JEDNO!
Ja gnoja złapie, Prokurator postawi mu konkretny zarzut, a Sąd osądzi.
Jak?
Dotkliwie.
Innej opcji nie ma....

Reszty mi się nie chce kminić, bo nie ma sensu rozbijać g...na atomy.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.11.2013 12:51

Vjetar napisał(a):Całe szczęście, że nie wszędzie.
http://trojmiasto.tv/Parada-Niepodleglo ... -6904.html

W Gdyni też radośnie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bez Kaszubów ani rusz :wink:
Obrazek

Obrazek

Był tez Bieg Niepodległości...
W 4 minucie widać ustrojstwo, które filmowało z lotu ptaka. Start w 5 minucie, fajnie to wyglądało.

Foty i filmik z trojmiasto.pl

Ludziom się podobało, szkoda, że ja przez dwie doby spałem tylko 2,5 godziny :?

Dzień dobry.

Jacek mam dla Ciebie wieści odnośnie Remontówki. Szczegóły w PW.
:hut:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 12.11.2013 12:53

Bocian napisał(a): I Policja nie miałaby nic do roboty.

Marzenie policjanta... :wink:

Ale widząc wczoraj kilka nieprofesjonalnych akcji Policji... np. brak zabezpieczenia rosyjskiej ambasady (zatkało mnie z wrażenia, kiedy przeczytałem wyjaśnienie, że policjanci nie chronili tyłu ambasady, bo chronili przód...), za to pół godziny później nieadekwatnie brutalny atak Policji na uczestników marszu na Belwederskiej... i hit hitów - akcja zatrzymania jednego młodzieńca, który odpalił racę w pociągu na stacji Ursus... 8O

Siedziałem w pierwszym składzie tego pociągu, a Policja +/- godzinę nie była w stanie spacyfikować drugiego składu, w którym jeden młody człowiek odpalił racę, a kilku jego kolegów blokowało drzwi. Żenada, brak profesjonalizmu tak rażący, że gdybym tego nie widział, to bym nie uwierzył. Za to wobec starszej kobiety, która nagrywała ten dziwny spektakl telefonem, jeden z policjantów był bardzo stanowczy - zbeształ kobietę i groził pałą. Był mocno czerwony na twarzy i bełkotał, więc może nie potrafił opanować emocji, a może był pod wpływem. Szok. Dziesiątki ludzi zgasiły buraka śmiechem, zresztą cała akcja była śmieszna. Chociaż, jak nad tym pomyśleć, to wcale nie śmieszna, tylko żałosna.

Gołym okiem widać, jak w ciągu paru ostatnich lat wyszkolenie prewencji zeszło na psy.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.11.2013 13:02

kaszubskiexpress napisał(a):Jacek mam dla Ciebie wieści odnośnie Remontówki. Szczegóły w PW.
:hut:

Dzięki.

:)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 14:22

Rysio napisał(a):
Bocian napisał(a):

Czy ty czasem starasz się zrozumieć co się do Ciebie pisze? Czy nie widzisz że społeczeństwo ma to w dupie skoro prokuratura również ma to w dupie :?: Ilu kiboli zostało osądzonych i choćby skazanych na kary finansowe po zadymach meczowych :?: Sam piszesz że tych co złapaliście w latach ubiegłych biega wolno i pewnie finansowo też tego nie odczuli. Nie potrafi prokurator ponoć cywilizowanego i demokratycznego państwa dowalić kar po .... dziesiąt tysięcy z zamianą na pracę społeczną w MPO :?: Jak widzisz NIE - jest bezsilny mając za sobą cały potencjał prawny tego kraju a Ty wymagasz by społeczeństwo angażowało w tą ciuciubabkę :?: Nie osłabiaj mnie...

I powielasz bzdury , że jak ktoś robi źle to i ty tak masz robić? Mnie nauczyli, że jak ktoś się opierdala w robocie to nie jest równoznaczne z pozwoleniem na to, że i ja tak robię. A to twierdzisz. Prorok ma w doopie to i ja mam w doopie. A ilu nie skazał bo nie miał dowodów bo ktoś taki jak ty nie chciał zeznawać? Jak ktos kradnie to i ty kradniesz? Nie. Bez zaangażowania społeczeństwa, bez nacisków społecznych możemy się pocałować w doopę. A to, że "ja tego nie robię, bo prokurator nie robi" to wymówka. Prokurator tez nie jest wieczny, będzie inny co zrobi.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 14:23

anakin napisał(a):Normalnie w tym kraju będzie tylko i wyłącznie wtedy kiedy Policja, Prokuratura i Sąd będą stanowić JEDNO!
Ja gnoja złapie, Prokurator postawi mu konkretny zarzut, a Sąd osądzi.
Jak?
Dotkliwie.
Innej opcji nie ma....

Reszty mi się nie chce kminić, bo nie ma sensu rozbijać g...na atomy.

A bez poparcia społecznego tego nie będzie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.11.2013 14:26

Pablo, podaj skuteczny sposób odblokowania blokowanych drzwi. Przyda mi sie w robocie. Przy szturmie na skład. Możesz w punktach napisać.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 12.11.2013 14:46

Chm... Bocian ... kota ogonem odwracasz tak żeby Ci pasowało razem z padawanem .

Policja winna bronić prawa i obywatela w sytuacji zagrożenia , a sytuacja była bo tłum zbirów atakował to mienie , to ludzi i niezależnie od opinii społecznych czy "upolitycznienia" Policji powinna reagować zgodnie z regulaminem obowiązującym w Państwie Polskim .

Złapać w kordon tych w kominiarkach odizolować od tłumu ,obezwładnić siłą lub zagazować i do suk .

czy to takie trudne ? przecież idą miliony podatników na szkolenie tych funkcjonariuszy ...

Acha zapomniałem o jednym macie to w 4you bo przecież poszliście do służby tylko dlatego że wczesna emerytura , nie wychlać się ,szybko minie ,a świata i tak nie naprawisz ... Tak myśli cały pion Policji .

I tu jest problem ,nie w społeczeństwie ,ale w was samych , brak wam motywacji .

p.s. mam brata ciotecznego, który jest w prewencji ,nie dopytywałem się ale całkiem możliwe że pojechał obstawiać Warszawę ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko