Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 20.05.2013 17:57

auto_gt napisał(a):

A jak tyś narozrabiał w cytowaniu :mrgreen:

Miecia napisał(a):Masz na myśli obie płcie :wink: :lol:

Pci, pcie, peć ... no, facetów nie mam na myśli :D

Bardziej myślałem o paniach w wieku trolejbusowym, choć one to czasami jeszcze, jeszcze ;)
a bardziej o młodzieży, która ubranie traktuje jak moja żona sznurek przy wiązaniu baleronu :lol:
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 20.05.2013 18:01

weldon napisał(a):
Bardziej myślałem o paniach w wieku trolejbusowym, choć one to czasami jeszcze, jeszcze ;)
a bardziej o młodzieży, która ubranie traktuje jak moja żona sznurek przy wiązaniu baleronu :lol:

Zaczynam żałować, że nie jeżdżę miejskimi środkami lokomocji :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 20.05.2013 18:03

Bocian napisał(a):
Kiepura napisał(a):Taki artykuł można spokojnie napisać o Francuzach, Włochach, Chorwatach, czy Żydach. Ostatnio nawet o Niemcach. A kasa leci...
Tylko co z tego.

I co z tego? Napisał o Polakach, czy to coś złego, zakazanego?

A wyobrażasz sobie, żeby Francuz napisał coś takiego o Francuzach. Albo Żyd o Żydach ?

Problem czystość zawsze jest i będzie. Ale nie można opowiadać o połowie narodu co sie nie myje. Nie teraz, trzydzieści lat temu, owszem to był problem.

Co do warszawskiego metra się nie wypowiadam. Wasza wewnętrzna dyskusja.

Najbardziej śmierdzące metro jakie w życiu przeżyłem to taka kolejka bez maszynisty do paryskiego lotniska Orly. I to nie bynajmniej z lotniska tylko na lotnisko, i to w godzinach rannych (a więc ludzie prosto z hoteli). Było duszno, było gorąco. I żadne dezodoranty nic nie pomagały. Odwrotnością było metro w Atenach. Czterdzieści stopni powroty z pracy i zero zapachu.
Dlaczego ? Bo ta woda którą wypocili natychmiast wysychała. Pot nie śmierdzi. Śmierdzi to co bakterie przerobią. Dlatego w wilgotnym klimacie takim jak polski gdzie pot nie wysycha jest to problem a w Grecji nie.
A powiedzenie o Grekach, że są czyścioszkami to nieco na wyrost jest jak na mój gust.

Problem jest, ale wszystko trzeba widzieć we właściwych proporcjach.

Edit. Własnie dokładnie Bocian podajesz artykuł sponsorowany przez sklep internetowy. Myślisz, że napiszą coś w innym tonie. Kilka przykładów, które wszędzie znajdziesz i odpowednio skomponowane dane statystyczne. A badanie na które się powołują są dokładnie te o których pisałem. Z roku 2000 r. Inna epoka.
krakusowa
Koneser

Postnapisał(a) krakusowa » 20.05.2013 18:06

Dobry wieczór :D
wróciliśmy zmęczeni, ale zauroczeni Bałkanami 8O - głównie Serbią i Macedonią
Jak tam pięknie :hearts:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 20.05.2013 18:17

fiolek napisał(a):wróciliśmy zmęczeni, ale zauroczeni Bałkanami 8O - głównie Serbią i Macedonią
Jak tam pięknie :hearts:

Hej, fajnie, że pięknie :D

Kiepura napisał(a):Inna epoka.

W ramach studiów wybrałem sobie zajęcia z siłowni, które odbywały się w małej salce w podziemiach Hali Mirowskiej, tam, gdzie bokserzy siedzieli.
Trzydziestu chłopa trenujących w salce 20 m.kw. :lol:

Na drugie zajęcia już nie poszedłem :D
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 20.05.2013 18:30

Kiepura napisał(a):
A wyobrażasz sobie, żeby Francuz napisał coś takiego o Francuzach. Albo Żyd o Żydach ?

Problem czystość zawsze jest i będzie. Ale nie można opowiadać o połowie narodu co sie nie myje. Nie teraz, trzydzieści lat temu, owszem to był problem.

Oczywiście, że sobie wyobrażam. Jeśli połowa narodu śmierdzi, to można a nawet trzeba.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 20.05.2013 18:51

Statystycznie to połowa Njusłika śmierdzi :D

Jak przystało na wujka, oswajam siostrzenicę z obiektywem :D

Obrazek

Nie zawsze jej się to podoba ...

Obrazek

A czasami wręcz mnie ignoruje :D

Obrazek
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 20.05.2013 18:53

Bocian napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Oczywiście, że sobie wyobrażam. Jeśli połowa narodu śmierdzi, to można a nawet trzeba.

Oni by to załatwili w inny sposób. Bez plucia na siebie.

I nie przesadzaj z tą połową. Żadne badania na to nie wskazują.
A poza tym problem rozwiąże się sam. Naturalnie, jakby to nie zabrzmiało brutalnie.

Jak patrzę na pokolenie moich dzieci i ich podejście do higieny i porównam z moimi rówieśnikami te ...dzieści lat temu :oops:
Przepaść.

Edit. E ,Weldon fajna. Tylko czemu zezem na mnie patrzy :(
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 20.05.2013 18:54

Kiepura napisał(a):Oni by to załatwili w inny sposób. Bez plucia na siebie.

A ktoś w tych artykułach na kogoś pluje?
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 20.05.2013 19:00

weldon napisał(a):

Jak przystało na wujka, oswajam siostrzenicę z obiektywem :D

......................

Nie zawsze jej się to podoba ...

................

A czasami wręcz mnie ignoruje :D

................

Nareszcie ją pokazałeś :D
Piękna pannica :D

ps. przypomnij mi tylko, z którego miesiąca ona była :oops: .......jakoś mnie się zapomniało :oops:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 20.05.2013 19:08

Bocian napisał(a):
Kiepura napisał(a):Oni by to załatwili w inny sposób. Bez plucia na siebie.

A ktoś w tych artykułach na kogoś pluje?

Meller tak.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 20.05.2013 19:11

Kiepura napisał(a):Meller tak.

Moim zdaniem nie.
Ostatnio edytowano 20.05.2013 19:20 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 20.05.2013 19:17

Kiepura napisał(a):E ,Weldon fajna. Tylko czemu zezem na mnie patrzy :(

Dzięki :D
Przekażę siostrze.
Trochę miała temperatury, ale byliśmy dziś u lekarza i nic poważnego nie zauważył.

Miecia napisał(a):Nareszcie ją pokazałeś :D
Piękna pannica :D

Mało słońca było i zimno, to mam trochę zdjęć z komórki tylko. Może teraz będzie lepiej :D

Z października :)

Swoją droga podziwiam ludzi, którzy potrafią dziecku zdjęcie zrobić :roll:
Sonia, w dodatku, jest niesamowicie spokojna, a ja i tak mam problem, żeby ją zachęcić do patrzenia się na mnie :D
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 20.05.2013 19:18

Kiepura napisał(a):
Bocian napisał(a):
Kiepura napisał(a):Taki artykuł można spokojnie napisać o Francuzach, Włochach, Chorwatach, czy Żydach. Ostatnio nawet o Niemcach. A kasa leci...
Tylko co z tego.

I co z tego? Napisał o Polakach, czy to coś złego, zakazanego?

Skąd zakładasz ,że Meller to polak , może on się uważa za żyda niedawno się Piróg do tego przyznał 8O jego sprawa , nie przeszkadza mi to .

Kurcze ja z ojcem tak debatowałem o przodkach i powiada że "my" znaczy dziadkowie z Kamienia, a tam pełno żydów było o nazwisku Bednorz ...

Więc sam widzisz , skoro tak dużo ich było w Polsce to się krew pomieszała przez stulecia i może ze 30 % lub więcej ma jakąś domieszkę , różnica polega na tym żeby być sobą , a nie przed szkłem robić z siebie ... no właśnie , co ?

Apropo Francuzów , trzymają się w kupie , w przyzwoitych rodzinach (nie patologicznych) nie jest do pomyślenia żeby francuska ,czy francuz zadawał się arabem , hindusem ,czy murzynem, a już mowy nie ma o parach i ślubach ,ale o tym się nie mówi , nie ? tacy są tolerancyjni ... inaczej jest w mediach , inaczej na co dzień , nie dodając tego że są aroganccy wobec innych narodowości i głośno się do tego przyznają .
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 20.05.2013 19:24

Faktycznie.....chyba różnica miesiąca z kawałeczkiem była :wink:

Obrazek

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko