Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.04.2013 08:34

walp napisał(a):Jeszcze tydzień i będzie ukochany przez wszystkich Majowy Weekend. :wink:

Faktycznie, on się w środę zaczyna 8O

Pięć dni wolnego :D
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 22.04.2013 08:35

Dzień dobry w słoneczny poniedziałek :D
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 22.04.2013 08:51

weldon napisał(a):
walp napisał(a):Jeszcze tydzień i będzie ukochany przez wszystkich Majowy Weekend. :wink:

Faktycznie, on się w środę zaczyna 8O

Pięć dni wolnego :D

A gdzie tam w środę, jakie tam pięć. Rekordziści mają dziewięć dni wolnego, bo to jest MMW - Mega Majowy Weekend. :lol:
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 22.04.2013 09:01

walp napisał(a):A gdzie tam w środę, jakie tam pięć. Rekordziści mają dziewięć dni wolnego, bo to jest MMW - Mega Majowy Weekend. :lol:

...a niektórzy więcej :D
.... właśnie jadę na działkę wyczyścić oczko wodne ,
vissen102by2[1].gif

żeby na weekend majowy
a015[1].gif
7_2_103v[1].gif

Dzień dobry
Ostatnio edytowano 22.04.2013 09:10 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.04.2013 09:07

walp napisał(a):A gdzie tam w środę, jakie tam pięć. Rekordziści mają dziewięć dni wolnego, bo to jest MMW - Mega Majowy Weekend. :lol:

Znając życie, to mojej małżonce zrobią czwartek pracujący :/

mervik napisał(a):.... właśnie jadę na działkę wyczyścić oczko wodne ,

Komarów nie masz?

My zlikwidowaliśmy i musieliśmy pozbyć się większości krzaków na ogródku, ze względu na komary i meszki.
Sporo pomogło, teraz wypadałoby jeszcze sąsiadów przekonać, bo wolą się odganiać od robactwa,
niż zrezygnować z wody w ogródku :)

No a przy okazji jeszcze się do nas czasami coś przyplącze :(
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2013 09:11

mervik napisał(a):

...a niektórzy więcej :D
.... właśnie jadę na działkę wyczyścić oczko wodne ,
żeby na weekend majowy
a015[1].gif
7_2_103v[1].gif

Dzień dobry

..z oczka 8O 8O 8O ..dobry :mrgreen: ...hmmmmm coś nie mogę emotki zacytować..hmmmmm..
Piotrze..parę zwykłych , zakupionych nawet w wędkarskim sklepie żywczyków załatwia sprawę komarów..
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 22.04.2013 09:18

weldon napisał(a):Komarów nie masz?

My zlikwidowaliśmy i musieliśmy pozbyć się większości krzaków na ogródku, ze względu na komary i meszki.
Sporo pomogło, teraz wypadałoby jeszcze sąsiadów przekonać, bo wolą się odganiać od robactwa,
niż zrezygnować z wody w ogródku :)

No a przy okazji jeszcze się do nas czasami coś przyplącze :(

...jest taki środek ''proszek'' ,nazwy nie pamiętam co go się rozrabia z wodą i opryskujesz ,krzaki budynek itp. nie ma komarów much itp. robactwa
..ja go kupiłem w ogrodniczym :wink:
dla nastroju ,wieczorem zapalam pochodnie z płynem antykomarowym o ładnym zapachu 8)
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 22.04.2013 09:23

przypomniałem sobie jeszcze,
że ten środek stosują w oborach ze zwierzętami ,
co by ich też nie gryzło :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.04.2013 09:26

lubelski napisał(a):..parę zwykłych , zakupionych nawet w wędkarskim sklepie żywczyków załatwia sprawę komarów..

Odpada.

Mam cztery koty, które załatwiły rybki we wszystkich oczkach w okolicy, a jak nawet będę je pilnował,
to jeszcze ze dwa tuziny obcych tu łażą :D

Kiedyś mi nawet, jak to sąsiad ją nazwał, "łaciata cholera" do mieszkania jedną taką czerwonawą przyniosła :)

mervik napisał(a):...jest taki środek ''proszek''

Wydaje mi się, że sypałem kiedyś i nawet pomagało.
To jest większy problem, bo nawet są w Łomiankach firmy zajmujące się takim chemicznym niszczeniem tego,
ale ostatnio za dużo zwierzaków i dzieciak jest na ogródku, więc się trochę boję, po drugie, musiałbym takim proszkiem wysypać kilkanaście ogródków dookoła, więc sam rozumiesz ;)
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 22.04.2013 09:35

weldon napisał(a):Wydaje mi się, że sypałem kiedyś i nawet pomagało.

....tego proszku się nie sypie ,tylko z woda się rozrabia i się rozpryskuje :wink:
,,,a do oczka dzikich karasi wpuść ,koty nie wyłapią :D
albo załóż taką siatkę ,jak na drzewa , przeciw szpakom
...ja taką zakładam na noc ,bo myślałem że koty łapią ryby .
Jak się okazało ,
to czapla wieczorkiem na kolację przylatywała :evil:
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 22.04.2013 09:42

Dzień dobry

Będzie gorąco,idą upały.... :hut:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.04.2013 09:45

Tak czy siak, pozostaje problem sąsiadów, zwłaszcza tych, którzy na ogródku przebywają tylko w słoneczne weekendy i którym to robactwo nie przeszkadza.

A tak swoją drogą, to oczko zlikwidowaliśmy po pewnym incydencie, jak nam dzieciak znajomej w nim zanurkował, bo żabę zobaczył :D
Kucze, ja to rozumiem, zabawić, nakarmić, napoić ale jeszcze dzieciaka pilnować? :roll:

:D
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 22.04.2013 09:45

Wpuście sobie piranie , i będzie po kocie :mrgreen:

Dzień dobry .

A ja co roku dzieciakom stawiam okrągły basem 5,5 metrowy na 1,35 wysoki , takie mam oczko :mrgreen:

Nie stosuje chemii , tylko mam pompę z chloryzatorem - do basenu wsypuję 80 kg czystej soli kuchennej i na zasadzie elektrolizy rozbijany jest Na CL , proces trzeba powtarzać, ok 3 godz dziennie, bo atomy się łączą i tak mam cały sezon czyściutką wodę bez zmieniania .

Oczko też chciałem robić ... nie mam placu na tyle , ale takie oczko daje świetny klimat w ogrodzie , jeśli jest większe , to jakaś żabka się zadomowi , to ważki przylatują , wspaniale jest odpocząć w takim kumkanym towarzystwie :wink:
Ostatnio edytowano 22.04.2013 11:01 przez auto_gt, łącznie edytowano 1 raz
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 22.04.2013 10:07

Dzień dobry
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2013 15:58

Dzień Dobry Bardzo popołudniu
I przywiozłem dwumiesięczną sunię, średnio włosy owczarek niemiecki. Piękności.
Wabi się Lara
Radość dziecka - bezcenna.

Pies to jedno a to, że w zoologicznym zostawiłem 2 stówy to insza inszość :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko