Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 23.01.2013 23:55

dzięki....
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 24.01.2013 07:20

Dzień dobry.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 24.01.2013 07:34

Dzień dobry :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 24.01.2013 08:01

Serce w pasy napisał(a):Zmarł Kardynał Józef Glemp [*]

[*] ... "czas ucieka , wieczność czeka "

Dzień dobry

Dla tych co mają dość już tej zimy i mrozów " "- 50 st"

Obrazek
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.01.2013 08:18

Dzień dobry :)

auto_gt napisał(a):Dla tych co mają dość już tej zimy i mrozów ...

Ostatnio w Moskwie chyba, zakazali jakichś rytualnych kąpieli w przeręblach, ze względu na mrozy :)

Słuchajcie, bo wy oblatani jesteście w tych samochodach.
Czy ABS trzeba jakoś testować, próbować od czasu do czasu?
No tak , jak z klimą, żeby się nie zastał, albo co :?

Ja jeżdżę jak Zasada przykazał, znaczy tak, żeby pasażerowie nie odczuwali tego, że jadę,
w związku z czym on mi się włącza dopiero, jak jest tak, jak teraz - jakaś ślizgawica, a to jest rzadkie.

Czy ja nie powinienem w ciągu roku od czasu do czasu jakoś go, nie wiem, rozruszać albo co?
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 24.01.2013 08:24

Dzień dobrrrrryyyyyyy. :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2013 08:26

Czołem -7'C :)

weldon napisał(a):Dzień dobry :)

auto_gt napisał(a):Dla tych co mają dość już tej zimy i mrozów ...

Ostatnio w Moskwie chyba, zakazali jakichś rytualnych kąpieli w przeręblach, ze względu na mrozy :)

Słuchajcie, bo wy oblatani jesteście w tych samochodach.
Czy ABS trzeba jakoś testować, próbować od czasu do czasu?
No tak , jak z klimą, żeby się nie zastał, albo co :?

Ja jeżdżę jak Zasada przykazał, znaczy tak, żeby pasażerowie nie odczuwali tego, że jadę,
w związku z czym on mi się włącza dopiero, jak jest tak, jak teraz - jakaś ślizgawica, a to jest rzadkie.

Czy ja nie powinienem w ciągu roku od czasu do czasu jakoś go, nie wiem, rozruszać albo co?

Turbinę jeśli masz w aucie to trzeba przedmuchać od czasu do czasu :) O ABS obowiązkowym sprawdzaniu nie słyszałem ale kontrolnie proponuję sprawdzić coby gdyby był potrzebny "Test Łosia" w/w był sprawny :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.01.2013 08:36

Nie no, działa i właśnie teraz, na śniegu zwłaszcza, robię sobie już na początku zimy taki trening hamowania
i wychodzenia z poślizgów jak mam okazję, natomiast przez większość roku nie uruchamia mi się w ogóle.
I tak się właśnie zastanawiałem, czy nie powinienem, od czasu do czasu, poszukać jakiejś kałuży
i nie depnąć w hamulec, ot, tak, dla zasady, żeby mi tam postukało w tarcze i żeby się nie zastało :)

Ostatnio się dowiedziałem, że bardzo dobrze robię, zaciągając ręczny, bo mam hamulec postojowy,
więc jakbym go nie używał, to mógłby się zastać :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2013 08:41

Dzień dobry :D Kawy dawno nie było :oczko_usmiech:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2013 08:42

weldon napisał(a):Nie no, działa i właśnie teraz, na śniegu zwłaszcza, robię sobie już na początku zimy taki trening hamowania
i wychodzenia z poślizgów jak mam okazję, natomiast przez większość roku nie uruchamia mi się w ogóle.
I tak się właśnie zastanawiałem, czy nie powinienem, od czasu do czasu, poszukać jakiejś kałuży
i nie depnąć w hamulec, ot, tak, dla zasady, żeby mi tam postukało w tarcze i żeby się nie zastało :)

Ostatnio się dowiedziałem, że bardzo dobrze robię, zaciągając ręczny, bo mam hamulec postojowy,
więc jakbym go nie używał, to mógłby się zastać :D

Nie wiem jakie masz hamulce w tylnej osi samochodu. Gdybyś miał zaciski z klockami hamulcowymi to podczas zaciągania i odpinania hamulca rączego należy wciskać pedał hamulca w podłodze.
Rafał78
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafał78 » 24.01.2013 08:46

Dzień dobry.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.01.2013 08:55

smoki3 napisał(a):Nie wiem jakie masz hamulce w tylnej osi samochodu.

Do niedawna myślałem, że mam ręczny zintegrowany ze zwykłym, a ostatnio mi uświadomili,
że z tyłu mam dwa - osobno nożny i osobno ręczny.
Dzięki temu ręczny mniej się zużywa i naprawdę trzyma, jak mi się kilka razy w Cro udało zauważyć :)
Spokojnie mogę sobie odpuścić wożenie klinów pod koła, czy podkładanie kamieni.

Do niedawna nawet nie byłem świadom, ze taki układ może istnieć :D
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 24.01.2013 09:07

Dzień dobry.
Słońce.

"Sportowcy". Łatwo zabić sport. 1,05 widać dokładnie.
:hut:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 24.01.2013 09:13

Dzień dobry. :)
Pochmurno, mróz mniejszy -6
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.01.2013 09:13

kaszubskiexpress napisał(a):Łatwo zabić sport.

Najbardziej martwi to, że w tym przedstawieniu wszyscy biorą udział: i sportowcy i kibice,
a tylko od czasu do czasu, dla przyzwoitości, pogadają sobie, coś wytłumaczą i ... jadą dalej.

Show must go on :/

Kurcze, kiedyś się jeździło w kuligach za końmi, potem za samochodami, a teraz nie wiem, ale chyba te samochody lepsze i opony i przez to łatwiej o wypadki, bo za moich czasów, to co najwyżej się człowiek w śniegu wytarzał.

Kolejny dzieciak zginął na takiej sannie :/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 2900
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone