Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 14:12

weldon napisał(a):Natomiast, jak widzę, cała Polska na zakupy się do nas zwaliła......... jakby ludziom jednego dnia zakupów zabrakło :D

To jest niestety ogólnopolski trynd z tymi zakupami :twisted:
U nas też szał gwizdka - z najodlegleszych zakątków województwa zjechały się rodzinne wycieczki za promocyjnymi śrubokrętami i cukrem tańszym o 2 grosze na kilogramie :lol:
I później rajd turystyczny po miescie szlakiem: Auchan-Eleclerc-Tesco-MediaMarkt-Real-Praktiker-Castorama etc.
I dzień z głowy a ile wrażeń turystycznych, będzie o czym sąsiadom opowiadać :lool:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.05.2010 14:17

Piotrek_B napisał(a):I później rajd turystyczny po miescie szlakiem: Auchan-Eleclerc-Tesco-MediaMarkt-Real-Praktiker-Castorama etc.
I dzień z głowy a ile wrażeń turystycznych, będzie o czym sąsiadom opowiadać :lool:

:D :D :D

Cholera, jakby nie patrzeć, ja też pojechałem na zakupy.
Co prawda - po książkę, więc niech mnie to trochę usprawiedliwi, no i ładny długi spacer po parku zaliczyłem,
więc może mi to odpuszczone będzie :D
Jutro planuję jakąś traskę turystyczno-krajoznawczą, więc tym bardziej o odpuszczenie proszę ... ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 14:22

weldon napisał(a):Cholera, jakby nie patrzeć, ja też pojechałem na zakupy.....

Ja też bo mi się keczup skończył :lol:
Musimy odróznić zakupy od ekstremy w postaci pielgrzymek hipermarketowych, które generalnie zwiedzają a nie kupują i du....zawracają robiąc tłok z obłędem w oczach na ulicy i na parkingach :wink:
No bo jakby mi tak moja żona powiedziała: choć skoczymy do Krakowa zobaczyć co tam w Tesco i Ikei słychać to bym ją do lekarza wysłał :lol:
weldon napisał(a):.... więc tym bardziej o odpuszczenie proszę ... ;)

załatwione 8) pod warunkiem że i Ty mi wybaczysz dzisiejszy zakup keczupu :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.05.2010 14:26

Piotrek_B napisał(a):
weldon napisał(a):.... więc tym bardziej o odpuszczenie proszę ... ;)

załatwione 8) pod warunkiem że i Ty mi wybaczysz dzisiejszy zakup keczupu :wink:

Między innymi kupiłem polecaną przez Twister książkę Pana Duncana,
a tam piszą, że ketchupu to nie można, więc nie wiem, nie wiem ... :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 14:30

weldon napisał(a):a tam piszą, że ketchupu to nie można, więc nie wiem, nie wiem ... :wink: :D

Ano wiem bo on wysokokaloryczny jest :lol:
Ale przecież nie wrąbię całej butelki na raz tylko odrobinkę to mi chyba nie zaszkodzi na mięsień piwny :lol:
Musztarde też kupiłem - o tym też w tej książce coś jest na NIE :?: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.05.2010 14:39

Jeszcze, aż tak, nie czytałem. Na razie ją kupiłem.
Zauważyłem tylko,że nie należy rozpoczynać bez przygotowania.
Najlepiej na sobotę/niedzielę, jakiś łikend długi ... czyli - za późno ja kupiłem.
Ojej. Musi nabrać mocy :wink:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 02.05.2010 15:40

Żałujcie, że nie wybraliśmy się z nami nad morze, dwie godziny, słoneczko, prawie bez wiatru i to powietrze.... :D :D :D
Jutro jak nie będzie padało, powtórka, i tak mam nadzieję dwa trzy razy w tygodniu, aż do jesieni :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.05.2010 15:56

termondar napisał(a):... i tak mam nadzieję dwa trzy razy w tygodniu, aż do jesieni :!:

Ale zrobisz sobie przerwę na Cro? :wink:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.05.2010 16:26

Piotrek_B napisał(a):Musztarde też kupiłem - o tym też w tej książce coś jest na NIE :?: :wink:

musztardę można ;) tylko nie cały słoiczek na raz ;p

weldon napisał(a):Najlepiej na sobotę/niedzielę, jakiś łikend długi ... czyli - za późno ja kupiłem.
Ojej. Musi nabrać mocy :wink:

ja bym zaczynała w tygodniu- im więcej pracy tym lepiej- mniej myślisz o jedzeniu ;) i jest łatwiej... dlatego wszystko przed Tobą :D:D

oczywiście to moje zdanie i możesz uważać inaczej ;)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 02.05.2010 16:32

weldon napisał(a):Ale zrobisz sobie przerwę na Cro? :wink:

No jasne, w lipcu jedziemy na Pelješac.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.05.2010 16:38

twister07 napisał(a):...ja bym zaczynała w tygodniu...

Mówisz, masz.
Tylko zmęczę te naleśniki, które Bożena dziś nasmażyła ...
Zgrzewkę wody już kupiłem ...
termondar napisał(a):... w lipcu jedziemy na Pelješac.

Już ci zazdroszczę ...

Kawał drogi.
Na dwa dni jedziecie czy na dwóch kierowców?
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 02.05.2010 17:20

:D Mnie do domu dotransportowano;) Wysprzęglik wysprzęgał póki co:) Teraz mąż z dzieckiem w kościele- msza - próba- zebranie . Po całej eskapadzie ma ją odwieźć do babci . Mam nadzieję , że się fura nie rozkraczy. Idę wstawić wodę na herbatkę i poczytam co tam napisaliście;)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 02.05.2010 17:41

weldon napisał(a):
Kawał drogi.
Na dwa dni jedziecie czy na dwóch kierowców?

Jedziemy przez moją chrześnicę :wink: która mieszka koło Monachium. Moja żona też prowadzi ale na raz to męczarnia.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 02.05.2010 17:46

Muliness napisał(a):Idę wstawić wodę na herbatkę i poczytam co tam napisaliście;)

Olu! ...z tym czytaniem to uważaj !

Piotr mówi ,że od tego się chudnie ... nawet książkę kupił ... tylko na cholerę ten keczup z musztardą ? 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.05.2010 18:07

Ty lepiej się przyznaj jak tam twój ... rowerek? Nie boli? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko