Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dolina Rospudy (wycięte z wątku zlotowego)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 22.02.2007 12:49

Jedźmy wszyscy do Rospudy na drzewa!!!!!!!!!!!!!
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 22.02.2007 13:26

e.zetka napisał(a):Jedźmy wszyscy do Rospudy na drzewa!!!!!!!!!!!!!

Drwale są specjalnie szkoleni:
umieją ściąć drzewo z gościem na czubku :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.02.2007 13:31

Przepraszam nie wytrzymam :lol: a jak ścinają to koleś lata jak ten niedźwiadek w reklamie milki co go umocowali na czubku drzewa, żeby czekoladę wstrząsnąć :lool:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 22.02.2007 13:36

a to ja napisał(a):

bo czubki są dwa ,drugi na dole z piłą :wink:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 22.02.2007 13:52

chesjowisz napisał(a):
a to ja napisał(a):

A jak często jeżdzisz tą trasą?

Nie będę polemizować na ten temat.
My tu jesteśmy BLIŻEJ.
Lepiej widać, co się naprawdę dzieje ... .

Tak jak na południu widać, co się dzieje z projektami trasy szybkiego ruchu z Zakopanego.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 22.02.2007 14:41

a to ja napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
a to ja napisał(a):

My tu jesteśmy BLIŻEJ.

Tak jak na południu widać, co się dzieje z projektami trasy szybkiego ruchu z Zakopanego.

ja tam wiem swoje :wink:

,,Minister środowiska chce wyciąć 50 ha lasu po to, by nie mieć obwodnicy pod oknami własnego domu. Jan Szyszko podjął decyzję, że Wschodnia Obwodnica Warszawy ominie - wbrew wcześniejszym planom - jego rodzinną miejscowość ''.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2007 15:37

chesjowisz napisał(a):
a to ja napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
a to ja napisał(a):

My tu jesteśmy BLIŻEJ.

,,Minister środowiska chce wyciąć 50 ha lasu po to, by nie mieć obwodnicy pod oknami własnego domu. Jan Szyszko podjął decyzję, że Wschodnia Obwodnica Warszawy ominie - wbrew wcześniejszym planom - jego rodzinną miejscowość ''.

Nie mam wyboru, tez jestem z Wesołej, muszę go poprzeć, ale z wielkim bólem, to nie moja opcja.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 22.02.2007 20:19

maciek1956 napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
a to ja napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
a to ja napisał(a):

My tu jesteśmy BLIŻEJ.

Nie mam wyboru, tez jestem z Wesołej, muszę go poprzeć, ale z wielkim bólem, to nie moja opcja.

Z wielkim bólem :wink:
Zaskakujący manewr obrońców Doliny Rospudy :wink: Kupili działki w Dolinie Rospudy i siedzą teraz na swojej działce na drzewie. :D
Litości. :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 23.02.2007 00:21

Zapowiada się dłuuuugi protest.

Chcecie zarobić ?
Przyjeżdżajcie!!! :D

Dla tych, co na drzewach, dniówka - 400 zł.
Ale to sami alpiniści :oczko_usmiech:

Ci, co pod drzewami, mają zapewne ze cztery razy mniej.
I jeszcze poczucie odpowiedzialności ... .
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 23.02.2007 06:34

Dorotka jeśli naprawdę u Was "na mieście" takie rzeczy opowiadają to się nie dziw że w ciemnogrodzie żyjesz...
Wielu ludzi siedzących obecnie w Rospudzie znam osobiście, zresztą całe to środowisko znam bardzo dobrze. Jest wiele czarnych owiec w tym stadzie ale im akurat nie chce się marznąć. Można mieć na temat tej inwestycji swoje zdanie rozumiem punkt widzenia mieszkańców Augustowa, Suwalszczyzny czy Podlasia rozumiem choć sie z nim nie zgadzam.
Nie trzeba się zgadzać ale żeby zaraz takie żenujące "argumenty" wyciągać ???
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 23.02.2007 11:44

9 lat atemu w czasie letnich powodzi woda przerwała wały ochronne zalewu w Borkowie (17 km od Kielc). A ponieważnie były to pierwsze zniszczenia w wyniku przelania wody ze zbiornika więc mieszkańcy protestowali i zapowiedzieli, że nie powzolą na odbudowę zalewu. Minęły 2-3 lata. Do Borkowa już nikt nie przyjeżdżał na wakacje, weekendy i ... mieszkańcy zaczęli przebierać uszami, bo wielu z nich utrzymywało się właśnie dzięki gościom.
Na szczęście pojawiły się fundusze unijne, które mieszkańcy przyjęli z olbrzymią radością. Zalew odbudowano, wzmocniono wały, są nawet plany znaczącej rozbudowy zbiornika. Zalew zarybiony, zimują tu łabędzie (oglądaliśmy je w ostatnią niedzielę). Wrócili "letnicy".

Z tym, że zmiany w obrębie zalewu dało się odbudować. A roślin w Dolinie Rospudy nikt nie przywróci do życia. Żal mi serce ścika, gdy widzę szanse na zbudowanie obwodnicy w innym miejscu (tak, tak wiem: pieniądze, pieniądze, pieniądze i czas). Ale może się okazać, że Augustów dzięki tej inwestycji straci znacznie więcej niż jest w stanie to teraz przewidzieć. Obym się myliła...
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 23.02.2007 12:04

Anetko, Tobie żal serce ściska, a mnie scyzoryk się w kieszeni otwiera...
Ja naprawdę nie rozumiem, jak można na to pozwolić, mając inne, mniej drastyczne rozwiązanie. Przecież to nie jest prywatny folwark ministra!!! Bo wynika z tego wszystkiego, że przezydent, premier i wiele osób na świeczniku jest przeciwna tej budowie, ale nic nie mogą zrobić, bo Szyszko tak wymyślił i tak ma być!!!!!!!!!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.02.2007 13:02

Co prawda scyzora nie noszę w kieszeni ale ten przysłowiowy też mi się otwiera :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . JAK MOŻNA :!::!::!::!::?::?::?::?::?:
Pamiętam na Mazurach chwile sprzed 12 lat kiedy łapaliśmy raki w jeziorach jak nie mieliśmy co jeść.... Teraz :?: Pomarzyć o czymś takim. :cry: To se nevrati. Przyroda zostanie zniszczona raz na zawsze :cry: .

STANOWCZE NIE :!::!::!: dla obwodnicy przez dolinę Rozpudy z Gór Świętokrzyskich. :!::!::!::!:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 23.02.2007 13:05

No tak, teraz planują referendum. Tylko ciekawe jakie będą w nim opcje. Bo jeśli: chcesz, czy nie chcesz obwodnicy, to po co je w ogóle robić!!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.02.2007 13:42

e.zetka napisał(a):Bo wynika z tego wszystkiego, że prezydent, premier i wiele osób na świeczniku jest przeciwna tej budowie, ale nic nie mogą zrobić, bo Szyszko tak wymyślił i tak ma być!!!!!!!!!

Wszyscy wymienieni niby są przeciw, ale Premier niczym Piłat umył ręce i ogłosił referendum lokalne , które pewnie da wynik pozytywny dla budowy obwodnicy, albo będzie nieważne z powodu małej frekwencji.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dolina Rospudy (wycięte z wątku zlotowego)
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone