Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dolina Rospudy (wycięte z wątku zlotowego)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.02.2007 18:00

Gdyby ten komentarz okazał się prawdziwy będzie to świadczyło o kolejnej nagonce na rząd Kaczorów przez jedynie słuszne media kreowane przez pana M.. M.. M..M..M..M....... Michnika i pozostałą część post peerelowskiej zgrai :roll:

Pozdrav
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 26.02.2007 20:53

Komentarze z Onetu jako źródło fachowej wiedzy ???...świat się kończy...
a Michnika i PRL Rysiek do Rospudy nie mieszaj. Więcej czerwonych kumpli towarzysz Michnik znajdzie w GDDKiA niż na drzewach w dolinie.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 26.02.2007 20:59

Rysio napisał(a): przez pana M.. M.. M..M..M..M....... :roll:

Pozdrav

przez pana Macieja Szczepańskiego? :wink:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 26.02.2007 22:42

Maciej napisał(a):Komentarze z Onetu jako źródło fachowej wiedzy ???...świat się kończy...

Na pewno jako głos w dyskusji...
Czy jest na sali jakiś ekolog, który jest w stanie (racjonalnie i niestronniczo) odnieść się do linka, który przedstawił Morski Pas?
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 26.02.2007 23:07

Maciej napisał(a):Komentarze z Onetu jako źródło fachowej wiedzy ???...świat się kończy...
a Michnika i PRL Rysiek do Rospudy nie mieszaj. Więcej czerwonych kumpli towarzysz Michnik znajdzie w GDDKiA niż na drzewach w dolinie.

Chyba nie sądzisz Macieju, że ze mną jest aż tak źle. Komentarz z Onetu to tylko tak zwany punkt zaczepienia i krótkie streszczenie. Źródła są tu:

Informacja o przygotowaniach do realizacji obwodnicy Augustowa

Ocena projektu SISKOM przez dr Włodzimierza Kwiatkowskiego (Politechnika Białostocka)

Opinia mgr inż. Władysława Szerszenia o propozycji SISKOM dla przebiegu trasy drogi ekspresowej przez Chodorki.

Pewnie powiesz, że to są linki do GDDKiA Białystok a GDDKiA jest stroną tego sporu. A ja na to, że nadal nie mam pojęcia kto ma rację, ale jestem pewien, że zawsze należy wysłuchać drugiej strony.
ted
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ted » 26.02.2007 23:57

Maciej napisał(a): Więcej czerwonych kumpli towarzysz Michnik znajdzie w GDDKiA niż na drzewach w dolinie.

Można prosić jaśniej - zabrzmiało jakoś tak "ziobrowo"... :evil:
Pzdr
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 27.02.2007 00:06

ted napisał(a):
Maciej napisał(a): Więcej czerwonych kumpli towarzysz Michnik znajdzie w GDDKiA niż na drzewach w dolinie.

Można prosić jaśniej - zabrzmiało jakoś tak "ziobrowo"... :evil:
Pzdr

Przecie napisał jasno; w GDDKiA siedzą matoły ze starej epoki i dlatego jest burdel w tym temacie. Miałem przyjemność handlować z tą przestępczą organizacją i rozmowy zawsze zaczynały się od jednego; "ile my będziemy z tego mieli panie szanowny" I zawsze ktoś dawał więcej...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 00:26

MorskiPas napisał(a):Źródła są tu:

Ocena projektu SISKOM przez dr Włodzimierza Kwiatkowskiego (Politechnika Białostocka)

Opinia mgr inż. Władysława Szerszenia o propozycji SISKOM dla przebiegu trasy drogi ekspresowej przez Chodorki.

Pewnie powiesz, że to są linki do GDDKiA Białystok a GDDKiA jest stroną tego sporu. A ja na to, że nadal nie mam pojęcia kto ma rację, ale jestem pewien, że zawsze należy wysłuchać drugiej strony.

Podobnie i ja Krzysztofie-im więcej czytam , tym więcej nie wiem kto ma rację. :cry:
Aż się ciśnie na usta powiedzenie byłego Prezydenta:
Jestem za , a nawet przeciw,
oraz dodanie nieco zmienionego tego powiedzenia:
Jestem przeciw, a nawet za.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 27.02.2007 00:40

Nie zapominaj o obecnie urzędującym Prezydencie "i nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (a może to był Premier?)

:?
Ostatnio edytowano 27.02.2007 00:42 przez MorskiPas, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 00:50

To Premier
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 27.02.2007 23:27

Mój telewizor właśnie ogłosił że jutro rozpoczyna się nad Rospudą "oficjalne płoszenie ptactwa" (cytat oryginalny). Zobaczymy co na to ekolodzy...
A więc jutro zapowiada się pierwsza bitwa. Kto wygra? Kto przegra? Czy będzie decydująca? Kto przeleje pierwszą krew???
Władza ma przewagę sprzętową; koparki, spychacze i walce. Obrazek Ale dzielny naród polski przywykł do niedoborów broni; zawsze i wszędzie. Ciekawe czy ktoś wyśle przed bitwą posłańców z dwoma nagimi łopatami :?:
Oglądałem ostatnio z dziećmi "Krzyżaków" Forda. Obrazek Nic się nie zmieniło... :lol:

Pora zagrać marsza, już czas... Obrazek

P.S.
Ta bitwa przejdzie do historii jako "pierwsza bitwa nad Rospudą" :P
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 27.02.2007 23:57

niezawodny napisał(a):Ciekawe czy ktoś wyśle przed bitwą posłańców z dwoma nagimi łopatami :?:

Wódz Wojów Prawych Nadszyszkownik Rospudojadek raczył pono już przyjąć te nagie łopaty jako zadośćuczynienie za godne ustąpienie pola. Jednakże po konsultacjach w Pałacu stwierdził był: "Rospuda albo śmierć"

:twisted:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 28.02.2007 10:11

MorskiPas napisał(a):

Chyba nie sądzisz Macieju, że ze mną jest aż tak źle. Komentarz z Onetu to tylko tak zwany punkt zaczepienia i krótkie streszczenie. Źródła są tu:

na deser proponuję ostatni numer Wprost, tam też jest co nieco na ten temat...
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 28.02.2007 23:35

Ekolodzy wycofują się z Rospudy... To się nazywa fachowo "odwrót na z góry upatrzone pozycje". Oficjalny powód: rozpoczyna się okres lęgowy ptactwa - nie chcą go płoszyć... I tak się zastanawiam czy aby ekolodzy nie spłoszyli już tego ptactwa - czyli państwo nie musi już go płoszyć - znaczy się musi wypłoszyć ekeologów bo ci weszli na drzewa i udają ptactwo... :lol:
Ale jak podaje Onet:
Ekolodzy pozostawią w pobliżu Augustowa sprzęt i dyżurnych, na wypadek, gdyby urzędnicy nie dotrzymali słowa.
To mi pachnie przygotowaniami do jakiegoś niespodziewanego kontrataku... :lol: Coraz weselej jest w tym temacie :lol: Tym bardziej że odżywa pomysł referendum narodowego jako antidotum na zakusy Brukseli...
I już widzę jak jakaś babula z Koziej Wólki w barchanach po kostki dostaje kartkę do głosowania a na niej pytanie: "Czy jesteś za Rospudą czy przeciw?" :lol: I babula wyciaga ołówek, ślini i zamiast skreślać odpowiedź pisze: "wisi mi to" :lol: I co będzie jak 90% ludzi tak zagłosuje :?:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 01.03.2007 15:01

niezawodny napisał(a):Coraz weselej jest w tym temacie :lol: Tym bardziej że odżywa pomysł referendum narodowego jako antidotum na zakusy Brukseli...

Ciekawe czy Ci będzie tak wesoło jak będziesz musiał płacić kary które nałoży UE? Tak tak - Ty będziesz płacił, ja będę płacił, bo przecież minister Nadszyszkownik nie ma takiej kasy. Zapłacą podatnicy.

Ale na razie rzeczywiście robi się kabaret z naprawdę poważnej sprawy:

(Kononowicz w obozie Rospuda)

Jadę do Kielc po scyzoryk.

:evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dolina Rospudy (wycięte z wątku zlotowego) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone