Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.01.2015 09:23

Już nie mogę doczekać się wyjazdu na narty w Słowackie Góry. W kwietniu dzięki uprzejmości i nabytej wiedzy o Alpach od serdecznego mojego kolegi na forum Sławka vel Bociana jadę po raz pierwszy w Alpy.

Dziekuję także koleżance Maslince i koledze Sławkowi jeszcze raz za informacje na temat stoków narciarskich, (w tym doboru sprzętu narciarskiego, snoboardowego) w Polsce, Czechach i Austrii. :papa: :hut:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.01.2015 14:08

Podgląd stoków w Polsce

http://www.webcamera.pl/
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.01.2015 20:59

Dzisiaj chcieliśmy uciec od tłumów na polskich stokach i wybraliśmy się do Czech :) Po raz pierwszy nartowaliśmy w ośrodku Bila.

Mapka tras:

Obrazek

Po jednej stronie drogi jest kanapa i bardzo fajne, czerwone kilometrowe trasy :D

Na górze tej bardziej czerwonej ;):

Obrazek

Moim zdaniem powinna być czerwono-czarna 8)

Widok na czerwone traski z niebieskiej przy orczyku:

Obrazek

Do orczyka nie było żadnych kolejek i jeździło się sympatycznie. Do kanapy kolejka na 5-7 minut do godziny 14:00, później już na bieżąco.

Wyjeździliśmy się solidnie - od 10:00 do 15:30. Śnieg w dużej części naturalny i słoneczko :D

Pozdrawiam narciarsko :papa:

Obrazek
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 06.01.2015 21:24

Ależ Ci Maslinko zazdroszczę, że masz tak blisko ... Brak kolejek, słoneczko ... Bajka 8) .
Moja córcia wybrała się dziś na deskę do Kazimierza ... Jeszcze nie wróciła , tzn. że chyba jest fajnie :mrgreen: ... Ja na pierwsze ślizgi jeszcze ponad 2 tygodnie czekać muszę :roll: ...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 07.01.2015 04:18

Za 2 tygodnie śniegu może nie być. Zapowiadają plusową temperaturę do 10 stopni włącznie. Śnieg zejdzie.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 07.01.2015 08:57

Może w Tyrolu nie będzie tak źle :smo: ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.01.2015 09:01

Potter napisał(a):Ależ Ci Maslinko zazdroszczę, że masz tak blisko ... Brak kolejek, słoneczko ... Bajka 8) .
Moja córcia wybrała się dziś na deskę do Kazimierza ... Jeszcze nie wróciła , tzn. że chyba jest fajnie :mrgreen: ... Ja na pierwsze ślizgi jeszcze ponad 2 tygodnie czekać muszę :roll: ...

Potter, Ty to nigdzie nie pojedziesz, jak o tym rozdziewiczeniu nie skończysz :evil: :smo: .
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 07.01.2015 12:45

Po zerwanych wiązadłach w kolanie(1było dobre)narty mam z głowy raczej na dłużej.Ortopeda co mnie składał zalecił szachy,brydża,ewentualnie baseni delikatnie rowerek..ot narty..
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 07.01.2015 12:52

Patroniusz napisał(a):Po zerwanych wiązadłach w kolanie(1było dobre)narty mam z głowy raczej na dłużej.Ortopeda co mnie składał zalecił szachy,brydża,ewentualnie baseni delikatnie rowerek..ot narty..

A o rekonstrukcji nie myślisz?
Ja żyję dwa lata bez krzyżowego przedniego. Basen, rower, górki bez problemu. W zeszłym roku z powodzeniem spróbowałam łyżew. Za nartami tęsknię coraz mniej. Ale jak już zdecyduję się na operację to i na stok pewnie z przyjemnością wrócę.
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 07.01.2015 12:56

marze_na napisał(a):
Patroniusz napisał(a):Po zerwanych wiązadłach w kolanie(1było dobre)narty mam z głowy raczej na dłużej.Ortopeda co mnie składał zalecił szachy,brydża,ewentualnie baseni delikatnie rowerek..ot narty..

A o rekonstrukcji nie myślisz?
Ja żyję dwa lata bez krzyżowego przedniego. Basen, rower, górki bez problemu. W zeszłym roku z powodzeniem spróbowałam łyżew. Za nartami tęsknię coraz mniej. Ale jak już zdecyduję się na operację to i na stok pewnie z przyjemnością wrócę.

Łyżwy delikatnie,bez hokeja...Za nartami jakoś już mi się nie przykrzy(8 tyg gipsu swoje działa)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.01.2015 15:07

Potter napisał(a):Ależ Ci Maslinko zazdroszczę, że masz tak blisko ... Brak kolejek, słoneczko ... Bajka 8) .

Też się cieszę, że mieszkam na południu Polski :P Rzeczywiście wczoraj było bajkowo :)

Potter napisał(a):Ja na pierwsze ślizgi jeszcze ponad 2 tygodnie czekać muszę :roll: ...

Szybko zleci :) W tym sezonie znowu Zillertal? :mrgreen:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 07.01.2015 15:18

maslinka napisał(a):Szybko zleci :) W tym sezonie znowu Zillertal? :mrgreen:

Niee ... Stara miłość nie rdzewieje :D Gitschber/Jochtal/Plose ewentualnie Kronplatz (ale raczej nie) czyli MERANSEN po raz czwarty ... :papa:
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 07.01.2015 23:29

W sobotę jedziemy na Jasna-Chopok.
Wyjazd o 5:00 ze śląska.
Mamy 3 miejsca wolne w busie.
Ktoś chętny? :-)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.01.2015 18:53

tajemniczy napisał(a):W sobotę jedziemy na Jasna-Chopok.
Wyjazd o 5:00 ze śląska.
Mamy 3 miejsca wolne w busie.
Ktoś chętny? :-)

Bawcie się dobrze!
Udało się załatwić boxa na dach? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.01.2015 19:55

Dziś był pierwszy dzień w Krynce na Jaworzynie. Dobrze przygotowany stok, mało ludzi. Dało radę spoko pojeździć, szkoda zamkniętej "4".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone