Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy nie za wcześnie rezerwuję kwatery?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukaszzhp1
Podróżnik
Czy nie za wcześnie rezerwuję kwatery?

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszzhp1 » 30.09.2012 23:04

Witam!
Mam pytanie. Wysłałem siedem mejli do różnych kwater, dostałem tylko jedną odpowiedź (z informacją że wszytskie pokoje na 2013 zajęte). Czy nie za wcześnie próbuję sie kontaktować z właścicielami? Czy nie jest tak, że nie odpisują bo np nie wiedzą jak będzie cena w przyszłym roku? Kiedy najlepiej pisać żebym otrzymal odpowiedź?
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 01.10.2012 08:57

Ja tak samo od września pisałam zapytania, prawie na wszystkie dostałam odpowiedź, ale i tak już wstępnie mam zarezerwowane miejsce z tego roku :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 02.10.2012 16:57

Robinsonady rezerwuje się rok wcześniej. Teraz przyglądam się urokliwej zatoce na wyspie z kilkoma domami i widzę, iż jeden dom ma już prawie kalendarz zapełniony. Ale to jednostkowe przypadki. Do wiosek na lądzie pierwsze e-maile wysyłałem koniec grudnia - początek stycznia. Wystarczyło. Zdarzyło się i wcześniej lecz wówczas gospodarze nie odpisywali. Każdy po sezonie chce trochę odpocząć. :wink:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 03.10.2012 07:57

lukaszzhp1 napisał(a):Witam!
Mam pytanie. Wysłałem siedem mejli do różnych kwater, dostałem tylko jedną odpowiedź (z informacją że wszytskie pokoje na 2013 zajęte). Czy nie za wcześnie próbuję sie kontaktować z właścicielami? Czy nie jest tak, że nie odpisują bo np nie wiedzą jak będzie cena w przyszłym roku? Kiedy najlepiej pisać żebym otrzymal odpowiedź?

Zadajesz pytania jakbyśmy siedzieli w głowach tych Chorwatów. I znali ich powody niepisania lub pisania akurat wtedy kiedy napiszą.

Niektórzy podają adres email ale i tak rzadko z niego korzystają, bo np. poza chorwackim nie znają języków albo wolą telefonicznie. Niektórzy po sezonie nie odpisują. Niektórzy nie zaglądają do poczty dot. apartamentów przez zimę, bo i tak wtedy ruchu nie mają. Ale telefon odbiorą.
A niektórzy może nie lubią pisać o tym, co będzie za 9 miesięcy.
Jacy są ludzie do których Ty pisałeś- tego nikt tu nie wie.
Kapujesz?
Szukaj dalej. Kto szuka ten znajdzie.
Nic się nie stanie jak ponowisz temat wczesną wiosną a nawet i później, gdyż Chorwacja nie jest krajem w którym 100% kwater jest zapełnionych przez cały sezon.
Poczytaj forum odnośnie wyjazdów "w ciemno". Skoro oni znajdują całymi rodzinami w sezonie to....

Pozdr.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje