Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jesteś za karą śmierci w Polsce ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy jesteś za karą śmierci w Polsce ?

Ankieta wygasła 14.06.2014 22:04

Tak
32
74%
Nie
10
23%
Nie wiem
1
2%

Liczba głosów : 43

Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 07.06.2014 23:06

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):A gdyby Breivik był twoim dzieckiem?

Prawo równe dla wszystkich.

Ważne jest odpowiedź Mańka. Oczywiście odpowie, że nie ma takiej fakenmożliwości. Jest. Nie znamy przyszłości.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 07.06.2014 23:07

anakin napisał(a):
jara napisał(a): I dla Ciebie tak orzeczona kara będzie tą zemstą.

Ja to nazywam sprawiedliwością.

To chciałem przekazać.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 23:12

maniust napisał(a):Teraz załóż że na tej wyspie była 4-ka twoich dzieci , co byś zrobił?!
Resocjalizował?!

Amerykańskie pierdoły mnie nie interesują , była mowa o Europie w twoim poście , a ankieta jest o Polsce.

A co ty byś zrobił gdyby wrobiono któreś 4-ki twoich dzieci, wydano wyrok i wykonano.
Polskich przykładów nie ma, bo nie ma kary śmierci, dlatego analizujemy amerykńskie pierdoły jak się elegancko wyraziłeś. Możemy posłużyć się też przykładami z innych państw. Np. w latach 70-tych udało się schwytać w ZSSR gościa który miał na sumieniu ponad 70 zabójstw. Śledczy z przerażeniem zauważyli wówczas, że za popełnienie tych zbrodni wcześniej osądzono i wykonano karę na kilku niewinnych osobach.
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 23:30

Bocian napisał(a):A gdyby Breivik był twoim dzieckiem?

Gdyby ? gdyby? ........ale nie jest DOTARŁO!!!!!
realista2 napisał(a):A co ty byś zrobił gdyby wrobiono któreś 4-ki twoich dzieci, wydano wyrok i wykonano.

Następny! Gdyby ?! Dla mnie liczą się fakty , a nie gdybanie !
Z gdybania nic nie wyjdzie u mnie ! Dlaczego?! Już pisałem i po co się powtarzać.
realista2 napisał(a):Np. w latach 70-tych udało się schwytać w ZSSR gościa który miał na sumieniu ponad 70 zabójstw. Śledczy z przerażeniem zauważyli wówczas, że za popełnienie tych zbrodni wcześniej osądzono i wykonano karę na kilku niewinnych osobach.

W latach 70-tych zginął mój kolega , mama opowiadała (ledwo co pamiętam , bo miałem 9 lat) , wyroku nikt nie dostał.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 23:39

Rozumiem, że masz wystarczającą wiedzę o wymiarze sprawiedliwości i wykluczasz pomyłkę ?
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 23:44

realista2 napisał(a):Rozumiem, że masz wystarczającą wiedzę o wymiarze sprawiedliwości i wykluczasz pomyłkę ?
Podaj przykład Polskiego wymiaru sprawiedliwości , może coś przeoczyłem w życiu ?

Mówimy o karze śmierci , nie o tym gościu "chorym" , co go zamknął chory system!
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 07.06.2014 23:55

Odpowiedz wprost na pytanie. Czy w warunkach polskiego wymiaru sprawiedliwości można wykluczyć pomyłkę skutkującą skazaniem osoby niewinnej ? Tak czy nie ?
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 08.06.2014 00:04

realista2 napisał(a): Czy w warunkach polskiego wymiaru sprawiedliwości można wykluczyć pomyłkę skutkującą skazaniem osoby niewinnej ? Tak czy nie ?

W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz , ale mam przykre doświadczenia z Polskim wymiarem sprawiedliwości , który dla mnie ......nie istnieje.
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 08.06.2014 00:08

Zdecydowanie jestem za karą śmierci tych wszystkich, którym udowodniono w 100% winę.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 00:12

maniust napisał(a):
realista2 napisał(a): Czy w warunkach polskiego wymiaru sprawiedliwości można wykluczyć pomyłkę skutkującą skazaniem osoby niewinnej ? Tak czy nie ?

W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz , ale mam przykre doświadczenia z Polskim wymiarem sprawiedliwości , który dla mnie ......nie istnieje.

Czyli jesteś przekonany, że polski wymiar sprawiedliwości jest doskonały i pomyłka skutkująca skazaniem osoby niewinnej jest wykluczona.
A niech mnie. Nie sądziłem , że mozna być aż tak naiwnym.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 00:15

majeczka napisał(a):Zdecydowanie jestem za karą śmierci tych wszystkich, którym udowodniono w 100% winę.

100% ? Rozumiem, że wierzysz też w bajki i Św. Mikołaja ?
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 08.06.2014 00:19

realista2 napisał(a):Czyli jesteś przekonany, że polski wymiar sprawiedliwości jest doskonały i pomyłka skutkująca skazaniem osoby niewinnej jest wykluczona.

Że co? Wiesz ......czytaj ze zrozumieniem , fajne dziewczyny-ę wklejasz , naprawdę rewelacja :) ...ale patrz punkt niżej .
realista2 napisał(a):A niech mnie. Nie sądziłem , że mozna być aż tak naiwnym.

Odstaw tą wódę , zioło itd......

DOBRANOC :papa:
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 08.06.2014 00:29

maniust napisał(a):

Zadałem proste pytanie i poprosiłem o odpowiedż tak lub nie.
Otrzymałem odpowiedż (pisownia orginalna) cyt. : "...W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz..."

To jakiś bełkot?
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 08.06.2014 06:48

realista2 napisał(a):Zadałem proste pytanie i poprosiłem o odpowiedż tak lub nie.
Otrzymałem odpowiedż (pisownia orginalna) cyt. : "...W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz..."

To jakiś bełkot?

maniust napisał(a):W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz , ale mam przykre doświadczenia z Polskim wymiarem sprawiedliwości , który dla mnie ......nie istnieje.

Tłumaczenie na język Polski:

W tych warunkach :arrow: czyli w warunkach chorego Polskiego systemu sprawiedliwośći

szczerze :arrow: czyli z reguły mówię to co myślę bez owijania w bawełnę

Tak ! :arrow: czyli oczywiście że można wykluczyć , nie myli się ten co nic nie robi.

Jak napisałem podaj mi chociaż jeden przykład błędnego skazania kogoś na karę śmierci , przez Polski wymiar sprawiedliwości , bo może coś przeoczyłem w swoim życiu.

Wybacz , ale mam przykre doświadczenia z Polskim wymiarem sprawiedliwości :arrow: czyli to forum nie jest do prania swoich prywatnych spraw.

który dla mnie ......nie istnieje :arrow: czyli patrz wyżej.
BigDaniel
Cromaniak

Postnapisał(a) BigDaniel » 08.06.2014 08:40

TAK. Jestem za kara smierci w Polsce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy jesteś za karą śmierci w Polsce ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone