jara napisał(a):Bocian napisał(a):A gdyby Breivik był twoim dzieckiem?
Prawo równe dla wszystkich.
Ważne jest odpowiedź Mańka. Oczywiście odpowie, że nie ma takiej fakenmożliwości. Jest. Nie znamy przyszłości.
.png)
maniust napisał(a):Teraz załóż że na tej wyspie była 4-ka twoich dzieci , co byś zrobił?!
Resocjalizował?!
Amerykańskie pierdoły mnie nie interesują , była mowa o Europie w twoim poście , a ankieta jest o Polsce.
.png)
Bocian napisał(a):A gdyby Breivik był twoim dzieckiem?
realista2 napisał(a):A co ty byś zrobił gdyby wrobiono któreś 4-ki twoich dzieci, wydano wyrok i wykonano.
realista2 napisał(a):Np. w latach 70-tych udało się schwytać w ZSSR gościa który miał na sumieniu ponad 70 zabójstw. Śledczy z przerażeniem zauważyli wówczas, że za popełnienie tych zbrodni wcześniej osądzono i wykonano karę na kilku niewinnych osobach.
.png)
Podaj przykład Polskiego wymiaru sprawiedliwości , może coś przeoczyłem w życiu ?realista2 napisał(a):Rozumiem, że masz wystarczającą wiedzę o wymiarze sprawiedliwości i wykluczasz pomyłkę ?
.png)
realista2 napisał(a): Czy w warunkach polskiego wymiaru sprawiedliwości można wykluczyć pomyłkę skutkującą skazaniem osoby niewinnej ? Tak czy nie ?
.png)
maniust napisał(a):realista2 napisał(a): Czy w warunkach polskiego wymiaru sprawiedliwości można wykluczyć pomyłkę skutkującą skazaniem osoby niewinnej ? Tak czy nie ?
W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz , ale mam przykre doświadczenia z Polskim wymiarem sprawiedliwości , który dla mnie ......nie istnieje.
.png)
realista2 napisał(a):Czyli jesteś przekonany, że polski wymiar sprawiedliwości jest doskonały i pomyłka skutkująca skazaniem osoby niewinnej jest wykluczona.
realista2 napisał(a):A niech mnie. Nie sądziłem , że mozna być aż tak naiwnym.

.png)
maniust napisał(a):realista2 napisał(a): Czy w warunkach polskiego wymiaru sprawiedliwości można wykluczyć pomyłkę skutkującą skazaniem osoby niewinnej ? Tak czy nie ?
W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz , ale mam przykre doświadczenia z Polskim wymiarem sprawiedliwości , który dla mnie ......nie istnieje.
.png)
realista2 napisał(a):Zadałem proste pytanie i poprosiłem o odpowiedż tak lub nie.
Otrzymałem odpowiedż (pisownia orginalna) cyt. : "...W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz..."
To jakiś bełkot?
maniust napisał(a):W tych warunkach , szczerze ?!Tak ! Wybacz , ale mam przykre doświadczenia z Polskim wymiarem sprawiedliwości , który dla mnie ......nie istnieje.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.