Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2021 13:52

michał1234 napisał(a):Krzysztofie,
Czyli jednak jedziemy dalej z covidowym cyrkiem.

Nigdzie się z Tobą nie wybieram, bo bardzo mi nie po drodze. A i podróżą karawanem na razie zainteresowany nie jestem, bo niby to wygodnie , na leżąco, jak w kamperze, ale co z tego jak tylko w jedną stronę. No i o czym mógłbym z Tobą dyskutować???

michał1234 napisał(a):Czego Wy się będziecie lękać, jak już Covid przestanie być potrzebny?

A np. tego, że ludzie o Twojej mentalności i postrzeganiu świata dalej będą mieli dostęp do sieci.
J.Kowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J.Kowalski » 27.11.2021 14:25

Taaak, 3 miliardy zaszczepionych to brak badań , ale jeden przypadek Siemianowic to dowód , że szczepionka nie działa.
Zaniepokojony zadzwoniłem do mojego kolegi lekarza ze szpitala kolejowego w Pruszkowie, szpitala covidowego obecnie. Zapytałem ilu mają hospitalizowanych zaszczepionych , niezaszczepionych? Odpowiedź : niezaszczepieni ponad 90%.
Pozwoliłem sobie zacytować komentarze pod artykułem o siemianowickiej rewelacji :

Cyt. :" Niestety tak się dzieje, jak ktoś zamiast faktów wybiera ideologię. Gość na podstawie 5 przypadków z jednego dnia próbuje wysnuć wniosek o przebiegu pandemii dotykającej setki tysięcy ludzi. Albo debil albo kryminalista."

I drugi :
cyt.:"Jak on ”i....ta”, to TY – kowi...ta.
W wolnej RP będziemy WAS, sanitarnych faszystów i zdrajców Polskiej Sprawy, sądzić i przykładnie karać. Chcesz umknąć sprawiedliwości? To WON z naszej Ojczyzny, ale TERAZ!!
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.11.2021 16:32

michał1234 napisał(a):W ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni (14 dni po drugiej dawce lub preparatem Johnson&Johnson) stanowili 43,59 proc. wszystkich zakażeń, a niezaszczepieni 56,41 proc.
Byłbym ostrożny przy używaniu wyrażenia "w pełni zaszczepieni".
Sugerowałbym: "posiadający certyfikaty (również te fałszywe)".
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 27.11.2021 17:35

boboo napisał(a):
michał1234 napisał(a):W ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni (14 dni po drugiej dawce lub preparatem Johnson&Johnson) stanowili 43,59 proc. wszystkich zakażeń, a niezaszczepieni 56,41 proc.
Byłbym ostrożny przy używaniu wyrażenia "w pełni zaszczepieni".
Sugerowałbym: "posiadający certyfikaty (również te fałszywe)".

A to już uwaga do Ministerstwa Zdrowia. To ich dane i sformułowania.
Czyli gdyby nie niusy z ostatnich dni o fałszowaniu tzw. certyfikatów, to jednak coś by tam zaczęło zgrzytać??? Widzę po kolejnym poście, że ten argument będzie działał kojąco przy zetknięciu z danymi dotyczącymi rzeczywistej i wciąż malejącej skuteczności preparatów. Zawsze pozostaje hasło: a bo w szpitalach jest 95% niezaszczepionych i basta.
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 27.11.2021 17:38

Bravik napisał(a):

Nigdzie się z Tobą nie wybieram, bo bardzo mi nie po drodze. A i podróżą karawanem na razie zainteresowany nie jestem, bo niby to wygodnie , na leżąco, jak w kamperze, ale co z tego jak tylko w jedną stronę. No i o czym mógłbym z Tobą dyskutować???

michał1234 napisał(a):Czego Wy się będziecie lękać, jak już Covid przestanie być potrzebny?

A np. tego, że ludzie o Twojej mentalności i postrzeganiu świata dalej będą mieli dostęp do sieci.

Chyba zrezygnuję z dostępu. Z tą moją mentalnością…..
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 27.11.2021 17:47

.. :lol:
Załączniki:
comment_1633850592TWlsaUBDsdJV6bfIgKq5W7.jpg
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.11.2021 18:00

michał1234 napisał(a):A to już uwaga do Ministerstwa Zdrowia. To ich dane i sformułowania
Skądś je otrzymują. Np ze szpitali. A w szpitalu jakieś bydło pokazuje lekarzom te fałszywe. Lekarz nie kryminolog, na szybko fałszywki nie rozpozna.
michał1234 napisał(a):Czyli gdyby nie niusy z ostatnich dni o fałszowaniu tzw. certyfikatów, to jednak coś by tam zaczęło zgrzytać???
Nic nie zgrzyta. Na razie wszystko się "prawie się zgadza" według prognoz specjalistów.

Z tymi fałszywkami, to mi się taki stary kawał przypomniał, jak zagorzały antykomunista na łożu śmierci zapisał się do partii.
Tylko po to, aby "zdechł" jeden z nich.
Ciekawe, czy tym kupującym też o to chodzi, aby "zdechł" kolejny zaszczepiony?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2021 18:21

baunty napisał(a):.. :lol:

Dolna część mema wygląda na zapożyczoną z wydawnictw pewnej grupy religijnej, tej co to "od drzwi do drzwi"...
opet
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) opet » 27.11.2021 19:01

Z moich doświadczeń - odziały covid.
Wymagający leczenia szpitalnego :
75 % nie szczepieni - od ok. 35 lat
25 % szczepieni ( głównie osoby starsze z dużym spektrum chorób towarzyszących )

Pod respiratorem :
90 % nie szczepieni
10 % szczepieni
Spod respiratora wychodzi ok. 20 %. Reszta umiera .

Leczenie szpitalne pacjenta covid to m/w kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy złotych. Chciałbym żeby nie szczepieni ( ich spadkobiercy ) płacili za to. Polskie prawo niestety , na razie, nie pozwala na to.

Ale to tylko tak piszę. Płaskoziemców nie da się przekonać...choć jeden taki przypadek znam...ale już było za późno...
dareksi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareksi » 27.11.2021 20:12

Bravik napisał(a):https://portal.abczdrowie.pl/falszywe-certyfikaty-szczepien-przeciw-covid-19-najprosciej-oszukac-na-szczepieniu-jednodawkowym-j-j#

Wczoraj przyjmowałem swoją trzecią dawkę. Stojąc w kolejce koło drzwi gabinetu gdzie przeprowadzana była kwalifikacja mimo woli usłyszałem rozmowę pacjenta z lekarzem. Młody człowiek który jak mówił pracuje jako kierowca na zagranicznych trasach próbował przekonywać lekarza że w zasadzie potrzebny mu jest tylko certyfikat do pracy i najchętniej by się nie szczepił. Lekarz zdecydowanie go uświadomił że nie ma co liczyć na takie oszustwo, "tu nie Lublin, my takich przekrętów nie robimy". Po wyjściu z gabinetu stanął w kolejce do pielęgniarek ale wyglądał na bardzo niezadowolonego.
Trzecią dawkę, podobnie jak dwie poprzednie przyjąłem w pierwszym możliwym terminie z własnej inicjatywy, nie jest mi niezbędna do pracy. Jeśli na wiosnę będzie sugestia czwartej dawki to też bez wahania się zaszczepię po raz kolejny.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 27.11.2021 20:23

michał1234 napisał(a):Czyli gdyby nie niusy z ostatnich dni o fałszowaniu tzw. certyfikatów, to jednak coś by tam zaczęło zgrzytać??

Przecież o lewych certyfikatach już od jakiegoś czasu gdzieniegdzie się szeptało.
Dopiero TVN ujawnił rozmach a to pewnie wierzchołek góry lodowej.

Mnie zastanawia coś innego.
Sprawdziłem twoje posty i wyszło na to, że ostatnie 28 postów masz w tematach covidowych. W innym temacie napisałeś ostatni raz ponad 2 miesiące temu.
Chce ci się na forum miłośników Chorwacji pisać tylko i wyłącznie o covidzie?
Przecież wszyscy (no może poza Baunty) mają z ciebie bekę. Liczysz że kogoś do tych śmiesznych teorii przekonasz? Chyba że to twoja praca.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 27.11.2021 20:52

michał1234 napisał(a):
Bravik napisał(a):

Chyba zrezygnuję z dostępu. Z tą moją mentalnością…..

Kim jesteś z zawodu i jakie masz wykształcenie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.11.2021 21:03

IMG-20211127-WA0002.jpg
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 27.11.2021 22:01

Screenshot_2021-11-27-21-59-53-99_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Chyba pobożne życzenia.
Dalej będą wierzyli koncernom farmaceutycznym i telewizji :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2021 22:03

Janusz, próżny Twój trud... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 200
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone