Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 23.01.2021 10:39

Wczoraj zgłosiłem mamę na szczepienie 70+telefonicznie w ośrodku zdrowia, system działa sprawnie, kilka minut po wprowadzeniu przez pielęgniarkę danych otrzymałem sms z terminem szczepienia na 16 marca o godz. 15.00.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2021 12:51

Jeśli ktoś z grupy poniżej 70+ zgłosił do systemu chęć zaszczepienia się, to jak ma dostęp do Internetowego Konta Pacjenta przez Profil Zaufany
- to niech sprawdza czy ma już termin.
Sprawdziłem żonę (rocznik 1954) i system pokazuje, że ma ma terminy na w Szpitalu w Krynicy nawet kilka dni wcześniej niż ja 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2021 15:18

Janusz Bajcer napisał(a):System e-rejestracja dla 70+ działa.
Podał kolejne wolne terminy w pobliżu zamieszkania.
Wybrałem termin szczepienia na dzień 22 marca w Krynicy.
(Punkt szczepień Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny)

System na skierowaniu pomylił nazwę szpitala.
W Krynicy szczepi SPZOZ Szpital im. dr. J. Dietla
(Mają terminy w niedziele)
22 marca na szczepienie do Krynicy jadę z żoną, system wystawił jej skierowanie na ten sam dzień. :lol:
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 23.01.2021 16:29

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli ktoś z grupy poniżej 70+ zgłosił do systemu chęć zaszczepienia się, to jak ma dostęp do Internetowego Konta Pacjenta przez Profil Zaufany
Sprawdziłem żonę (rocznik 1954) i system pokazuje, że ma ma terminy na w Szpitalu w Krynicy nawet kilka dni wcześniej niż ja 8O

W którym miejscu (w której zakładce) jest ta opcja? Nie mogę tego znaleźć na moim IKK.

Zgłosiłem chęć szczepienia kilka dni temu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2021 16:41

Opcja Skierowania.
Jeśli nie będziesz miał skierowania na COVID, to prawdopodobnie nie ma jeszcze w systemie Twojego nr PESEL i kodu zamieszkania.
Znajomi zgłaszali się po mojej żonie i nie mają skierowań w IKP.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2021 12:15

marekkowalak napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli ktoś z grupy poniżej 70+ zgłosił do systemu chęć zaszczepienia się, to jak ma dostęp do Internetowego Konta Pacjenta przez Profil Zaufany

W którym miejscu (w której zakładce) jest ta opcja? Nie mogę tego znaleźć na moim IKK.

Zgłosiłem chęć szczepienia kilka dni temu.

Czuję się w obowiązku wyjaśnienia podanej informacji o uzyskaniu skierowaniu na szczepienie dla osoby z rocznika 1954.

Wyjaśnienie pierwsze odnośnie kolejności szczepienia. :idea:
Ponieważ byłem zdziwiony o uzyskaniu skierowania dla osoby z rocznika 1954, zadzwoniłem dzisiaj rano na infolinię 989 i otrzymałem potwierdzenie wystawienia skierowania.
Po dokładnych wyjaśnieniach okazało się, że żona dostała skierowanie z powodu figurowania w systemie jako osoba z chorobą przewlekłą i dlatego skierowanie mogło być wystawione.
Czyli wszystkie osoby od rocznika 1952 wzwyż bez istnienia choroby przewlekłej mimo chęci zgłoszenia zaszczepienia muszą jeszcze czekać termin możliwości uzyskania skierowania.

Wyjaśnienie drugie odnośnie kolejności szczepienia :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

WhatsApp Image 2.jpeg
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2021 13:03

Notariusz czy pavulon, oto jest pytanie. :oczko_usmiech:
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 24.01.2021 13:38

Ciekaw jestem jakie przyjęte zostaną wiosną procedury przekraczania granic Czech, Słowacji, Węgier, Austrii, Słowenii i Chorwacji w dobie szczepień. Coś się mówi w mediach o tak zwanych unijnych paszportach potwierdzających u osób wybierających się turystycznie po za granice kraju zaszczepienie na COVID.
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 24.01.2021 13:49

Też jestem ciekawy. Jednak z nadzieją czekam na tylko "normalne' procedury.
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 24.01.2021 17:34

Wydaje mi się, że przepisy dotyczące podróżowania w wakacje nie będą się wiele różnić od ubiegłorocznych.

Granice nie mogą być otwarte tylko dla tych zaszczepionych, bo w takim tempie jak obecnie to do wakacji zostanie zaszczepione może ze 25% ludności kontynentu. Dla krajów żyjących z turystyki byłby to gwóźdź do trumny.
naturysta-06
Koneser

Postnapisał(a) naturysta-06 » 24.01.2021 18:36

Mam nadzieję, że do wyjazdu będę zaszczepiony i nie będą mnie interesowały ewentualne obostrzenia ;)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Postnapisał(a) elka21 » 24.01.2021 18:56

marekkowalak napisał(a):Wydaje mi się, że przepisy dotyczące podróżowania w wakacje nie będą się wiele różnić od ubiegłorocznych.

Granice nie mogą być otwarte tylko dla tych zaszczepionych, bo w takim tempie jak obecnie to do wakacji zostanie zaszczepione może ze 25% ludności kontynentu. Dla krajów żyjących z turystyki byłby to gwóźdź do trumny.

Szczególnie u nas, zdążono by może zaszczepić osoby z grupy starszej. Nie ma co ukrywać, że nieduży procent tej grupy wybiera się na wyjazdy zagraniczne. Wszyscy młodzi i w średnim wieku zmuszeni by byli pozostać w kraju.
Też myślę, że rządzący, będą musieli znaleźć jakieś sensowne wyjście z sytuacji.
naturysta-06
Koneser

Postnapisał(a) naturysta-06 » 24.01.2021 21:42

Z "sensownymi rozwiązaniami" różnie bywa....
Habanero
zbanowany
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Postnapisał(a) Habanero » 20.02.2021 11:40

Dzisiaj o 9-tej przyjąłem pierwszą dawkę AstraZeneca.
Kolejna dawka na początku maja.
Jak na razie brak działań niepożądanych.
Zobaczymy co będzie dalej.
boboo
zbanowany
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Postnapisał(a) boboo » 20.02.2021 12:35

Habanero napisał(a):Dzisiaj o 9-tej przyjąłem pierwszą dawkę AstraZeneca.
(...)
Jak na razie brak działań niepożądanych.
Toż dopiero 3 godziny minęły.
Poczekamy co będzie za 30 lat. Jak Ci się skóra marszczyć będzie i posiwiejesz (albo wyłysiejesz)
:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone