Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.01.2021 15:12

Bravik napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):32 marca :?: :oczko_usmiech:

A to zaraz po tych co będą szczepieni 30 lutego. :mrgreen:

Czyli po mnie :smo:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.01.2021 15:14

Tak, zaraz po nich. Kolejka priorytetowa.......
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2021 15:19

Jeśli załapię się na termin 1 kwietnia, to może nie będzie to Prima aprilis :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.01.2021 15:25

marze_na napisał(a):To chyba jednak nie do końca tak.

Wrocławski Uniwersytecki Szpital Kliniczny jest jednym z niewielu w Polsce, który nie przerwał szczepień w weekend.
Łącznie przez weekend zaszczepiono w naszym szpitalu uniwersyteckim 1572 osoby, a od początku akcji szczepień już 8 tysięcy. (...)
Odpowiedzialny za tę akcję szef Kancelarii Premiera Michał Dworczyk tłumaczył w niedzielę, że szpitale nie chcą szczepić w weekendy, mimo propozycji dostaw szczepionek

Co innego mówią dyrektorzy innych szpitali.
Zresztą w dalszej części tej notki (notabene - czy właścicielem Gazety Wrocławskiej nie został ostatnio czasem Orlen?) jest sugestia, gdzie tkwi problem. I nie chodzi tu o kasę. Wystarczy wprowadzić stan wyjątkowy - w takim przypadku zmienia się status lekarzy. Ale wiadomo z czym by to się wiązało.
Zresztą Wrocław wie, jak to się robi. Latem 1963 r. podczas epidemii ospy potrafiono w b. krótkim czasie zaszczepić 8 mln ludzi, w tym 2 mln na Dolnym Śląsku, gdzie epidemia wybuchła. :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.01.2021 15:33

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli załapię się na termin 1 kwietnia, to może nie będzie to Prima aprilis :smo:

...bo jak to będzie Prima Aprilis, to się może zdarzyć, że będziemy obchodzić swoje święto 1 listopada. :mrgreen:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 13.01.2021 16:55

marze_na napisał(a):Wrocławski Uniwersytecki Szpital Kliniczny jest jednym z niewielu w Polsce, który nie przerwał szczepień w weekend.

Ja się szczepiłem w Trzech Króli. Szpital kliniczny w Poznaniu.

pzdr :wink:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 14.01.2021 17:45

Dziś był ten pierwszy raz i przeżyłam :D

Cieszę się ,że rośnie liczba chętnych na szczepienia - u mnie w pracy przez tydzień liczba osób chętnych na szczepienie się podwoiła 8O :papa:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 14.01.2021 17:55

Świadomość społeczeństwa szybciej dojrzewa niż organizowanie szczepień...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2021 18:21

travel napisał(a):Dziś był ten pierwszy raz i przeżyłam :D

Pielęgniarki z mojej przychodni również :oczko_usmiech:
Załączniki:
Pielęgniarki.jpg
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 15.01.2021 10:42

Dziś zapisałam się na szczepienie. Wiadomo, jestem w ostatniej grupie więc na możliwość zaszczepienia jeszcze sobie poczekam, ale jakiś mały krok do przodu został zrobiony. Oby z czasem wszystko się usprawniło i nie będę musiała czekać rok na swoją kolej...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.01.2021 10:47

Magda O. napisał(a):Dziś zapisałam się na szczepienie. Wiadomo, jestem w ostatniej grupie więc na możliwość zaszczepienia jeszcze sobie poczekam, ale jakiś mały krok do przodu został zrobiony. Oby z czasem wszystko się usprawniło i nie będę musiała czekać rok na swoją kolej...

Właśnie się zastanawiam, czy "zgłaszanie chęci" ma sens. Skutkuje to tylko tym, że dostanie się maila, kiedy należy się zarejestrować.
I tak trzeba będzie pilnować terminu, kiedy zacznie się szczepienie danej grupy... Nic to chyba nie zmienia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2021 17:09

Na starcie zapisów tuż po 24-tej serwer nie "wpuszczał" do formularza zgłoszeniowego.
Za kilkanaście minut serwer ruszył, ale okazało się zgłoszeniu nie podlegam - zgłaszać chęć może rocznik 1952 i młodsi.
Ja 22 stycznia czekam na e-skierowanie i ustalenie terminu szczepienia.

ile-macie-lat-t14170.html :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 15.01.2021 18:25

Nawet nie wiedziałam, że jest taki wątek.... 8O 8O
I niektóre daty mocno mnie zaskoczyły....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2021 19:39

Janusz Bajcer napisał(a):ile-macie-lat-t14170.html :oczko_usmiech:

Chodzi o PESEL czy o to na ile wyglądamy i na ile się czujemy? :mrgreen: :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2021 19:42

IMG-20210115-WA0000.jpg

:oczko_usmiech: :smo: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone