Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.12.2008 22:29

Roksa, ale Wam dobrze, zazdrościmy :wink:
My za to całe Święta z rodziną, u rodziny, codziennie dużo ludzi, dużo jedzenia. Ale jest bardzo przyjemnie no i śpimy do południa :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 25.12.2008 22:53

Roksa_ napisał(a):A mnie dziś niezmiernie ucieszyło, że możemy spalić trochę tych świątecznych kalorii i po raz pierwszy w tym sezonie wyjąć narty i wyruszyć na Słowację. Jutro Chopok- tam mnie znajdziecie :)

Cóż, o ile się nic do tej pory nie zmieniło, straszne panują tam kolejki. Oczekiwanie to około 25-30 minut. Trasy natomiast to dużo muld i zepchniętego śniegu (szczególnie te przy Zachradkach). :wink: :wink:
Koniecznie jednak odwiedźcie Hotel u Stefana, tak mniej więcej v/vis Billi świetna kuchnia, ceny również... :papa:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 25.12.2008 23:08

majeczka napisał(a):Cóż, o ile się nic do tej pory nie zmieniło, straszne panują tam kolejki. Oczekiwanie to około 25-30 minut.

25-30 min to długo :?: :D No tak, w dzisiejszych czasach to "szmat czasu"
Swoją przygodę z narciarstwem zaczynałem wiele lat temu, np ok 35-40 lat temu na Kasprowym, na Goryczkowej, na wjazd oczekiwałem nawet do 2.5 godz, a 1.5 godz to był standard.
Zasmuciło--chyba już nigdy na nartach nie poszusuję. :( Kręgosłup :(

Ps z Chopoka, w 1988 r zjechałem tylko 2 razy, resztę czasu straciłem w kolejce do krzesełka, syn złamał rękę na "świetnie" przygotowanej trasie.
Jak tam teraz jest ??
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 26.12.2008 00:33

z wnukami pod choinką..

Obrazek
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 26.12.2008 14:52

To już niestety historia.... :( .Miło jednak powspominać, to mnie cieszy, że zostało w moim sercu. :P

ObrazekOczekiwanie na wór prezentów

Obrazek to mój prezencik od św. Mikołaja. 8O

ObrazekSzopka w Głogowskiej Kolegiacie.

Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.12.2008 22:40

Pięknie, Aniu. Ty z córką radosne i śliczna szopka :)

Widzę, że dostajemy "chorwackie prezenty" :) Ja pod choinką znalazłam przewodnik (dwa, które już posiadam przeczytałam "od deski do deski" i muszę mieć nowy do przestudiowania :wink: To się jednak nazywa "maniactwo" :wink:)

Pozdrawiam jeszcze świątecznie :)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 26.12.2008 22:50

maslinka napisał(a):Pięknie, Aniu. Ty z córką radosne i śliczna szopka :)

Widzę, że dostajemy "chorwackie prezenty" :) Ja pod choinką znalazłam przewodnik (dwa, które już posiadam przeczytałam "od deski do deski" i muszę mieć nowy do przestudiowania :wink: To się jednak nazywa "maniactwo" :wink:)

Pozdrawiam jeszcze świątecznie :)

Dzięki Agnieszka :!: :D Szopka faktycznie była śliczna, ale zebrali biedne zwierzątka, które strasznie marzły. Na szczęście tylko do 25.12.

A przewodniki po Chorwacji to hahaha faktycznie mania :!: :twisted: Już myślę o kolejnych....Rodzinka na mnie zaczyna się dziwnie patrzeć. :lol: Ja też nie wiem, jak to jest, że można tak zauroczyć się pewnym krajem? :lol: :wink:
Pozdrawiam Cię serdecznie. :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.12.2008 21:26

maciek1956 napisał(a):
25-30 min to długo :?: :D No tak, w dzisiejszych czasach to "szmat czasu"
Swoją przygodę z narciarstwem zaczynałem wiele lat temu, np ok 35-40 lat temu na Kasprowym, na Goryczkowej, na wjazd oczekiwałem nawet do 2.5 godz, a 1.5 godz to był standard.
Zasmuciło--chyba już nigdy na nartach nie poszusuję. :( Kręgosłup :(

Ps z Chopoka, w 1988 r zjechałem tylko 2 razy, resztę czasu straciłem w kolejce do krzesełka, syn złamał rękę na "świetnie" przygotowanej trasie.
Jak tam teraz jest ??

Już jesteśmy w domu :) A więc tak: Trasy przygotowane super, pod koniec dnia miejscami pojawił się lód, ale nie dużo. Co do kolejek to do wyciągu do godziny około 12 wchodziło się właściwie bez kolejek, pojawiały sie dopiero coś o 13.30. Kolejki za to były do kas.... i to masakrycznie duuuuuuże. Nas na szczęście ominęły, bo kupiliśmy karnety w piątek praktycznie z marszu. Jedyny problem to taki, że w sobotę i dziś około godziny 8 rano zamykali wjazd na parkingi przy stokach i trzeba było parkować niżej i dojechać skibusem. Podróż na górę, jako taka, ale powrót.... straaaaszne. Ludzie zmarznięci, czekają na skibusy, które kursują rzadko. Jak już jakich podjechał to wszyscy na łeb na szyję.... uhhh :evil: W sobotę byliśmy zmuszeni skorzystać z takiego rozwiązania, ale dziś wyjechaliśmy na tyle wcześnie, żeby wjechać pod sam stok, czyli pobudka coś około 7 :evil:
Ogólnie wypad zaliczam do udanych, ale drogo sobie ci Słowacy liczą za jeżdżenie, oj drogo :roll:
Wrzucam kilka fotek, żeby zobrazować sytuację.
Obrazek

Obrazek

Niby kolejka, ale to było ok 5 minut czekania.

Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.12.2008 23:02

Roksa, piękna zima :!: Krajobrazy jak z bajki. A my tu w Gliwicach gnijemy :wink: Troszkę zazdroszczę :wink:
Pozdrawiam serdecznie :)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 29.12.2008 13:40

maslinka napisał(a):Roksa, piękna zima :!: Krajobrazy jak z bajki. A my tu w Gliwicach gnijemy :wink: Troszkę zazdroszczę :wink:
Pozdrawiam serdecznie :)

Cudowna zima, aż "zazdraszczam". Chciałoby się pięknych, bajkowych świąt i Nowego Roku, a tu......hmmm.... może za rok :?:
A za oknem u mnie jak na przedwiośniu, słonko, w miarę ciepło, tylko iść na spacer..... :roll:
Marek i Joanna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek i Joanna » 29.12.2008 19:37

a ja od świetego mikołaja dostałam kamerke sony z hdd żeby fajne filmi na Chorwacji nagrywać :D :D

A statyw do sparatu i kamerki to musze sobie sama fundnąć :D :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 29.12.2008 20:11

Marek i Joanna napisał(a):a ja od świetego mikołaja dostałam kamerke sony z hdd żeby fajne filmi na Chorwacji nagrywać :D :D

No to ładne cacko 8O
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 29.12.2008 21:04

A mnie bardzo ucieszył widok roześmianej Anias z intrygującym albumem w dłoni oraz to że Ita będzie pisać relację :D :D :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 29.12.2008 21:13

SVIBANJ napisał(a):A mnie bardzo ucieszył widok roześmianej Anias z intrygującym albumem w dłoni

Ha, ale mnie szczerze rozbawiłeś. :lol:
Bardzo mi miło, a album bardzo ładny - polecam. :D Robią wrażenie te piękne widoki Cro z lotu ptaka.
Gorąco pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym. :D
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 31.12.2008 08:43

Mnie ucieszyło dziś że mam wolne do 5 stycznia :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 131
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone