dids76 napisał(a):bluesman napisał(a):Paliwo w N.S. 3,94 95 Pb
W sobotę w Raciborzu tankowałem Pb95 po 3,35![]()
Ci na tym Śląsku to mają fajnie....
Nie dość że paliwo tanie to jeszcze do Cro bliżej
.png)
.png)
Trajgul napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ci na tym Śląsku to mają fajnie....
Nie dość że paliwo tanie to jeszcze do Cro bliżej![]()
I jeszcze górniki i ich dzieci mają/mieli wczasy nad morzem
.png)
dids76 napisał(a):Ja niestety nie z górniczej rodziny i nie mieliśmy wczasów nad Bałtykiem![]()
Za to od ojca z firmy były wyjazdy do Jugosławii i raz udało mi się załapać z rodzicami![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Zasmuciło mnie, ze muszę jutro dwukrotnie odwiedzić sądecki szpital![]()
Rano na pobranie krwi do badań, a o 13-tej w celu badania echa serca.
Mam nadzieję, że nie nadzieję się na koronę ...

.png)
.png)
Trajgul napisał(a):dids76 napisał(a):Ja niestety nie z górniczej rodziny i nie mieliśmy wczasów nad Bałtykiem![]()
Za to od ojca z firmy były wyjazdy do Jugosławii i raz udało mi się załapać z rodzicami![]()
Mój ojciec był z PKP ale jakoś nie przypominam sobie jakichkolwiek kolonii w dzieciństwie. Natomiast w drugiej połowie lat 90-tych, z ojca zakładu były organizowane kolonie do Włoch (byłem), natomiast siostra była na Costa Brava. Brat w latach 80-tych, był za to w Czechosłowacji.
.png)
maxredaktor napisał(a):
W mojej rodzinnej miejscowości (Augustowie) kolejarze mieli możliwość mieszkania w pobliżu jeziora Białego (akurat niedaleko jest stacja kolejowa) w takich wagonach mieszkalnych. Jak przez mgłę pamiętam, że mówiono mi, że właśnie chodziło o wczasy dla pracowników PKP. Ale to musiało być jeszcze w latach 80.
.png)
Napisz, że to zapożyczone, bo oryginał kilka dni temu na fb czytałam....Gonzales napisał(a):Bądźcie ostrożni, bo ludzie wariują z powodu zamknięcia w domach!(...)
.png)
dids76 napisał(a):maxredaktor napisał(a):
W mojej rodzinnej miejscowości (Augustowie) kolejarze mieli możliwość mieszkania w pobliżu jeziora Białego (akurat niedaleko jest stacja kolejowa) w takich wagonach mieszkalnych. Jak przez mgłę pamiętam, że mówiono mi, że właśnie chodziło o wczasy dla pracowników PKP. Ale to musiało być jeszcze w latach 80.
Tak, moja matka pracowała w PKP i w latach 80-tych byłem z nią kilka dni na takich wczasach w Kołobrzegu.
.png)
piekara114 napisał(a):Napisz, że to zapożyczone, bo oryginał kilka dni temu na fb czytałam....Gonzales napisał(a):Bądźcie ostrożni, bo ludzie wariują z powodu zamknięcia w domach!(...)