Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co sądzicie o marszach oburzonych w USA i .... ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 16.10.2011 11:24

zebik napisał(a):W dupie mam politykę i oburzonych jak nabrali kredytów niech cierpią.

No to już przynajmniej wspólnie znaleźliśmy właściwe i wygodne miejsce dla polityków.
A ci co nabrali kredytów odcierpią swoje. Drogę przez czyściec mają jak w przysłowiowym banku. Dobrze byłoby tylko posłać jeszcze na tę samą drogę współodpowiedzialnych bankowców.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.10.2011 11:24

realista2 napisał(a):Jak dziś będzie ? Złoimy wreszcie Ruch Chorzów czy nie?

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

Rysio napisał(a):Niestety tego nie wiem i raczej pytać nie będę, za to podam Ci inny przykład. Pracownik fizyczny zatrudniony na 1/2 etatu - dochód 900 zł na rękę kupuje w Plusie telefon w abonamencie. Umowa na 2 lata. Telefon sprzedaje bo brakło na wódkę, abonamentu nie płaci, wezwania do zapłaty itp, itd procedura się rozkręca ale ten sam człowiek ma możliwość podpisania kolejnej umowy na nowy telefon i kolejny abonament. 2 lata dobrze się bawił podpisując kolejne umowy u różnych operatorów

A to powinno być karalne z urzędu

Oczywiście zgoda. I znów kłania się polityka koncernów. Dlaczego w takim canalplus jak podpisywałem abonament to zanim panienka w ogóle zmarnowała chociaż jedną kartke papieru podpięła się do tego rejestru dłużników i mnie prześwietliła. A w plusie nie moga ?

Sven napisał(a):Raelista bardzo celnie. Chiny świadomie uzależniły gospodarkę od swojego kraju. Czekamy aż zaczną z tego korzystać.

Dodam tylko, że obserwuje, iż w ślad za Chinczykami idą Hindusi. A to tak z połowa ludzkości razem jest.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.10.2011 11:30

Kiepura napisał(a):...
Dodam tylko, że obserwuje, iż w ślad za Chinczykami idą Hindusi. A to tak z połowa ludzkości razem jest.

No nie mów mi, że niejaki http://pl.wikipedia.org/wiki/Lakshmi_Mittal, który "W Polsce znany głównie z przejęcia od Skarbu Państwa Polskich Hut Stali." to społeczeństwo hinduskie, które w większości cierpi biedę....

Poza tym zaczyna się nam tu jawić pewien zarys planu co powinno się zrobić ewentualnie gdzie jest miejsce bankowców :twisted: Sam mam kredyt na dom.... więc na razie przyglądam się z boku i staram się jak najwięcej tego kredytu spłacać, żeby się go jak najszybciej pozbyć, bo czasy są niepewne....
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 16.10.2011 11:31

Kiepura napisał(a):
realista2 napisał(a):Jak dziś będzie ? Złoimy wreszcie Ruch Chorzów czy nie?

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

.

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

Kiepura napisał(a):
Oczywiście zgoda. I znów kłania się polityka koncernów. Dlaczego w takim canalplus jak podpisywałem abonament to zanim panienka w ogóle zmarnowała chociaż jedną kartke papieru podpięła się do tego rejestru dłużników i mnie prześwietliła. A w plusie nie moga ?

[

Po co mają sprawdzać skoro nasze prawo daje im bezwzględne prawo do egzekwowania ewentualnego długu do końca twojego życia, a odsetki lecą i lecą
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.10.2011 11:33

Leon napisał(a):... kto ma kredyt ten nie strajkuje (zostanie bez dochodow i znajdzie sie w odchodach).

Dziwię się, że Kalisza w samych skarpetkach nie puścili...
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 16.10.2011 11:41

Leszek Skupin napisał(a):No nie mów mi, że niejaki http://pl.wikipedia.org/wiki/Lakshmi_Mittal, który "W Polsce znany głównie z przejęcia od Skarbu Państwa Polskich Hut Stali." to społeczeństwo hinduskie, które w większości cierpi biedę....]

To wyjątek. Huty rozmontować i wywieść się nie da, a i transport niskoprzetworzonych produktów słabo opłacalny.
Leszek Skupin napisał(a):Poza tym zaczyna się nam tu jawić pewien zarys planu co powinno się zrobić ewentualnie gdzie jest miejsce bankowców :twisted: Sam mam kredyt na dom.... więc na razie przyglądam się z boku i staram się jak najwięcej tego kredytu spłacać, żeby się go jak najszybciej pozbyć, bo czasy są niepewne....

Jak nie zmienimy prawa upadłościowego to powinieneś pospieszyć się z tymi spłatami bo pojemność dworców nie mówiąc o ławkach na których możnaby spać jest ograniczona.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 16.10.2011 11:48

realista nie moja wina że jak pisałem ktoś wykorzystuje dzieciaków w imię walki z kryzysem

ruch oczywiście, że popchniemy

do ławek i spania - pamiętam jak kiedyś był taki przepis że na dworcach kolejowych można spać na ławkach ale bez obuwia :roll:
I nie uwierzyłbym gdybym sam nie doświadczył na którymś wyjeździe z (L) na Ślask.
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 16.10.2011 14:46

temat - wątek politycznie prowokacyjny...

aż dziw, że uszedł sitom modowym...

:lol: :P :P :wink: :wink:

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.10.2011 17:46

jacky z DG napisał(a):
temat - wątek politycznie prowokacyjny...

aż dziw, że uszedł sitom modowym...

:lol: :P :P :wink: :wink:

Nieuważnie czytałeś ten wątek. Były próby przeniesienia go na inne tory ale mam nadzieję, że więcej nie będzie :)

Jakby co dopowiem tylko, że jeśli wątek trzeba będzie zamknąć to prawdopodobnie ktoś podzieli jego los :wink:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 16.10.2011 19:11

realista2 napisał(a): A może nic was to nie obchodzi i jak bezwolne bydło dacie się zaprowadzić na rzeż?

Teraz już wiem - skoro mnie nic nie obchodzi to jestem " bezwolne bydło "

mało tego - prowadzony jestem na rzeź :(

Nic mnie to nie obchodzi.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.10.2011 19:16

Bo wiesz Mirku, niektórzy mają szybszą klawiaturę niż procesor :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.10.2011 19:52

realista2 napisał(a):A może nic was to nie obchodzi i jak bezwolne bydło dacie się zaprowadzić na rzeż?

Mnie obchodziło w zeszłą niedzielę, zamieniłem się w bydło i poszedłem na rzeż :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.10.2011 20:27

Janusz Bajcer napisał(a):
Mnie obchodziło w zeszłą niedzielę, zamieniłem się w bydło i poszedłem na rzeż :D

Czy to ma coś wspólnego z tematem ?

Rozumiem, że to o Tobie pan Rysio napisał:

Jakby co dopowiem tylko, że jeśli wątek trzeba będzie zamknąć to prawdopodobnie ktoś podzieli jego los

Leszek Skupin napisał(a):
Kiepura napisał(a):...

No nie mów mi, że niejaki http://pl.wikipedia.org/wiki/Lakshmi_Mittal, który "W Polsce znany głównie z przejęcia od Skarbu Państwa Polskich Hut Stali." to społeczeństwo hinduskie, które w większości cierpi biedę....

Racja, bardziej prawidłowe byłoby mówienie o kapitale chińskim czy hinduskim.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.10.2011 20:38

Kiepura napisał(a):

Wg mnie ma - realista2 zadał pytanie, dostał odpowiedź :D

Pytań i odpowiedzi nie mających nic wspólnego z tematem było tu sporo, choćby o mecz Ruchu z Legią. :wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.10.2011 20:53

Kiepura napisał(a):

Wg mnie ma - realista2 zadał pytanie, dostał odpowiedź :D

Pytań i odpowiedzi nie mających nic wspólnego z tematem było tu sporo, choćby o mecz Ruchu z Legią. :wink:

Rozmowy o piłce nie są zabronione na tym forum. Bezpośrednie odniesienie do współczesnej polityki polskiej i prowokacyjny komentarz - tak. Dyskusja, tych którzy tu wpisują cokolwiek merytorycznie, nie dotyczy polityki a już napewno nie polskiej polityki współczesnej czyli słynnego par. 15. Twój wpis odnosi się bezpośrednio do współczesnej polityki polskiej czyli wyborów.

Dlaczego chcesz zamknąć dyskusję o poważnych problemach, ludzi którzy cokolwiek orientuja się w temacie ?

Pozdrawiam i kończę. Dobranoc.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Co sądzicie o marszach oburzonych w USA i .... ? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone