Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co polecacie... ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pepe12345
zbanowany
Co polecacie... ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.07.2009 12:26

Witam. Byłem poprzednio na Istrii - Porec, Vrsar, Rovinj, Pula są mi znane i lubiane :) Tym razem chcemy gdzieś indziej, ale nie za daleko na południe, bo w drodze powrotniej jedziemy na kilka dni do Włoch. Wyjazd z 7-latkiem (niestety nie umie pływać). Płytkie plaże z łagodnym zejściem są jak najbarziej pożądane. Myślimy o terenach na południe od Rijeki, czyli od Dramalj do powiedzmy Senj. KRK sobie odpuszczamy. Gdzie warto uderzyć? Wiem, wiem... :oops: szukajka jest od tego, ale od tej szukajki to już z żoną mamy mętlik w głowie... ;)
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.07.2009 12:57

Ojjj znowu czytanie... Toż ja to czytam już ze 3 wieczory ! I nic mi do głowy nie przychodzi. No oczekiwałem nazwy konkretnej miejscowości, a nie stosu wątków, ale mimo wszystko dziękuję i pozdrawiam ;)
PePe

P.S.
Na razie oczy moje skierowały się jeszcze niżej, a mianowicie na Lukovo...
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 01.07.2009 13:02

w Tucepi masz bardzo ładne, płytkie i łagodne plaże
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 01.07.2009 13:05

Pepe, pojedź na PAG, nie aż tak daleko na południe a tam plaż z łagodnym zejściem masz masę :D
A krajobrazy...... bajka..... :D

Odcinek wybrzeża o którym wspominasz to zwykle plaże kamieniste i betonowe, od razu głęboko :roll:
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.07.2009 13:10

victoo napisał(a):w Tucepi masz bardzo ładne, płytkie i łagodne plaże

Tylko że jest jeden mały problem: Tucepi póki co nie leży pomiędzy Dramalj a Senj, a jak pisałem - te okolice mnie interesują w tym roku.
;) No może w ostateczności dolna granica to Lukovo, ale już niżej to nie za bardzo chcemy, bo jak pisałem mamy po drodze do domu odwiedzić pn. Włochy.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.07.2009 13:12

kulka53 napisał(a):Pepe, pojedź na PAG, nie aż tak daleko na południe a tam plaż z łagodnym zejściem masz masę :D
A krajobrazy...... bajka..... :D

Odcinek wybrzeża o którym wspominasz to zwykle plaże kamieniste i betonowe, od razu głęboko :roll:

Ot, mądrego to i dobrze posłuchać :)
Dzięki.
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 01.07.2009 13:28

A czemu odpuszczcie KRK? Polecam gorąco, piękne małe miejscowości, widoki cudne. Choćby mało opisywana miejscowość Njivice. Plaże piękne, czyste, było tam dużo rodzin z dziećmi. Polecam.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.07.2009 13:44

beagm napisał(a):A czemu odpuszczcie KRK? Polecam gorąco, piękne małe miejscowości, widoki cudne. Choćby mało opisywana miejscowość Njivice. Plaże piękne, czyste, było tam dużo rodzin z dziećmi. Polecam.

Obawiamy się sierpniowych tłumów z Austrii, Niemiec, Włoch i Rosji tak jak to było na Istrii (Rovinj, Porec) Dlatego zdecydowaliśmy się trochę "niżej". Może będzie trochę luźniej? Przynajmniej taką mamy nadzieję... Za daleko w dół tez nie możemy bo potem nie zechce się nam drzeć do Włoch 700 kilometrów, a chcemy odwiedzić znajomych. Trochę mnie kolega tym PAGiem korci, ale jednak chyba ociupinkę za daleko
W przyszłym roku napewno mocno się nad nim zastanowimy.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 01.07.2009 18:59

Pepe, nie przesadzaj :D

Piszesz o odcinku Rijeka - Senj, mijasz Senj, jedziesz TYLKO 50 km dalej, kupujesz bilecik, wjeżdżasz na prom, płyniesz 15 minut i już jesteś na Pagu :D

Wybierasz jakąkolwiek miejscowość, np Pag albo Mandre opisywane w "Relacjach...." przez nero i masz plaż do wyboru w okolicy. Wejdź na jego relację, pooglądaj zdjęcia, pojedziesz na Pag jak nic :wink:

A co do sierpniowych tłumów...... są chyba wszędzie...... ja jeżdżę w czerwcu i we wrześniu.......

Życzę dobrego wyboru :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2009 20:49

Pepe12345 napisał(a):Ojjj znowu czytanie...No oczekiwałem nazwy konkretnej miejscowości, a nie stosu wątków...

8O
Moscenicka Draga
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 02.07.2009 20:35

Lukovo ... :D , ale to już niestety za Senjem :wink:
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 03.07.2009 10:51

Ojjj chyba jednak ten Pag wypali w tym roku. Przespaliśmy się z tą myślą, popatrzyłem sobie na gps'a i wychodzi ode mnie 1200km do Posedarje, no i potem koło stówki do Novalji lub ewentualnie do Kolan/Mandre. czyli może być. Tyle km ode mnie co na Istrię. Teraz pozostaje nam poszukać kwaterki dla 2+1 za rozsądne pieniądze (ok. 50 Euro), zrobienie rezerwacji i czekanie do 2-3 sierpnia, bo w okolicach tego terminu się wybierzemy. Dzięki wszystkim, a szczególnie pozdrawiam forumowicza "kulka53" za podsunięcie pomysłu oraz "nero" za reportaż z Pagu.
:)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone