Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nudy na pudy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.09.2009 09:33

smerf_maruda napisał(a):

Czekam na kolejne, ale tylko sensowne komentarze. Kuny i jenoty niech siedzą w norach.

wymyślaj dalej bajeczki trollku :D co roku robisz to samo ,ale coś cię te błędy ortograficzne zawsze zdradzają smutasie :D wiesz gdzie teraz siedzisz ? w Bielsku :D
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 19.09.2009 10:08

smerf_maruda napisał(a):Witam forumowych prześmiewców i ludzi przyjaźnie nastawionych do życia.
Przykro, że to forum w większości wpisów (są oczywiście fajne perełki) niczym się niestety nie różni od śmieciowego forum dowolnego tematu na onecie i innych tego portalach. Dowolny temat na tych forach jest powodem obłędnych wpisów na temat premiera, prezydenta i dowolnej innej osoby, sprawy, miejsca, kraju itp...

Spójrzcie na wpisy do mojego posta. A to jakaś persona przyczepiła się do literki napisanej błędnie. A inni w stylu: jak nie lubisz chorwacji albo myślisz trochę inaczej niż my, to my Cię nie lubimy i na forum jesteśmy w stanie Cię zlinczować. No comments.

Z całym szacunkiem ale czego się spodziewałeś pisząc:

smerf_maruda napisał(a):Trogir (porażka) (tłum+wszystkie "zabytki" napakowane na 2 metrach kwadratowych). Wszędzie samochody i smród skuterów).
[...]
we wtorek NP Krka.
[...]
Reszta rodziny zmuszona żeby wejść na górę i zobaczyć te cuda natury..... powiedziała że 95 kun, tłum ludzi i raczej wątpliwie <wyjątkowe> atrakcje podobne do najsłabszych wodospadów w Słowacji, nie były tego warte.
[...]
w srodę Zadar. Odgrzewane klimaty z poprzednich miejsc w większej skali. Jedyne miejsca do zapamiętania to rotunda, port (nie ten przy przystani promów i ciekawy pomysł z organami wodnymi. Raczej marnie.
[...]
Miasta po tym co widziałem i zobaczę wkrótce - będą marną kopią, ładnych dużych parków tutaj jest jak na lekarstwo, opalanie odpada bo marna pogoda.
[...]
Co poza plażą można tu zobaczyć co roku ? Widziałem wiele ładniejszych miejsc w porównaniu z Chorwacją.
Opalanie odpada, nienawidzę tego.

:roll:
dlaczego liczysz, że inni będą się angażować po to by gdzieś kiedyś przeczytać podobne rewelacje nt. poleconych miejsc z podpisem smerf_maruda? przecież wyraźnie widać, że niekoniecznie potrafisz docenić urok Chorwacji o czym zresztą sam informujesz.
do tego niejasno wspominasz, że zależy Ci na udogodnieniach z uwagi na niepełnosprawne dziecko.

wg mnie niepotrzebnie gnasz jak wiatr po wybrzeżu tracąc czas na pobieżne wrażenia - no ale Twój wybór. pewnie kilka miejsc zachwyci Cię bardziej lub mniej ale oszczędź nam tych krytycznych uwag albo staraj się aby nie były tak jednoznaczne. nie praw nam tutaj o niezrozumieniu bo przeglądałeś forum i dobrze wiesz, że w kontekście tak wielu pozytywnych opinii Twoje zdawkowe relacje są po prostu zwykłą prowokacją.

nie wiem ile ma Twój dzieciak (o tym też warto było wspomnieć) ale jeśli koniecznie szukasz sztandarowych atrakcji i nie umiesz się bez nich odnaleźć to polecam wycieczkę na Sv Jure, samochodem. po drodze możesz zatrzymać się w Omisu (skręcając w lewo za mostem).
zaraz przy ulicy stoją wodne taksówki, którymi można wybrać się na godzinny spokojny rejs w górę rzeki (pół tam/pół powrót). sądząc po Tobie nie będziesz zachwycony ale może mały to doceni. można też dogadać się ze sternikiem i bez problemu powinien pozwolić przez chwilę poprowadzić dziecku łódkę jeśli tylko nurt będzie spokojny (wystarczą sprawne ręce by przytrzymać ster - sam oceń czy możecie to wykorzystać). na miejscu możecie liczyć na dobry obiad w Starym Młynie i krótki spacer leśną ścieżką na małą plażę. myślę, że to sensowne dopełnienie wycieczki na Jure. tyle ode mnie, miłego... dla małego
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 19.09.2009 12:20

AndrzejJ. napisał(a):wymyślaj dalej bajeczki trollku :D co roku robisz to samo ,ale coś cię te błędy ortograficzne zawsze zdradzają smutasie :D wiesz gdzie teraz siedzisz ? w Bielsku :D

Jesteś w bardzo wielkim błędzie jeżeli uważasz że ja "mirek109" występuję na tym forum pod innym nickiem. Cokolwiek piszę to tylko i zawsze jako "mirek109". Nikogo nie obrażam w przeciwieństwie do ciebie.

Uprzejmie proszę administratora forum by podał publicznie spod jakiego nr. IP wychodzą moje posty i spod jakiego nr. IP wyszły posty "smerf_maruda".

Jestem pewny że "smerf_maruda" zgodzi przychyli się do mojej prośby dzięki czemu czytający zrozumieją kto jest TROLLEM.

Nie oczekuję niczego dobrego od "AndrzejJ." bo czytając bardzo często jego wypowiedzi pisane mam wyrobione zdanie o tym osobniku.

Proszę administratora forum o rozpatrzenie propozycji - niech się ukazuje nr. IP piszących

"AndrzejJ." nie prowokuj mnie bo to jest jedyna odpowiedz w twoim kierunku. Mądrala i kozak jesteś boś jest anonimowy.

Ja się swoich danych nie wstydzę
Mirosław Olczykowski
Bielsko-Biała
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.09.2009 15:22

Obrazek
You do it wrong

Obrazek
Better
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.09.2009 15:40

mirek109 napisał(a):Proszę administratora forum o rozpatrzenie propozycji - niech się ukazuje nr. IP piszących

Mirku nie jestem Administratorem, ale sprawdziłem IP Twoje, AndrzejaJ i moje :wink: każdy z nas ma wiele IP spod których pisze posty - urok Neostrady :wink:
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 19.09.2009 15:48

A ja myślę sobie, że smerf_maruda napisał swój post w celu prowokacji. Teraz czyta nasze wypowiedzi i cieszy się, ze udało mu się wywołać takie emocje. I najlepszą odpowiedzią i komentarzem będzie brak jakiegokolwiek komentarza.
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 19.09.2009 17:18

sroczka66 napisał(a):A ja myślę sobie, że smerf_maruda napisał swój post w celu prowokacji.

"sroczka66" wybacz moją szczerość.

Twoje słowa są moim zdaniem usprawiedliwieniem niestosownego zachowania nie tylko w tym temacie.
Rzadko zabieram głos ale tu nie mogłem wytrzymać.
Bardzo często czytam kpiny w stosunku do osób które zaczynają pisać.

"sroczka66" jeżeli uważnie przeczytasz pierwszy post "smerfa_marudy" to może zauważysz to co ja zauważyłem.

Przepraszam wszystkich za moje słowa ale nadal uważam że "smerfowi_marudzie" należy się słowo przepraszam.
Ciężko się przyznać do własnych błędów, ciężko pochylić głowę.

Janusz Bajcer napisał(a):Mirku nie jestem Administratorem, ale sprawdziłem IP Twoje, AndrzejaJ i moje icon_wink.gif każdy z nas ma wiele IP spod których pisze posty - urok Neostrady icon_wink.gif

Januszu mnie nie zależy na IP "AndrzejJ." Ten prowokator jest mi obojętny tak jak jego zaczepne posty.
Zależy mi na porównaniu IP mojego i "smerf_maruda" by wykazać że TROLLEM jest "AndrzejJ." który jak każdy TROLL kiedy brakuje mu argumentów to czepi się błędu ortograficznego :) lub literówki. Najpierw sprowadzi przeciwnika do swego (bardzo niskiego poziomu) by później pokonać doświadczeniem. Będę ostrożniejszy następnym razem :)
Samo życie :)

Moje posty wychodzą z TPSA (neostrada) i Dialog ale zawsze pod nickiem "mirek109"
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 19.09.2009 17:32

1. OT!
2. Dajcie już sobie spokój. To wszystko się ma nijak do tematu.
Albo go usuńcie, albo nie "marudźcie" :twisted:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.09.2009 18:32

mirek109 napisał(a):
sroczka66 napisał(a):A ja myślę sobie, że smerf_maruda napisał swój post w celu prowokacji.

"sroczka66" wybacz moją szczerość.

"

Jesteś nie tylko trollem ,ale i pierdołą. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.09.2009 18:35

Oj tak się nieładnie kłócicie... :) A nie lepiej rzucić garść przydatnych info, gdzie piwo najtańsze, jak do Plitwic bez biletu wejść, po ile papier toaletowy w Lidlu... Tyle w innych wątkach dobrych rad bywalców Cro... :twisted:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 19.09.2009 18:48

AndrzejJ. napisał(a):

Jeżeli napisałeś te słowa by mi sprawić przykrość to czuj się usatysfakcjonowany.

Jest mi przykro :(
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.09.2009 18:59

mirek109 napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

Jeżeli napisałeś te słowa by mi sprawić przykrość to czuj się usatysfakcjonowany.

Jest mi przykro :(

Ale czemu pomyślałeś ,że jesteś smerfem pierdołą ?
gdzie to napisałem?
donia2
Odkrywca
denny temat

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 19.09.2009 19:49

Janusz Bajcer kochany przyjecielu - zamknij ten temat raz na zawsze i tyle.

Nie chcę czytać i wkur ...wiać się.

Jeszcze sobie wrogów narobią - a po co. Chorwacja jest super !!
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.09.2009 20:29

No i cóż w zasadzie ponownie kłania się czytanie ze zrozumieniem...
Ale niestety wszyscy ostatnio żyjemy w takich czasach, gdzie już nikt nie ma czasu... :cry: Człowiek mądry ma jednak przewagę nad innymi i to nie tyle w wybieraniu rzeczy dobrych, co w unikaniu rzeczy złych.
Panowie, czyli Mirku i Andrzeju; rozumiem, że to już obopólny kompromis, czy ewentualny rozejm?

Życzę Wam w dalszych postach przede wszystkim pogody ducha... :papa:
Mądrość ludzka polega w zasadzie na tym, aby czasami wiedzieć co przeoczyć... Wierzę, że wiecie... :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: denny temat

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.09.2009 20:37

donia2 napisał(a):Janusz Bajcer kochany przyjecielu - zamknij ten temat raz na zawsze i tyle.

Niech sobie Smerf marudzi :wink: , tematu mu nie zamykam żeby nie było powiedziane, że cenzura na forum i narzekać na Chorwację nie można.

Dla prawdziwych cromaniaków żadna Maruda nie jest groźna :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne