smerf_maruda napisał(a):Widziałem wiele ładniejszych miejsc w porównaniu z Chorwacją.
.
Napisz co widziałeś i co Ci się podobało. Może coś doradzimy
.png)
smerf_maruda napisał(a):A może znajdzie się jednak chociaż jeden Forumowicz, który poza generowaniem <pustych> postów podrzuci jakiś pomysł.
.png)
smerf_maruda napisał(a):Trogir (porażka) (tłum+wszystkie "zabytki" napakowane na 2 metrach kwadratowych). Wszędzie samochody i smród skuterów). Fajnym <ratującym> wyjątkiem był port i baszta na końcu.
smerf_maruda napisał(a):Proszę o podpowiedź co mogłoby mnie tutaj zachwycić: jakiś piękny widok, pejzarz, miejsce jakie warto zobaczyć.
Swoją drogą.... przed wyjazdem czytalem to forum z informacjami o tym, że ludzie tu potrafią przyjeżdżać co roku. Co poza plażą można tu zobaczyć co roku ? Widziałem wiele ładniejszych miejsc w porównaniu z Chorwacją.
.
.png)
Pozostał Split (1), Dubrownik (2), Plitzwice (1) jakiś rejs statkiem, promem itp... (1) = 5 dni.
Mam jeszcze do zagospodarowania 4 dni i nie wiem co z nimi zrobić. Miasta po tym co widziałem i zobaczę wkrótce - będą marną kopią, ładnych dużych parków tutaj jest jak na lekarstwo, opalanie odpada bo marna pogoda.
.png)
janniko napisał(a):Smerfku
My jeździmy w te południowe strony głównie po to, by napawać się:
- kolorem wody, niepowtarzalnym i niesamowitym
- zachodami słońca
- dźwiękiem cykad
- niesamowitym morskim powietrzem i w ogóle klimatem
- upałem
- słońcem (nie koniecznie trza się opalać, można zachwycać się słońcem spod baldachimu z morskiej trawy i liści palmy lub z krzaków)
- pięknem masywów górskich
- osłami, kozami i owcami śródziemnomosrkimi
- oliwkami
- wyżerką
- fetą
- figami z drzewa
- winogronami, jakich nie kupisz u nas (to głównie w Grecji)
itp itd
A swoją drogą zabytki to ewentualnie zaliczamy w biegu i szybciutko, oby zaliczyć.. ale np. kawusię smakujemy w jakiejś miłej kawiarence o wiele wiele dłużej..
.png)
.png)
.png)
ziomek napisał(a):smerfie marudo trafiłeś na maniaków Chorwacji więc dlatego głupie odpowiedzi [...]
Jeżeli już tam jesteś to zwiedzaj na maksa co sie da i wyrób sobie swoją opinię
pozdrawiam