Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nudy na pudy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 18.09.2009 10:18

Każdy zwiedza tak jak lubi lub starcza mu czasu jeżeli gość już zaliczył trochę miejsc to znaczy że nie siedzi w jednym miejscu wsłuchując się w fale 8O
Każdy ma inny charakter i lubi co innego inaczej czuje inaczej zwiedza świat ja nie widzę siebie plątającej się bez sensu po wąskich uliczkach interesuje mnie główny zarys główne budowle ale doceniam ludzi którzy zwiedzają świat od podszewki lubię czytać ich relacje oglądać zdjęcia dzięki nim zobaczę miejsca w których prawdopodobnie nie będę bo nie starczy mi czasu i pieniędzy żeby jeździć w jedno miejsce i penetrowac zaglądając tubylcom w oczy sory taki mam świat
:lol:
Ja nie byłam 10 lat nad polskim morzem w tym roku pojechałam i podobało mi się :lol: ktoś zapyta a co tam jest takiego ciekawego ????dla mnie było chociaż kiedyś myślałam same nudy:wink:
garwill
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) garwill » 18.09.2009 10:32

Strigrad-Paklenica....
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 18.09.2009 10:33

ziomek napisał(a):dla mnie było chociaż kiedyś myślałam same nudy:wink:

no widzisz - wczoraj muszelki, dziś piasek, a jutro? może fale ;)
świat się zmienia, my też i nikt tutaj się o to nie spiera :)
ale Ty nie narzekasz na ciągle ten sam zarys czy podobną architekturę. masz dystans do swoich refleksji i wiesz, że można inaczej. nawet jeśli masz takie odczucia to nie wrzucasz kontrowersyjnych opinii tam gdzie muszą spotkać się z krytyką. przyjrzałem się opinii autora i doszedłem do wniosku, że sam nie wie już czego szuka więc jak może się odnaleźć :?:
stop i reset :idea:

pozdrawiam
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 18.09.2009 11:00

Może inasz smerf maruda znajdzie wreszcie coś czego szuka i krzyknie eureka ale może trzeba mu w tym pomóc a nie dołować niemądrymi docinkami jak to zwykle bywa jak pojawi się odmieniec na forum :wink:
Każde miejsce ma swój urok trzeba tylko umieć doceniać i cieszyć się chwilą każdy wyjazd w nieznane niesie za sobą pytanie czy będzie fajnie czy warto co ja tu robię tu nic nie ma ciekawego
Jeden pokocha Chorwację inny zachwyci się Holandią czy wyżej wspomnianą Danią trzeba go tylko chcieć zrozumieć papa
pozdrawiam :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.09.2009 11:00

Podbno Smerf Maruda jest blisko Vodic i się nudzi, więc może trochę chorwackiej kultury "łyknie" :wink:

http://www.grad-vodice.hr/novosti.htm?t ... %C4%91anja

Dziś będzie śpiewał tam m.in. Drażen Zanko :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 18.09.2009 11:08

a tymczasem troll Maruda zniknął :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.09.2009 11:10

...więc Maruda, mądra głowa,
błąka się po całym świecie,
aby dojść do swojego Biokowa.
Właśnie nową zaczął podróż,
by ją skończyć gdzieś w konobie.
A co przeżył i co widział
może kiedyś wam opowie...
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 18.09.2009 11:43

Proponuję,żeby Smerfuś wracał już do domu.Jeśli się w Cro nie podoba,po co się męczyć.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 18.09.2009 12:15

Krystof napisał(a):a tymczasem troll Maruda zniknął :wink:

Czuję w tym rękę smerfetki, pewnie został przegoniony od komputera do gotowania smerfiątkom kaszki.
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 18.09.2009 12:23

Żal mi was wszystkich którzy nie potraficie czytać ze zrozumieniem.

smerf_maruda napisał(a): Na górę wiodły drewniane schody - nie do wjechania wózkiem.

Ja zrozumiałem że "smerf_maruda" jest "przykuty" do wózka - może błędnie. Chciałbym się mylić. Potraficie tylko kpić nie chcąc zrozumieć innych. Czy wszyscy (ja jestem) muszą się zachwycać Chorwacją ??? Czy jeżeli ktoś ma inne zdanie niż wy to nie może swego zdania przedstawić tu na NASZYM forum bez narażania się na kpiny ????????

Szkoda cokolwiek pisać więcej.
Wstyd mi za was :(
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 18.09.2009 12:30

Raczej pisał o wózku dziecięcym, tak myślę sobe.

"Kocham miejsca przystosowane do wózka dziecka, windy i inne udogodnienia.... z tym związane (w ostateczności dzieciak jeździ w chuście na ojcu)"
Ostatnio edytowano 18.09.2009 12:33 przez Lubuszanin, łącznie edytowano 1 raz
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 18.09.2009 12:31

mirek109 napisał(a):Żal mi was wszystkich którzy nie potraficie czytać ze zrozumieniem.

smerf_maruda napisał(a): Na górę wiodły drewniane schody - nie do wjechania wózkiem.

Ja zrozumiałem że "smerf_maruda" jest "przykuty" do wózka - może błędnie. Chciałbym się mylić. Potraficie tylko kpić nie chcąc zrozumieć innych. Czy wszyscy (ja jestem) muszą się zachwycać Chorwacją ??? Czy jeżeli ktoś ma inne zdanie niż wy to nie może swego zdania przedstawić tu na NASZYM forum bez narażania się na kpiny ????????

Wystarczy jak powstydzisz się za siebie ;)
Chodzi o wózek dziecięcy
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 18.09.2009 12:34

Arek napisał(a):
mirek109 napisał(a):Żal mi was wszystkich którzy nie potraficie czytać ze zrozumieniem.

Wystarczy jak powstydzisz się za siebie ;)
Chodzi o wózek dziecięcy

Wstydzę się za siebie !!!!!! bo po przeczytaniu tych słów:

Unikam miejsc z dużą ilością turystów (a w szczególności polskich). Kocham miejsca przystosowane do wózka dziecka, windy i inne udogodnienia.... z tym związane (w ostateczności dzieciak jeździ w chuście na ojcu).

a szczególnie dotyczących windy ..................................

Chciałbym się mylić i być przekonanym że miłośnicy Chorwacji są tolerancyjni i rozumią innych
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 18.09.2009 12:53

mirek109 napisał(a):że miłośnicy Chorwacji są tolerancyjni

Ja na przykład Tolerancja to mam na drugie ;)

Pozdrawiam i więcej optymizmu
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 18.09.2009 12:59

Arek napisał(a):Wystarczy jak powstydzisz się za siebie ;)
Chodzi o wózek dziecięcy

Pewny jesteś ??????

Nosiłeś kiedyś kogoś bliskiego - sprawnego inaczej - w chuście na plecach ?????

Obyś nigdy nie musiał

Wstydzę się za siebie po przeczytaniu słów:

Unikam miejsc z dużą ilością turystów (a w szczególności polskich).

Bo tylko my (może się mylę) wytykamy "inność", kpimy z tragedii która nas nie dotyczy. Jestem pewny że nie wszyscy ale jednak znani jesteśmy z takich zachowań.

Mam uzasadnione przypuszczenia że temat dotyczy osoby "sprawnej inaczej" lub kogoś kto jest dotknięty tą sprawnością.

Rozstrzygnąć może tylko "smerf_maruda" ale czy będzie chciał?????

Jestem gotów wszystkich przeprosić jeżeli źle odczytałem jego słowa.
Czy wy jesteście gotowi powiedzieć - przepraszam jeżeli moje przypuszczenia są słuszne????

I na tym właśnie zakończe na teraz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Chorwacja - nudy na pudy - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone