Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

butelka wódki w ręku moderatora Janusza Bajcera...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 14.02.2009 22:35

Janusz Bajcer napisał(a):Otóż ten forumowicz swojego czasu "ukradł" mój awatar z beloną i zalogował się z tym awatarem jako debil
O ile pamiętam za to przewinienie też miał zawieszono konto.

macie próbkę z 2005 jak potrafi pisać ooloo:

pościelił sobie i jeszcze się wyspał...
czy istnieje na cro.pli kategoryzacja hackerów ?

:( :o
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.02.2009 22:37

Janusz--Twoje wyjaśnienie dużo wyjaśnia :D :D , dziękuję
Alfa&Beta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alfa&Beta » 15.02.2009 10:01

Janusz Bajcer napisał(a):
to ja ewa napisał(a):no i co to się przez Januszową flaszkę porobiło... :) Luksusowa czy nie ,a ja i tak wolę Janusza z beloną !Byle do wiosny :D
Ide na "naszą klasę" pooglądać Janusza z beloną(może tam jest to zdjęcie ?)

Dziękuję Ewo, ale nie trzeba iść na "naszą klasę" - zdjęcie jest w galerii

maciek1956 napisał(a):Moderatorzy, adminie--nie ważne czy popieram ooloo, ale ważne czy otrzymał upomnienie, czy to Wasza, Twoja Adminie inicjatywa udzielania szybkiej i skutecznej blokady konta--czekam na wyjaśnienie.

Macku, zanim Admin odpowie, przypomnę Tobie i innym pewne zdarzenie na forum z udziałem ooloo

Otóż ten forumowicz swojego czasu "ukradł" mój awatar z beloną i zalogował się z tym awatarem jako debil
O ile pamiętam za to przewinienie też miał zawieszono konto.

Tu macie próbkę z 2005 jak potrafi pisać ooloo:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=112 ... ht=#112772

Pozdrav.

Komuch, to i komunistyczno-bandyckie metody "dyskusji". Wicie, rozumicie Bajcer, jeśli Wy jednym kliknięciem pozbawiacie człowieka głosu na forum, to jak sobie Bajcer wyobrażacie tę dyskusję? Napiszę coś, co Wam, Bajcer nie pasuje, a Wy klik - i nie ma człowieka. Ooloo przestał istnieć. Kiedyś tak znikali ludzie, teraz znikają posty, bo metody pozostały.
Wytłumaczcie Bajcer forumowiczom dlaczego reklamujecie wódę na forum cro.pl, a ktoś, kto protestuje - jest usuwany bez ostrzeżenia i wyjaśnienia. Sądzę, że nie wszystkim reklamodawcom i sponsorom tej strony podoba się reklama wódy uprawiana przez Was, Bajcer. Przemyślcie to sobie Bajcer.

A teraz do rzeczy: nikomu nigdy nie ukradłem żadnego awatara. Po tym, co Bajcer napisaliście powyżej - zgadzam się, że ktoś miał dobry pomysł z tym debilem, ale to nie ja byłem autorem pomysłu. No, Bajcer, ale jak się ma moc likwidacji ludzi jednym kliknięciem - to można mi przypisać również winę za Hiroszimę, upadek Cesarstwa Rzymskiego, a nawet wygraną Obamy...

ooloo
:|
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.02.2009 10:26

Alfa&Beta napisał(a):

Komuch, to i komunistyczno-bandyckie metody "dyskusji". Wicie, rozumicie Bajcer, jeśli Wy jednym kliknięciem pozbawiacie człowieka głosu na forum, to jak sobie Bajcer wyobrażacie tę dyskusję? Napiszę coś, co Wam, Bajcer nie pasuje, a Wy klik - i nie ma człowieka. Ooloo przestał istnieć. Kiedyś tak znikali ludzie, teraz znikają posty, bo metody pozostały.
Wytłumaczcie Bajcer forumowiczom dlaczego reklamujecie wódę na forum cro.pl, a ktoś, kto protestuje - jest usuwany bez ostrzeżenia i wyjaśnienia. Sądzę, że nie wszystkim reklamodawcom i sponsorom tej strony podoba się reklama wódy uprawiana przez Was, Bajcer. Przemyślcie to sobie Bajcer.

A teraz do rzeczy: nikomu nigdy nie ukradłem żadnego awatara. Po tym, co Bajcer napisaliście powyżej - zgadzam się, że ktoś miał dobry pomysł z tym debilem, ale to nie ja byłem autorem pomysłu. No, Bajcer, ale jak się ma moc likwidacji ludzi jednym kliknięciem - to można mi przypisać również winę za Hiroszimę, upadek Cesarstwa Rzymskiego, a nawet wygraną Obamy...

ooloo
:|

ooloo napisał(a):To Wy kurwa tacy cromaniacy, że kiedy wszyscy na zlocie, to Wy kurwa w domu?
Petris, bjur (co za nick?), a to ja (jeszcze głupsze!), Jolanta Michno, zawodowiec (w sraniu na odległość?) i inni! Wstyd! Zabrakło chęci czy kasy na dojazd?

Żartowałem, jesteście boscy!!! My tu musimy patrzeć na swoje gęby nieznane dotychczas z forum i przeklinać, że nam się chciało jechać. I pić to ciepłe i drogie piwo (chyba jakiś debil wybrał tę knajpę!!!). Ja z Grodu Kraka, więc uciekłem do domu, żal mi innych, zwłaszcza tych ze "stolycy".
Nie będzie nam się Warszawka panoszyć po Królewskim Krakowie. Go home! Go home! Go home!

ooloo :cry: :cry: :cry:

A z kim i o czym tu dyskutować :?: :o 8O
Hyde Park
Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować o polityce, rozrywkach, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2009 11:10

AlfaB vel oollo informuję Cię, że jako moderator nie mam uprawnień do zawieszania konta.

Pozostałe Twoje wywody pominę milczeniem i dam ci żółtą kartkę do czego jako moderator mam prawo.

Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.02.2009 11:21

ooloo
Skoro JB ma ochotę mieć w avatarze fotę z flaszką, to jest to jego decyzja, wynikająca z umiejętności posługiwania się klawiaturą i myszką...
Czy w dobrym smaku/ Pozwolisz, że to przemyślenie zostawię dla siebie.

Czy na obojętnie jakim forum jest przyzwolenie na obrażanie kogokolwiek?
Wątpię. No może poza onetami, gazetami, interiami, itepe.

Gdyby ktoś przyszedł do mnie do domu i mnie obrażal, to zasugerowałbym mu wyjście. Gdyby się ociągal, to bym mu pomógł.
Inteligentny sugestię zapewne by zrozumiał, mniej, wątpię...
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.02.2009 17:25

hepik napisał(a):Wpadnie to sie ustosunkuje.
A ty masz Leszek jakiś problem z tym? :wink:

No więc się stosunkuję:

- szkoda hepik, że nie napisałeś do mnie na priva, ze chcesz wstawić moja fotkę - nie chodzi tu już o prawa autorskie (te zostały zachowane - z wyjątkiem kopiowania bez zgody), ale o kontekst, w jakim została użyta

- no i druga sprawa, to:

hepik napisał(a):Do tego czasu dla Cromaniaczek belona walentynkowo- plumkowa:

plumek napisał(a): --------(dla Leszka w dowód miłości )

Możesz wyjaśnić, co to miało na celu? Żart taki?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2009 17:52

Co do kontekstu wychodziłem z założenia,że jeśli by belona (ryba) była w kontekście ch... ,można by się obrażać.A jeśli stojący ch...,osła wprawdzie ale zawsze, do belony porównany to chyba obrażać się nie powinien.
Tak.Żart.
Na czym polegał to albo trzeba prześledzić późniejszą korespondencję z LS albo jego pytać co z czego wynikało bo mnie się za bardzo nie chce,znaczy nie mam siły tłumaczyć.

Zdjęcie jest na tym forum,więc się do kopiowania bez zgody nie poczuwam.

PS1
Co samego zdjęcia -lewa strona do obcięcia(kawałek faceta i jego ręki) zostaje sama dziewczyna i osioł w pełnej krasie-wrażenie piorunujące :wink:
PS 2
W sprawie cenzury
TVN tępi w całej sieci i żada skasowania tego filmiku:
http://video.azbuz.com/video-izle/Durczok-klnie-na-antenie---TVN/41000000001052697#set:0
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2009 18:16

Zmieniłem jeszcze raz .
I teraz pytanie do Szanownej Administracji-czy można cytować posty z jednego tematu tego forum w innym temacie tego forum?
I czy naciskując guzik "cytuj" nie powińniśmy pytać o zgodę na kopiowanie cytowanego?

Odpowiedź być może zaoszczędzi szukania dziury w całym na przyszłość.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2009 18:29

hepik napisał(a):....Odpowiedź być może zaoszczędzi szukania dziury w całym na przyszłość.

Kilka postów wyżej napisałem Ci już, że oprócz Ciebie nikt nie robił z tym cyrku i dziury w całym na forum nie szuka :wink:
Więc w czym problem :?: :lol:

A wracając do cytatów - gdzie widzisz podstęp w cytowaniu innego usera - dość powszechna rzecz na każdym forum :roll: :wink:

Np. taki cytat - nie budzący żadnych wątpliwości co do łamania np. praw autorskich :wink: :
hepik napisał(a):....Nie odnosicie wrażenia ,panowie moderatorzy,że sami sobie problemy wyszukujecie?

tylko "panowie moderatorzy" zamień na "hepik" :lol:
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 15.02.2009 19:41

hepik napisał(a):I teraz pytanie do Szanownej Administracji-czy można cytować posty z jednego tematu tego forum w innym temacie tego forum?

Można, pod warunkiem przestrzegania obowiązującego w Polsce prawa. Administracja forum nie stanowi wykładni tego prawa ani nie udziela porad prawnych, ale ponieważ Administracja ma gołębie serce to podpowie Szanownemu Hepikowi, że kwestie te reguluje ustawa o prawie autorskim. Sprawy te są dość wyczerpująco omówione w sieci, wystarczy wpisać w Google hasło "prawo cytatu", aby przeczytać:

"W polskim prawie autorskim prawo cytatu zostało opisane w artykule 29 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Zgodnie z nim Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym wyjaśnieniem, analizą krytyczną, nauczaniem, prawami gatunku twórczości.
Oznacza to, że opracowując własny utwór (np. artykuł czy stronę WWW) możemy zacytować cudzą wypowiedź, fragment książki, grafikę czy inny utwór, ale tylko wtedy, gdy spełnimy podane powyżej przesłanki.
"

{Powyższy cytat zaczerpnąłem z artykułu Agnieszki Wachowskiej "Prawo cytatu w Internecie"}

Szanowny Hepik niech sobie sam odpowie, czy zdjęcie o którym mowa opublikował w celu wyjaśnienia, analizy krytycznej, nauczania, czy może prawa gatunku twórczości uzasadniają jego publikację w tym wątku. Sprawa cytowania postów chyba jest oczywista w świetle tego co wyżej zacytowałem. Cytujemy posty innych w celu odpisania na nie, a więc mieści się to w pojęciu wyjaśnienia, nauczania albo krytyki.

Polecam Szanownemu Hepikowi lekturę wyżej wymienionego artykułu w całości.

pozdrav K
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2009 20:31

Na pytanie w kontekście praw autorskich parę postów wyżej wypowiedziała się autorka zdjęcia(być może szanownemu adminowi umknęło)

- nie chodzi tu już o prawa autorskie (te zostały zachowane - z wyjątkiem kopiowania bez zgody)

I tylko pytanie o kopiowanie(cytowanie) zostało nierostrzygnięte.
Czyli bez sensu dalsze bicie piany opiekuńsko -admińskie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2009 20:38

hepik napisał(a):....I tylko pytanie o kopiowanie(cytowanie) zostało nierostrzygnięte.....

Zostało.
Tylko jakby to grzecznie napisać :?: :lol: .......może jeszcze raz to przeczytaj :?: :wink:
Z mojej strony.......EOT w tym temacie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2009 20:42

Piotrek_B napisał(a):
Z mojej strony.......EOT w tym temacie

Słusznie.
Mijamy się intelektualnie. Nie pierwszy raz,zresztą :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2009 21:07

Na uspokojenie dyskusji dedykuję wszystkim piosenkę "Moje prvo pijanstvo" :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.