Re: bungalowy Flora
napisał(a) bonar » 09.02.2009 13:03
kawa napisał(a):Witam !
Czy kolega "Bonar" może mi coś więcej napisać na temat tych bungalowów Flora ?
Pozdrawiam
Sławek
Witam
Dawno tu nie zaglądałem, dlatego taka zwłoka w odpowiedzi. Cóż, stan domków wówczas w latach 90-tych ubiegłego wieku były w dobrym stanie, nie powiem bym był niezadowolony. Rozlokowane są wśród drzew, zacienione i wokół domków alejki, a więc słońca nie brakuje. Zejście do "wody" fajnymi ścieżkami (asfaltowe, czy betonowe?) około góra 50m, wyposażenie jak wszędzie, kuchnia wszystko co potrzeba, myśmy mieli parterowy domek dla dwóch rodzin,wspólna łazienka. Usytuowane lekko na zniesieniu, schodząc w prawo na kemping gdzie był Janusz Bajcer i do Hotelu Biały Bielik, w lewo deptak do serca życia turystycznego, tj. poczta i rozrywka (motolotnie i inne) ławeczki nad wodą i np. myśmy sobie zafundowali spacer do Malińskiej nabrzeżem. Był to nasz pierwszy urlop w Chorwacji i wspominamy dobrze.
Można było się stołować w Hotelu w którym jest adm tych domków. Na miejscy wymiana walut i wszystko co potrzebne urlopowiczom. W razie pytań, powrócę do wspomnień dokładniej.
W ub. roku byliśmy w Okrug Gornj, króciutko opisałem w relacji i zadowoleni jesteśmy 100%.
W tym roku chcemy wrócić na Istrię, szukamy namiarów na Poreć, Rovinj, coś w tym rejonie. Poszukujemy kwatery dla 3x2 (apartament albo pokoje) dorosłe osoby.
Może kolega 'kawa" coś posiada.
pozdrav