zajęło mi to 3 godziny ale wrażenia i zdjęcia nie do opisania
a na szlak sie wchodzi z campingu
Koniecznie trzeba ubrać buty trekingowe
Zdjęcie z tego szlaku na camping
Mala Luka
Vela Luka
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Sławek i Bogusia napisał(a):Na campie raczej nie ma wypożyczalni pontonów ale dzież do Baśki i kupujesz ja za niebieski zapłaciłem 30 kun, moje wrażenie że sprzęt w Polsce jest w tej samej cenie lub droższy niż w cro. np płetwy maska i fajka średniej klasy zapłaciłem w Polsce 130 zł w cro w butikach przy plaży max do 200 kun i to lepszy niż kupiony w Polsce
Zatoczek jest sporo pierwsza za campingową plażą jest naprawdę super małe kamyczki na plaży 10 m od brzegu lasek super sprawa jak sie jest z dziećmi mogą odpocząć od słońca i by sie na nie dostać nie trzeba pontonu.
Ja miałem jak widać 2 pontony![]()
lecz przy prubach dopłynięcia do zatok Vela Luka połamałem 3 komplety wioseł![]()
dwa dni po powrocie do kraju kupiłem kajak dmuchany 3 osobowy z aluminiowymi wiosłami i w tym roku dopłynę do tych zatoczek
.png)
.png)
.png)
raspberry65 napisał(a):Czy do tej pierwszej zatoczki koło kempingu jest łatwo trafić? Ile zajmuje czasu dojście z dziećmi?
.png)
Sławek i Bogusia napisał(a):oczywiście na polu można przebywać w stroju lub bez
Plaża Bunculuka to 100% FKK i jest wymóg bycia negliż (nie dotyczy dzieci i młodzieży przebywających z rodzicami)
co się tyczy zatoczek poza Bunculuką to zasad nie ma lecz na tej 1 plaży co jest przy Bunculukce 99% osób to NN i jest ona traktowana jako Bunculukce 2 lecz nie sądzę by ktoś tam ganiał za tekstylność
.png)
Andrzej S napisał(a):bo do tej pory myślałem że jak jest kamping FKK to można zarówno na kampingu jak i na plaży być tekstylnym albo nie
Andrzej S napisał(a): ja mam zamiar opalać się w kąpielówkach bo nie jestem żadnym naturystom tylko camp mi się podoba i dlatego tam jadę. Golasy mi nie przeszkadzają tylko nie chciałbym być jedynym plażowiczem na plaży w kąpielówkach.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Do Andrzeja S - w Bašce są dwa kempingi: jeden tekstylny, jeden FKK
Ten tekstylny to Zablace
.png)
Sławek i Bogusia napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Do Andrzeja S - w Bašce są dwa kempingi: jeden tekstylny, jeden FKK
Ten tekstylny to Zablace
Prawdę Janusz piszejest w Baśce camp Zablaca - jest on beznadziejny:
- patelnia
- plaża przeładowana,
- ścisk, jeszcze raz ścisk,
sanitariaty i czystość ok
Szukając Bunculuki przez przypadek tam trafiłem i się przeraziłem ścisk, jeszcze raz ścisk
ps
dla osób jadących pierwszy raz do Bunculuki i korzystających z Poi w GPSach uwaga bo zostaniecie skierowani do campa Zablaca - ten sam właściciel i w światowych zasobach Poi z kampingami te pola mieszczą się na tej samej ulicy. A faktycznie są po przeciwnych stronach Baśki i później jest sporo kręcenia bo w Baśce są ulice jednokierunkowe

Powrót do Naturystyczna Chorwacja