Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Bunculuka - zbiór informacji

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 05.09.2023 11:41

Pozdrowienia z Bunculuki po raz czwarty.
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 20.06.2025 22:57

Hej. Ktos sie wybiera w tym roku i szuka towarzystwa ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.06.2025 20:50

Będziemy :) ale nie szukamy towarzystwa :) Będziemy też na Baldarinie :)
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 21.05.2026 18:18

Jako że po ponad 10 latach chcemy wrócić na Bunculuke to mam kilka pytań:
1. Czy ten camp nadal jest w 100% fkk? Reklamują się że tak ale dochodzą mnie słuchy że różnie z tym tam bywa... i nie pytam o osoby które tylko przez camping przechodzą na dalsze plaże lub zatoczki tylko konkretnie o mieszkańców campingu...
2. Czy ciężko w lipcu o parcele pod namiot... kiedyś nie było z tym problemu ale widziałem że w niektórych miejscach gdzie kiedyś było można namiot postawić teraz stoją domki...
3. Czy nadal jest tak samo czysto jak było kiedyś? Zmienił się właściciel campu i na temat obsługi czytam jakieś niezbyt pochlebne komentarze... stąd to pytanie...
4. Czy plaża za Bunculuką ta z hipisowskim barem jest nadal fkk i czy nadal można normalnie w naszym stroju organizacyjnym z Bunculuki do niej przejść ścieżką wzdłuż brzegu bez zgorszenia otoczenia?
5. Czy można wypożyczyć kajak i czy ktoś orientuje się jaki to koszt?
6. Czy nie ma problemu żeby wypożyczyć leżak z parasolem jak przyjdzie się na plażę dopiero około południa? lubimy pospać
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.07.2026 10:15

nimm2 napisał(a):Jako że po ponad 10 latach chcemy wrócić na Bunculuke to mam kilka pytań:
1. Czy ten camp nadal jest w 100% fkk? Reklamują się że tak ale dochodzą mnie słuchy że różnie z tym tam bywa... i nie pytam o osoby które tylko przez camping przechodzą na dalsze plaże lub zatoczki tylko konkretnie o mieszkańców campingu...
2. Czy ciężko w lipcu o parcele pod namiot... kiedyś nie było z tym problemu ale widziałem że w niektórych miejscach gdzie kiedyś było można namiot postawić teraz stoją domki...
3. Czy nadal jest tak samo czysto jak było kiedyś? Zmienił się właściciel campu i na temat obsługi czytam jakieś niezbyt pochlebne komentarze... stąd to pytanie...
4. Czy plaża za Bunculuką ta z hipisowskim barem jest nadal fkk i czy nadal można normalnie w naszym stroju organizacyjnym z Bunculuki do niej przejść ścieżką wzdłuż brzegu bez zgorszenia otoczenia?
6. Czy nie ma problemu żeby wypożyczyć leżak z parasolem jak przyjdzie się na plażę dopiero około południa? lubimy pospać

1 - TAK
2 - NIE
3 - TAK
4 - TAK
5 - TAK, doba chyba 55 euro
6 - TAK, doba chyba 30 euro minus 5 euro zniżki dla osób z campingu

Dane z minionego weekendu
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 06.07.2026 13:27

piotrulex napisał(a):
nimm2 napisał(a):Jako że po ponad 10 latach chcemy wrócić na Bunculuke to mam kilka pytań:

1 - TAK
2 - NIE
3 - TAK
4 - TAK
5 - TAK, doba chyba 55 euro
6 - TAK, doba chyba 30 euro minus 5 euro zniżki dla osób z campingu

Dane z minionego weekendu

Wielkie dzięki za odpowiedź :zeby: ... widzę że @piotrulex jak zwykle na warcie zarówno na forum jak i na Bunculuce ;-)
My z tą piękną zatoką przywitamy się w tym tygodniu już w czwartek rano... :jupi:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.07.2026 14:02

nimm2 napisał(a):
Wielkie dzięki za odpowiedź :zeby: ... widzę że @piotrulex jak zwykle na warcie zarówno na forum jak i na Bunculuce ;-)
My z tą piękną zatoką przywitamy się w tym tygodniu już w czwartek rano... :jupi:

Nie byliśmy tam co najmniej 5 lat bo jakoś tak inne kontynenty nas pochłonęły, a jak były w tym czasie wizyty w Chorwacji, to typowo żeglarskie

Bardzo miło nam się tam wróciło, choć naszym zdaniem zdecydowanie mniej ludzi, mniej animacji dla dzieciaków, mniej atrakcji dla dorosłych, ogrom wolnych leżaków i coraz bardziej słone ceny. Mam obawy w jakim kierunku to zmierza ...

W miasteczku na głównym deptaku tak luźno, że tańczyć można, a w knajpach non stop wolne stoliki

Ostatnio bywamy w nieodległych krajach pokroju choćby Albanii, czy Gruzji, świetnie się tam czujemy, a i portfel jest wdzięczny. Kłopotem jest jedynie brak równomiernej opalenizny i moja niechęć do latania samolotem ...
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 06.07.2026 16:17

piotrulex napisał(a):
nimm2 napisał(a):

Nie byliśmy tam co najmniej 5 lat bo jakoś tak inne kontynenty nas pochłonęły, a jak były w tym czasie wizyty w Chorwacji, to typowo żeglarskie

Bardzo miło nam się tam wróciło, choć naszym zdaniem zdecydowanie mniej ludzi, mniej animacji dla dzieciaków, mniej atrakcji dla dorosłych, ogrom wolnych leżaków i coraz bardziej słone ceny. Mam obawy w jakim kierunku to zmierza ...

W miasteczku na głównym deptaku tak luźno, że tańczyć można, a w knajpach non stop wolne stoliki

Ostatnio bywamy w nieodległych krajach pokroju choćby Albanii, czy Gruzji, świetnie się tam czujemy, a i portfel jest wdzięczny. Kłopotem jest jedynie brak równomiernej opalenizny i moja niechęć do latania samolotem ...

No to podobnie jak u nas z tym, że u nas ta przerwa potrwała ponad 10 lat... w tym roku wracamy ale dosłownie na kilka dni od czwartku do niedzieli... mniej atrakcji dla dorosłych nam nie przeszkadza a brak tłumów to akurat zaleta... chociaż pamiętam, że raczej bardziej tłumnie robiło się w sierpniu kiedy Włosi zaczynali swoje urlopy... ceny faktycznie do najniższych nie należą ale przy tych 3-4 dniach pobytu nie zbankrutujemy :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 06.07.2026 23:26

Piąty pobyt - dwa tygodnie z przyczepą, w drugiej połowie czerwca - potwierdzam opinie j,w, z uwagą: czysto, ale już nie tak jak kiedyś.
Bunculuka zachowała na szczęście charakter fkk, a jako 70+ nie byliśmy dominującą generacją, a wręcz przeciwnie wyróżnialiśmy się jako prawie najstarsi...
Ceny w Chorwacji - niestety potrafią skutecznie odstraszyć.
Pobyt raczej ostatni - upał i 45 m różnicy wysokości pomiędzy plażą a stanowiskiem, w połączeniu z peselem wymusza poszukiwanie bardziej płaskiego kempingu.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.07.2026 10:16

W temacie kosztów to tak na szybko licząc, przy 9 noclegach i najtańszej strefie na przełomie czerwca i lipca wyszło nas średnio

430zł/doba

za 4 osoby w 2 niewielkich namiotach (ten dodatkowy płatny chyba 10E)

:)

Tak, wiem, za te pieniądze to można fajny apartman wynająć :)
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 09.07.2026 08:37

Ok 60E za dwie osoby z przyczepą w tym samym czasie. Cena podobno z rabatem za kartę klubową, ale nie było go na fakturze i nie było z czym porównać.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.07.2026 14:51

Bubbu napisał(a):Ok 60E za dwie osoby z przyczepą w tym samym czasie. Cena podobno z rabatem za kartę klubową, ale nie było go na fakturze i nie było z czym porównać.

Najtańsze miejsca w 2 połowie czerwca to 43 euro z jakimiś groszami, do tego po 10 euro od głowy i chyba po około 2 euro "opłaty klimatycznej", wiec mamy minimalnie 67E

Zakładam, ze miejsce pod przyczepę, jest choć minimalnie droższe niż nasza ulubiona strefa w lasku, przy parkingu za mostkiem

Wiec moim zdaniem, Twoje 60E ma szansę być po rabacie
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 10.07.2026 22:53

Strefa "standard" obejmuje zarówno lasek jak i tarasy powyżej głównej drogi od recepcji, byliśmy na pierwszym.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.07.2026 10:11

Bubbu napisał(a):Strefa "standard" obejmuje zarówno lasek jak i tarasy powyżej głównej drogi od recepcji, byliśmy na pierwszym.

To pomimo zauważalnie młodszego numeru pesel, też by mi się nie chciało stamtąd chodzić na plażę :zeby:
Poprzednia strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK Bunculuka - zbiór informacji - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone