miło poczytać i oglądać.
w połowie września znów tam zawitam, ale tylko na jeden dzionek
.png)
mariusz-w napisał(a):...
Przeczytałem (dotychczasowe) z dużą przyjemnością.
Budapeszt znam (tylko nieco inny) ... kilkukrotnie odwiedzany, ale taki z lat osiemdziesiątych.
Wasz spacer jest super !
.png)
maslinka napisał(a):Wybacz, że z opóźnieniem się dosiadam, alem usprawiedliwiona, bom w Cro odpoczywała ...
maslinka napisał(a):Widzę, czego nie widziałam w Budzie i w Peszcie. Trza będzie wrócić!
maslinka napisał(a):Co do labiryntu - w lekkim szoku jestem, że tam zupełnie inne rzeczy teraz pokazują. Ale to fajnie, że zmieniają. Będzie można znowu zajrzeć.
Chociaż szkoda, że winka już nie ma... Może turyści wszystko wypili![]()
.png)
longtom napisał(a):Buber napisał(a): I’ll come back here later … without kids
...
zaliczamy ...białą … pościel.Buber napisał(a):...bo następnego dnia do domu wracaliśmy ...
Czyli jednak nie wróciłeś![]()
..png)
kataryniarz napisał(a):Bardzo fajna relacja, dodaję do notatnika Budapeszt
renask napisał(a):Budapesztpiękne miasto
...w połowie września znów tam zawitam, ale tylko na jeden dzionek
.png)

.png)
Lidia K napisał(a):Następcę masz i na całkiem poważnego fotoamatora wygląda.
Lidia K napisał(a):Poczytałam, pooglądałam, porównałam z tym co jeszcze pamiętam z naszego majowego wyjazdu do Budapesztu (2003r.). Wszystko stoi w tym samym miejscu ale Parlament najbardziej się zmienił. Widzieliśmy go zczerniałego od osadów a teraz bardzo pięknie się prezentuje od strony Dunaju.
Podobnie jak Wy pojeździliśmy sobie dziecięcą kolejką i zębatką, one nic się nie zmieniły.
Lidia K napisał(a):Ciekawe czy przez te 10 lat poprawił się stan dróg w mieście. To co wtedy zastaliśmy nie dało się porównać do słynnych tragicznych dróg we Wrocławiu - bo mieliśmy kilka całkiem dobrych a w Budapeszcie poza autostradą nie było żadnej dobrej.
Lidia K napisał(a):Zdjęcia rewelacja. Nabierasz w prawy w operowaniu GO, na tym zacytowanym widać jak Ci ładnie się tło rozmyło.
....png)
.png)

.png)

.png)

Powrót do Węgry - Magyarország