Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela - szukam pokoju dla 3 osób

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monalien
Autostopowicz
Brela - szukam pokoju dla 3 osób

Nieprzeczytany postnapisał(a) monalien » 05.08.2010 20:08

Witam

15.08 wybieramy się z rodzinką (2+1) do Breli, pomysł zrodził się niedawno i nie udało nam się jeszcze znaleźć noclegu. Ponieważ jedziemy z niesfornym trzylatkiem chciałabym uniknąc szukania noclegu na miejscu. Jeśli ktoś z Was mógłby polecić jakieś miłe miejsce do spania (najchętniej z dostępem do kuchni) będe bardzo wdzięczna za pomoc. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 05.08.2010 20:44

Polecić to można mnóstwo, ale czy jest aktualnie wolne tego nie wiadomo najprościej pisać, dzwonić pod podane adresy telefony itd z ogłoszeń które znajdziesz w sieci. Zawsze jest opcja jazdy w ciemno, decyzja należy do Ciebie.
Massive
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massive » 10.08.2010 21:25

Witam,
ja również jadę z Wrocławia w tym terminie i też do Breli, ale jadę w ciemno, 3 raz i myślę ze również się nie zawiodę...
mam natomiast pytanie odnośnie tych rejonów...czy tam jest sens brać rowery? tzn bardzo chętnie pojeździłbym wieczorami od wioski do wioski, ale czy są tam w ogóle na to warunki,???? nigdy nie zwróciłem na to uwagi i teraz nie wiem czy je ze sobą zabierać a jest to dość spore obciążenie na dachu, no i prędkości na autostradzie nie takie :(
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 10.08.2010 22:14

3 raz do Chorwacji czy 3 raz do Breli hhhhhee ok wiem w czym rzecz Jeśli Brela jest tam dość długa promenada łączy Brele z Baska Voda z tym że chyba miedzy tymi dwiema miejscowościami jest parę stopni(schody) natomiast promenada w samej Breli około 5 km jest idealna, ale to tylko 5 km. Wszelkie inne eskapady w stronę Makarskiej czy Omisia już ruchliwą drogą. Sama plątanina uliczek w Breli powiem szczerze skutecznie wymęczy nawet wytrwałego rowerzystę stromizny nie przeciętne. Podczas pobytu widziałem 4 osobową rodzinkę z Czech która dzielnie walczyła codziennie wracali zdrowo umęczeni z jakiś wypraw rowerowych. To pi raz drzwi tyle co mogę Tobie przekazać.
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 10.08.2010 22:38

ja miałem rower w Breli i uwielbiałem tam jeździć. Brela jest długa i rower był potrzebny na okrągło. A to jechać po znaczki, a to po pączki, a to do piekarni, z rańca dla relaksu promenadą do Baski...
Gdybym miał towarzysza to bym jeszcze powalczył na Biokovo ale niestety byłem jedynym rowerzystą w mojej grupie.
Massive
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massive » 11.08.2010 06:38

Super!!!
Bardzo pomogła mi Twoja informacja, bo trochę martwiłem się czy damy radę pojeździć...
Teraz wiem, że wypoczynek będzie aktywniejszy :)
roberto85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) roberto85 » 13.08.2010 11:17

Hej,
Z tego co byłem to wiem, że Ivan Raos ma pokoje na 3 osoby, albo apt. na 3 os., musial bys napisac do niego maila (w ang.); tu są namiary: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pozdrawiam
Massive
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massive » 13.08.2010 11:36

SUper, wielkie dzieki, juz napisalem SMS-a, czekam teraz na zwrot, widze ze widoczki calkiem fajne...
orientujecie sie czy tam trzeba zabierac posciele, czajnik itp rzeczy?
nie w to konkretne miejsce, ale czy w ogole gdy sie bierze pokoj a nie apartament to czy mozna liczyc na troche rozszerzone wyposazenie? jedziemy w 2 osoby i nie oplaca mi sie brac za bardzo apartamentu...
i tak przy okazji prosze napiszcie jakie ceny mozna utargowac, tak by bylo uczciwie dla obu stron :wink:
roberto85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) roberto85 » 13.08.2010 16:23

Akurat u Ivana pościel była, dla gości w pokojach wyposażona kuchnia dostępna, a dla tych w apt. także full wyposażenie. Ja w lipcu, a zatem szczyt sezonu zaplacilem 30 euro/apt/doba, bylismy w dwie osoby, a wiec 15 euro/os/noc. Nie targowalem sie, bo uznalem ze to uczciwa cena...
Powodzenia!
Massive
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massive » 14.08.2010 14:57

Pokoje w Breli sa, przynajmniej dzisiaj, ja wzialem za 40E na 2 os., z netem i klima pierwszy lepszy tuz przy dreptaku, ale bardzo ladny i z mega widokiem :lol: zajelo mi to 1,5 min
ale korki nie milosierne przed chorwacja, na szczescie mialem dobrego gps-a i pokazal mi ronolegla droge przed granica (zaoszczedzilem ok 1h), takze zapraszam, teraz po nieprzespanej nocce piwko, a pozniej wyszukiwanie nieobleganych plaz :wink:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje