Re: Brak dokumentów dla dziecka (paszport nieważny, dowodu b
napisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2015 19:50
gusia-s napisał(a): dokumenty trzymałam na kolanach gotowe by mu je podać a ten tylko
spojrzał kątem oka przez ramię i nie odwracając się machnął ręką aby jechać. Nie widział czy mam wogle papiery ani jakie i ile.
Zdziwiło to nas trochę bo jednak zazwyczaj przynajmniej był ten rzut okiem. Widocznie skoro grzecznie staliśmy i czekaliśmy to uznał, że wszystko z nami ok
Na powrocie funkcjonariusz już zerknął na nas leniwie opierając głowę o okienko w budce i też
machnął ręką w momencie gdy wyjmowałam dokumenty z portfela. Nie zdążyłam mu ich pokazać.
Ale zazwyczaj bywa tak, że jak ktoś ma wszystko ok to nie trafia na kontrole a jak nie ma to akurat jego skontrolują a 20 przed i po już nie.
Jak spojrzał kątem oka przez ramię, to już zauważył, że wszystko gra
Jak ten drugi zobaczył ilość dokumentów, to też wiedział, że wszystko gra
Rutyna, wyczucie, starzy wyjadacze
Rodzina, która nagle zauważa, że brakuje dokumentów dla dzieci, inaczej się zachowuje
Tak samo inaczej się zachowuje familia, która odkryła, że część dokumentów jest nieważna

Przecież tam na granicy nie pracują ćwoki
Teraz, kiedy Chorwacja jest w UE, odpadła kontrola celna i policję interesują tylko ważne dokumenty.
Wiadomo, że rodzina z dziećmi jadąca na wczasy, mająca komplet paszportów czy dowodów do pokazania, jest do przepuszczenia od razu
Co innego, gdy tych dokumentów pokazać nie chce albo podaje ze strachem w oczach