Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bez rezerwacji na 14 dni

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zadzior89
Odkrywca
Bez rezerwacji na 14 dni

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 07.04.2011 09:29

Witam serdecznie, przeglądałem wątki odnośnie noclegów, lecz nie znalazłem odpowiedzi konkretnych na pytanie które mnie nurtuje.

Prosiłbym o wytłumaczenie i uświadomienie pewnych kwestii.

Najpierw do czym dysponujemy:
2 samochody, 4 pary (łącznie 8 osób), małą ilością gotówki - jesteśmy studentami, ale bez obawy o kulturę osobistą (nie lubię stereotypów)

Cel podróży: Dalmacja, blisko morza
Nasze wymagania: 2 apartamenty 4 osobowe, do 200m do morza, możliwość zaparkowania samochodów.
Termin: od 30 lipiec 2011 do 13 sierpień 2011
4 osoby odjeżdżają po 7 dniach
Cena: ok 50 EUR/4osoby +/- 10 EUR do przyjęcia

Pytania nurtujące:
Czy jadąc w ciemno w tym terminie nie będzie problemów z noclegiem na 2 tygodnie i na tydzień (przypominam że mamy 8 osób)

Dodatkowo prosiłbym o namiary na kwatery lecz w bardziej uporządkowanym systemie aniżeli jest to w "banku kwater" (z całym szacunkiem) a mianowicie:

-opcje zakwaterowania
-cena za apartament (ew. opłaty typu parking i klimatyczna -jeśli nie jest w cenie)
-strona www, mail, adres danej kwatery

Jeśli jakiś informacji nie można tutaj umieścić prosiłbym o prywatne info na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dziękuję wszystkim i pozdrawiam
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 07.04.2011 14:50

No tak każdy by chciał mieć podane na tacy. Forum to "wszechnica wiedzy wszelakiej", szukajcie a znajdziecie, wszystko jest napisane. Ja osobiście żeby wybrać miejsce na niezapomniane wakacje wertuję posty na forum przez ok 3-6 miesięcy żeby się wszystkiego dowiedzieć. Miłego szukania. :wink:
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 07.04.2011 14:56

kammaj napisał(a):No tak każdy by chciał mieć podane na tacy. Forum to "wszechnica wiedzy wszelakiej", szukajcie a znajdziecie, wszystko jest napisane. Ja osobiście żeby wybrać miejsce na niezapomniane wakacje wertuję posty na forum przez ok 3-6 miesięcy żeby się wszystkiego dowiedzieć. Miłego szukania. :wink:

Tez wertuje ale nie uzyskałem informacji na najważniejsze pytanie czyli o bezproblemowe znalezienie noclegu w środku sezonu na 14 dni, bo nie bawi mnie 3 dniowe pobyty od apartamentu do apartamentu szczególnie dlatego ze mamy zamiar wziąć opór jedzenia ze sobą.

Z całym szacunkiem ale w dziale banki kwater jest straszny sajgon. Mialy być tam informacje na temat kwater a 80% to pytania ludzi o kwatery, 10% to nie kompletne informacje i całość delikatnie mówiąc staje się średnio użyteczna.

Wiem że teraz zlinczowany zostanę ale taka jest moja subiektywna opinia. Sam nie lubię spamować, jak tylko dostałbym taką odpowiedź spokojnie wątek mógłby polecieć do kosza. Po powrocie mam zamiar zdać relacje co i jak, wyłożyć na tacy właśnie ludziom nie pewnym.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.04.2011 15:06

zadzior89 napisał(a):... nie uzyskałem informacji na najważniejsze pytanie czyli o bezproblemowe znalezienie noclegu w środku sezonu na 14 dni (...)
jak tylko dostałbym taką odpowiedź spokojnie wątek mógłby polecieć do kosza. Po powrocie mam zamiar zdać relacje co i jak, wyłożyć na tacy właśnie ludziom nie pewnym.

Cholera, korci mnie, żeby zaręczyć ci, że bez problemu znajdziesz taką kwaterę i poczekać na relację ... :wink:

Słuchaj, teoretycznie, wynajmujący, wolą jak mają zbyt, czyli nawet chętniej pozbędą się kogoś, kto chciałby na kilka dni, na rzecz takiej dużej grupy na tak długi okres, ale możesz nie trafić w "turnus".
Raczej nastawiłbym się, że z pewnością znajdziecie w pobliżu siebie dwie kwatery.

Ja bym zaryzykował.
W sumie jest to tylko kwestia czasu jaki poświecicie na szukanie no i godziny, od której zaczniecie szukać.
Jak uda wam się być na miejscu koło 11-12, to w dwie grupy macie kupę czasu na szukanie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2011 15:13

zadzior89 napisał(a):Z całym szacunkiem ale w dziale banki kwater jest straszny sajgon. Mialy być tam informacje na temat kwater a 80% to pytania ludzi o kwatery, 10% to nie kompletne informacje i całość delikatnie mówiąc staje się średnio użyteczna...

Wystarczy przegladnąć jeden post bez konieczności czytania dyskusji.
I masz pogrupowane na:
- linki bezpośrednie
- linki do agencji
- linki do polecanych i sprawdzonych na własnej skórze app
Prościej sie nie da.
Reszta należy do Ciebie bo to Twoje wakacje :lol:
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 07.04.2011 15:35

Piotrek_B napisał(a):
zadzior89 napisał(a):Z całym szacunkiem ale w dziale banki kwater jest straszny sajgon. Mialy być tam informacje na temat kwater a 80% to pytania ludzi o kwatery, 10% to nie kompletne informacje i całość delikatnie mówiąc staje się średnio użyteczna...

Wystarczy przegladnąć jeden post bez konieczności czytania dyskusji.
I masz pogrupowane na:
- linki bezpośrednie
- linki do agencji
- linki do polecanych i sprawdzonych na własnej skórze app
Prościej sie nie da.
Reszta należy do Ciebie bo to Twoje wakacje :lol:

Wszystkie odwiedzone strony z Dalmacji z tego watki (nawet 404 się zdarzało) wyprodukowanych trochę maili i trochę odpowiedzi ze brak miejsc w tym terminie

Jeśli chodzi o mnie ja też wierzę że nie problem będzie znaleźć dla nas nocleg ale bardzo potrzebuję tego wątku, żeby namówić znajomych, którzy są bardziej sceptyczni do jazdy w ciemno, lub też utwierdzić mnie w przekonaniu że to jednak oni mają racje.

PS. Na miejscu wyliczyłem że powinniśmy dojechać w ~13h czyli wyjazd ok 21 w piątek
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 07.04.2011 16:03

Nurtujące cie pytanie BEZPROBLEMOWE ZNALEZIENIE NOCLEGU DLA TAKIEJ GRUPY... Słuchaj nikt takiej gwarancji tobie nie da bo niby jak i dlaczego? Ja jeżdżę tylko w ciemno z rodzinką. To 4 osoby i nigdy nie miałem problemu ze znalezieniem czegoś co mnie interesuje. A interesuje mnie wiadomo co plaża pod nosem itd.
Jedźcie sobie a na miejscu się przekonacie co i jak czy w jednym, czy w sąsiadujących apartamentach. Nie określiłeś się tez gdzie w tej Dalmacji.
W takiej Makarskiej np nie ma opcji aby nie znaleźć na wjeździe do miasta stoją i na Was czekają ludziska z gotowymi propozycjami. Rzecz ma się jeszcze w kilku innych miejscowościach na mniejszą skalę. Ja z takich usług nie korzystam. Miejsce wakacyjne już z góry mam ustalone, i zjeżdżam jak najbliżej morza kieruję się pieszo, do pierwszego domu jaki mnie zainteresuje i już. Jak nie ten to następny, jak nie następny to Chorwat pomoże znaleźć czy to u kuzyna czy cioci.
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 07.04.2011 21:02

50 Euro za 4 osoby w szczycie sezonu ? może być ciężko ,chyba że dalej od morza i mniej popularne miejscowości ( w ub. roku za 4 osoby płaciłem55 i 65 - 2 miejscowości) jechałem w "ciemno"2 połowa lipca a 13 h ????
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 08.04.2011 07:10

Hmm, myślę że cenowo powinniśmy się zmieścić właśnie średnio 50-60EUR za apartament. Nie potrzebujemy luksusu, ale schludne apartamenty. Na necie widzę sporo ofert po 55 EUR średnio i dość przyzwoicie to wygląda, niestety z mojej "paczki" chyba tylko ja twierdzę, że rezerwacja domku przez neta to trochę kupowania kota w worku (mimo tych wszystkich wypasiarskich zdjęć)

Co do trasy i 13h myślicie że się nie wyrobimy?
-wyjazd 21 w piątek, do cieszyna, później Czechy > Austria > Mureck > Lenart > Ptuj > i na jakiś miasto w Dalmacji.
Chcemy dojechać w godzinach porannych (czyli dla studentów to do 12)
-mamy 2 kierowców (planujemy się zmieniać co ~300km)

Generalnie mieliśmy już prawie klepnięte bo jedni znajomi byli już w Trogirze ale Pani zażyczyła sobie 80EUR za 4 osoby, a to jednak trochę za dużo, wolałbym tą różnice cenową spożytkować na zwiedzenie Chorwacji.

Generalnie dla 8 studentów z tego co czytałem na forum są 2 miejsca polecane a mianowicie Vodice i Makarska, tylko zastanawia mnie czy tam też da się wyspać (nie jesteśmy typami którzy chcą się tam bawić od rana do rana - potrzebny też niezły zastrzyk spokoju)

@consett0805
W takiej Makarskiej np nie ma opcji aby nie znaleźć

Chodzi o to, że właśnie np. moja dziewczyna ma obawy, że zajedziemy a tam nie ma noclegów i do Polski wracać trzeba
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 08.04.2011 07:39

zadzior89 napisał(a):Co do trasy i 13h myślicie że się nie wyrobimy?
-wyjazd 21 w piątek, do cieszyna, później Czechy > Austria > Mureck > Lenart > Ptuj > i na jakiś miasto w Dalmacji.
Chcemy dojechać w godzinach porannych (czyli dla studentów to do 12)
-mamy 2 kierowców (planujemy się zmieniać co ~300km)

Po pierwsze - polecam jechać przez Słowację - trasa lepszej jakości (przynajmniej autostrada).
Po drugie - wyjeżdżacie w dzień zmiany turnusów i na granicy SLO-HR może być problem tzn. duża kolejka - sam widziałem w piątkowy wieczór (ja wracałem) długą na kilka kilometrów kolejkę na przejściu.
My zawsze jeździmy w sobotę pod wieczór (18-19) - na miejsce dojeżdżamy 7-8 rano - tak więc 13h jest możliwe - tylko nie wiem co zastaniecie na granicy.
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 08.04.2011 07:49

no ale w Ptuj to będziemy ok godz. 4-5 nad ranem, o tej godzinie też jest tam taki ostry ruch?

A wymianę turnusów, bo jak rezerwujesz to tylko sobota-sobota, a jadąc w ciemno wydaje mi się również łatwiej złapać nocleg od soboty do soboty, niż np od niedzieli? :>
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 07:58

............, że zajedziemy a tam nie ma noclegów i do Polski wracać trzeba

To byście byli pierwszymi w historii wyjazdów do HR, którzy zrobili taki numer :)
..................
Studenci !!!, jechać w ciemno w kierunku riv. omiśka i dalej riv. makarska. Od Omisia na płd zacząć wybierać kwaterkę. Pierwsza wioska Nemira, a najlepiej Stanici. I dalej na płd wioska za wioską, aż do Breli, mozna i dalej, Średni standard 55 euro (3-4 os.) od reki. Najważniejsze, sie nie stresowac i wybierac na wesoło, co jest nieuchronne przy spotkaniach z gospodarzami (takie małe kieliszeczki) :wink: \
..................
A jak nic nie przypasuje, to wziąć tzw "byle co" na jedną noc, mówiąc, że chcecie tranzytowo, bo gnacie na Dubrownik i od rana dalej poszukiwać.
................. Przecież to wakacje !!!!!
.................
Ech ci dzisiejsi studenci :wink:
Ostatnio edytowano 08.04.2011 08:11 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 08.04.2011 08:10

Nie ma takiej opcji, żeby nie było miejsc 8O
Bez problemu coś znajdziecie, kwestią będzie tylko odległość od morza
Juz od 10 lat jeździmy do CRO i zawsze w ciemno :roll: ( w sezonie też )
i bez problemu znajdujemy coś odpowiedniego dla nas :D

W ubiegłym roku 4 osobowa rodzina znalazła super apartament za 50 ojro
(100 m od plaży, Pakośtane, lipiec )

pozdrawiam, bawcie się dobrze
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 08.04.2011 09:12

Już link z tematem poleciał do znajomych, może to ich przekona :)

Za łebka gdy na wczasy jeździłem z rodzicami to nigdy nie rezerwowaliśmy, zawsze w ciemno i zawsze było super, pozdrawiam i dzięki za wszystkie rady
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 08.04.2011 11:19

na wstępie musicie ustalic w jaki " region" chcecie jechać bo Dalmacja jest "długa" i czy w planie macie jakieś zwiedzanie , Dalmację można "podzielić"( nieoficjalnie ...prywatny podział) np 1-miedzy Zadarem a Szibenikiem , 2- Szibenik -Trogir(Split) , 3- "Riweira Makarska" ,
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje