Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bez rezerwacji na 14 dni

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 11:25

Witam. Ja dzielę troszeczkę inaczej. Split południe i Split północ. Pozdrawiam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.04.2011 11:43

czarna stopa napisał(a):na wstępie musicie ustalic w jaki " region" chcecie jechać bo Dalmacja jest "długa" i czy w planie macie jakieś zwiedzanie , Dalmację można "podzielić"( nieoficjalnie ...prywatny podział) np 1-miedzy Zadarem a Szibenikiem , 2- Szibenik -Trogir(Split) , 3- "Riweira Makarska" ,

Dalmacja dzieli się na 3 części: północną - sjeverna Dalmacija (kawałek przed Zadarem przez Šibenik do mniej więcej Primoštenu plus naturalnie wyspy; Pag na granicy Dalmacji i Kvarneru), środkową - srednja Dalmacija (Split wraz z wyspami mniej więcej do Makarskiej) i południową - južna Dalmacija (od Makarskiej czy od powiedzmy Ploča do Czarnogóry).
Pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.04.2011 11:44

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Sprawdzone.Cena bardzo atrakcyjna. 8)
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 08.04.2011 11:45

Wydaje mi się, że dla nas najfajniejsza opcja to Makarska, ale bierzemy pod uwagę Trogir i okolice Splitu.
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 08.04.2011 12:00

zadzior89 napisał(a):Wydaje mi się, że dla nas najfajniejsza opcja to Makarska, ale bierzemy pod uwagę Trogir i okolice Splitu.

Jesteśmy w podobnym wieku :) Pamiętaj ,że Makarska to typowy kurort, a tam ceny są wyższe niż w innych miejscach. W zeszłym roku byliśmy w Vodicach, bardzo fajna miejscowość, gdzie dużo się dzieje, ale można było znaleźć plaże mniej i bardziej oblegane, a jak mieszkałeś daleko od centrum to zgiełku nie było.

Ja zarezerwowałem apartament w makarskiej ( polecana tutaj pani Meri Batinić ul Maslinarska 20 - czyli świetna lokalizacja - dzięki za pomoc Kasiu :)) ) dla 6 osób za 76 euro za dobę ( można było wziąć za 70 ale bez klimy, pralki i internetu ) ale w terminie od 27 czerwca do 5 lipca, czyli przed sezonem, w szczycie sezonu w którym Ty jedziesz cena apartamentu skacze do 150 euro. Chociaż akurat wasze 8 osób spokojnie by się tam zmieściło ( 3 sypialnie i pokój dzienny z kanapą ).
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 08.04.2011 12:18

Zasugeruję abyście nie byli na miejscu o 12 a koło 9 rano. Dlaczego - szukanie apartamentu w 35 stopniowum upale szybko pogarsza nastroje.

Poza tym mniej stresu gdy wam zejdą dodatkowe 3 godziny niezaplanowane na granicy - macie wtedy zapas czasowy ;)

13h w sezonie? Ja na riwierę makarską z Rudy Śląskiej jechałam 14 h(pamiętaj o przerwach na wc, przekąszenie czegos, rozprostowanie nóg itp - pewnie sie z sumuje do 1,5-2h), no i ja jeżdzę przed sezonem czyli bez kolejek na granicy, w sezonie szczególnie z piątek/sobotę są one nieuniknione- i trzeba doliczyć od 30min do kilku godzin - w zależnosci od dnia i godziny.

Co do jazdy w ciemno - tam jest tak fajnie ze miejscowosci są oddalone o 1 km od siebie. Jak nie tu to gdzie indziej. Dzielicie sie na 3 grupy i szukacie.

W sumie skoro studenci to najlepiej we wrzesniu - i tanio i do wyboru do koloru ;)
Ostatnio edytowano 08.04.2011 12:20 przez CinnamonGirl, łącznie edytowano 1 raz
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 12:19

Kasiu, witam. Oczywiście, ze tak. To jest mój podział zwyczajowo przyjęty. Jeszcze za początków bywałania w HR, jakoś tak nam zgrabnie to zwiedzanko się układało - Split pólnoc, Split południe. Pozdrawiam.
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 08.04.2011 12:31

A czy Trogir byłby dobrym wyjściem, jest ktoś kto powędrował w tamte rejony za ~50EUR za apartament 4 osobowy w sezonie?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.04.2011 12:35

zadzior89 napisał(a):A czy Trogir byłby dobrym wyjściem, jest ktoś kto powędrował w tamte rejony za ~50EUR za apartament 4 osobowy w sezonie?

Sam Trogir w sezonie nie.. Poszperaj w istniejących tematach.. cała masa...
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 12:42

Na pierwszy raz - wg mnie tylko Split południe. szczegółówiej Omiś południe. Wszystko jest ZA - morze, widoki, góry, plażyczki, generalnie wyglad całości, itd, itp. A w Trogirze, splicie, Szybeniku, Krka, Primosztenie i innych też możecie być. Rzut beretem. :wink: Hej.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 12:58

I dobrze że jedziecie na dwa tygodnie. Plażowania, Zwiedzaniaaaaaa - tydzień stanowczo za mało :wink:
.............................
Acha, operując słowem Makarska, to mam na myśli rivierę, a nie samo miasto. Miasto, to jest dobre do zwiedzenia, ale nie do mieszkania. Tak samo inne.
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 08.04.2011 13:40

Właśnie zauważyłem że z okolicy Mimic jest wszędzie blisko i wydaje mi się że Między Splitem i Makarską będzie taniej niż w samych obrzeżach tych miast. Chyba, że się mylę?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 13:45

Jeden z bardzo dobrych wyborów na taką plażowo-zwiedzającą eskapadkę do HR. Ale osada dość wąska, droga blisko, z tym że balkony na morze. Chyba że za drogą to też na morze ale i na drogę :wink: W sumie to nie przeszkadza. Jest OK.Widoki rekompensują wszystko.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Zresztą widzisz, do wyboru do koloru. Jedno ładniejsze od drugiego, a wszystkie osady ładne. :) .
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 08.04.2011 14:27

Wielkie dzięki za tak dużo zachęcających słów :)
Będę z pewnością ekipe przekonywał w tamte rejony, a jak już będzie po wszystkim zdam fotorelacje z opisaniem i kosztami dla innych osób :)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 14:35

Z mojej strony - nie ma sprawy. Akurat obrobiłem sie w pracy i mam lekki luzik, to myślę, zobaczę, co tam na forum :wink: . Pomóc potrzebujacemu do HR, sama przyjemność. Żeby dziewczyny nie mdlały :wink: , to może faktycznie namierzyć jakiś telefonik do własciciela i zabukować. Ale nie agencja, bo to co 50, u nich 70 euro. Miłego pobytu. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje