Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bez rezerwacji na 14 dni

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sampjer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sampjer » 13.04.2011 08:31

consett0805 napisał(a):A ja tu miasta jakoś nie widzę :D

do plaży na wyspie Ciovo
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 14.04.2011 11:05

sampjer napisał(a):
consett0805 napisał(a):A ja tu miasta jakoś nie widzę :D

do plaży na wyspie Ciovo

To się chyba nie dogadamy. Autor wyraźnie pisze o Trogirze a nie o wyspie sąsiadującej. Wyspę znam byłem tam na 2 rekonesansach i zgadza się dzikie plaże tez fajne znalazłem ale te po drugiej stronie wyspy nie od strony Trogiru czy Splitu.
Wracając do tematu autor pisze wyraźnie o Trogirze i ja wyraźnie też o Trogirze. Ja stacjonowałem przez 3 dni w Seget rzut kamieniem od Trogiru sorry ale mnie nie przekonasz.
Zresztą to nie temat w którym taki spór ma się toczyć, ja skończyłem.
Ps. Cieszę się że nie koniecznie w tym wątku, ale w wielu innych wielu zacnych z tego forum potwierdzi moja tezę. (i nie mylmy tu z Ciovo ok? To dwie różne bajki)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2011 11:15

Consett0805, nie widzisz, że Sampjer to zwyczajny naganiacz posługujący się translatorem ... szkoda sobie język strzępić...
Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 15.04.2011 09:41

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Consett0805, nie widzisz, że Sampjer to zwyczajny naganiacz posługujący się translatorem ... szkoda sobie język strzępić...
Pozdrawiam

:D and :papa:
sampjer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sampjer » 15.04.2011 10:44

consett0805 napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Consett0805, nie widzisz, że Sampjer to zwyczajny naganiacz posługujący się translatorem ... szkoda sobie język strzępić...
Pozdrawiam

:lol:
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 15.04.2011 11:56

Ja mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie o podróż:

Planujemy wyjazd 30 lipca (sobota) ok 20:00 z Sosnowca
do Mimic mamy ok 1200km. Czytałem sporo o korkach w tym okresie ale tutaj chodzi mi o rozsądny wybór czyli:

Czy lepiej wyjechać tak jak planujemy (nawet 15h drogi daje nam dojazd na miejsce ok godz. 11 rano

Czy lepiej wyjechać w sobotę żeby być w niedzielę (podobny wyjazd)

Najbardziej chodzi mi o to w który dzień mam najpewniejszy nocleg na miejscu (mi osobiście wydaje się że jest to jednak wymiana turnusów, czyli ta nieszczęsna sobota)

Z góry dzięki
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 15.04.2011 15:12

Jak macie luzik czasowy, to odradzam przemieszczanie się w sezonie w soboty i niedziele. Najlepsze są dni, od poniedziałku do czwartku. Ale tu wychodzi ... kwestia złapania kwaterki ? W tym celu, jako że jedziecie 1-wszy raz i wszytko powinno wypaśc bardzo OK, dobrze by było jednak podzwonić np:

[/url]http://www.apartmani-hrvatska.com/apartments_croatia/apartments_makarska/index.htm[url]

Jak nie tu, to uprzejmi Chorwaci telefonicznie pokierują :)

Co do przemieszczenia, 1200 na raz - czemu nie. Wariant bardziej luksusowy :wink: - spanie tranzytowe np koło Ptuja, motel Podlehnik (bedzie połówka trasy, chyba). A jak jednak na raz to byc rano. Pozdr[/url]
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 16.04.2011 08:18

Z przemieszczaniem na raz nie ma problemu, 2 kierowców, auto ma klimę, same osoby "dorosłe".

Naprawdę nie interesuje nas zbytnio czy to będzie 12h czy 16h,

Chcemy tam zajechać najpóźniej na godzinę 11. Dobra jest to godzina czy już jednak za późno, biorąc pod uwagę, że chcemy wziąć coś w ciemno lepsza na miejscu jest sobota czy dzień tygodnia?

W tym celu, jako że jedziecie 1-wszy raz i wszytko powinno wypaśc bardzo OK, dobrze by było jednak podzwonić

Podzwonić w jakim celu? Chyba nie namawiasz nas Adam na rezerwacje :>?
sampjer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sampjer » 16.04.2011 08:36

consett0805 napisał(a):
Pozdrawiam

consett0805 -wyślij mi swój mail
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 16.04.2011 10:57

:?:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 16.04.2011 11:02

zadzior89 napisał(a):Z przemieszczaniem na raz nie ma problemu, 2 kierowców, auto ma klimę, same osoby "dorosłe".

Naprawdę nie interesuje nas zbytnio czy to będzie 12h czy 16h,

Chcemy tam zajechać najpóźniej na godzinę 11. Dobra jest to godzina czy już jednak za późno, biorąc pod uwagę, że chcemy wziąć coś w ciemno lepsza na miejscu jest sobota czy dzień tygodnia?

W tym celu, jako że jedziecie 1-wszy raz i wszytko powinno wypaśc bardzo OK, dobrze by było jednak podzwonić

Podzwonić w jakim celu? Chyba nie namawiasz nas Adam na rezerwacje :>?

11 godzina to dobry wybór najlepiej szukać miedzy 9-12 ja wychodzę z założenia że nie ma takiej opcji aby czegoś nie znaleźć co ma być wolne i tak będzie wolne. Osobiście zawsze szukam w niedziele i poniedziałek. Sobotę sobie odpuszczam wychodząc z założenia większego ruchu w interesujących nas miejscowościach. Oczywiście zgadzam się z tym, że w sobotę można dostać to czego już nie można w niedzielę. Ale za to w niedzielę czy w poniedziałek jest większe pole do negocjacji ceny, a i tak nigdy niema tak że wszystko co nam się podoba jest zajęte więc spoko. Wybór godziny trafny, wybór dnia już od Was zależy.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 16.04.2011 13:20

Witam. Wiadomo, pierwszy raz i w ciemno, "obce" środowisko, bedzie lekka paniczka. Można więc tak - na 1-2 dni przed przyjazdem namierzyć coś w necie, co wolne (na niektórych stronach są kalendarze obłożenia) , zadzwonic i umówić się (bez wpłaty oczywiscie). Jeżeli bedzie zajęte Chorwaci dadzą namiar na kolejne. Będziecie spokojniejsi. Hej. Tak jak kolega mówi 11 baaardzoooo dobry czas. Ja w 2009 brałem o 22. 00, tak grymasiłem :) 8O Hej
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 16.04.2011 13:32

Czekałem na Twoją odpowiedź szczególnie. My nie z tej maści, że panikujemy. Za granicą byliśmy już ale z rezerwacją, z tym że na miejscu byliśmy "usamodzielnieni".

Generalnie ciekawi mnie czy więcej kwater wolnych jest w sobotę czy np. w poniedziałek.

Bo czytałem wątki jak ludzie MEGA ODRADZAJĄ SOBOTĘ bo korki itd.
My się tym nie spinamy totalnie - jak to już mi ktoś napisał - są to wakacje więc bez napiny a i chorwackiego korka trzeba spróbować :)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 16.04.2011 14:02

Generalnie zmiana jest w soboty. Ale niedziele też jest ciasno. Ja jeżdzę w środku tygodnia. Pierwszy plus dodatni :wink: - puste autostrady i przejścia graniczne. A plus ujemny :wink: - mały wybór kwater. Ale mi raczej nie zależy nie wiadomo na czym. Tzw średni standard w HR jest mniej więcej jednakowy (ew. brak TV i jedno lub dwa pomieszczenia w kwat 4). A czy meble z okresu Tito, czy z Ikei, a co mnie ... :wink: Ma być czysto, schludnie, łazieneczka, prysznic, taras (balkon) ... i jest . A czy przed drogą, czy za drogą ?. Jak za drogą to lepiej żeby chałupa stała wyżej na skałach (wtedy nic nie słychac i mniej widać droge), ale wjazd trudniejszy. A jak bedzie przy morzu to wyjazd pod górkę, niekeidy dość ekstremalny 8O :) na to się szykujcie (mówię o tamtych rejonach). Natomiast, czy kwat jest 50, 100, czy nawet 200 m od morza, dla mnie to jest mniej ważne. Za to mak i omis riviery gwarantują piekne widoki z kwaterki, bo wszystko położone kaskadowo do góry. hej.
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 16.04.2011 14:15

My też nie jesteśmy wybredni, choć fajnie by było mieć osobne sypialnie (wiadomo trochę intymności nikomu nie zaszkodziło :twisted: ). Oprócz tego ładny widoczek, podstawowe wyposażenie kuchni i skromna łazienka no i jakiś tarasik główny gdzie by można z gospodarzem wypić kielicha rakiji czy też żołądkowej przy kiełbaskach albo karczku (staram się nauczyć chorwackich utworków na gitarce)

Do morza nie chcemy dojeżdżać autem ale spacerek nie będzie nam przeszkadzał a nawet będzie wskazany.

Te 14 dni chcemy poświęcić na wypoczynek, zabawę i zwiedzanie i planujemy zmieścić się w 8 tyś (po 2 na łebka) i mamy nadzieję, że spodoba się na tyle że będziemy chcieli tam wrócić

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje