Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bez rezerwacji na 14 dni

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 08.04.2011 20:16

Wracając do Makarskiej. Dziewczynie powiedz raz jednoznacznie i każdy mnie z forum poprze czy to sezon czy jego szczyt NA ROGATKACH MIASTA ZAWSZE SĄ OFERTY!!!. Nie zgodzę się z tym że w Makarskiej jest wszystko najdroższe. Ostatnie wakacje spędziłem w Breli która jest uważana za najdroższą a jakoś znalazłem apartament za 40euro po negocjacji wyszło 35 euro i byliśmy bardzo zadowoleni. 50 euro na parę jest to dobra baza wypadowa moim skromnym zdaniem. Tu temacik do mojej wyprawy i jest tam napisane że o dziwo w Makarskiej można najtaniej zjeść na mieście. forum/viewtopic.php?t=29076&highlight=
A tu o apartamencie
forum/viewtopic.php?t=29201&highlight=
Jeśli chodzi o Trogir pyszne, piękne miasteczko ale nie nadaje się tak naprawdę do typowego urlopu. Mnie najbardziej zabolało to że posiada najgorsze plaże na jakich miałem okazje bywać w Cro i najbrudniejszą wodę. Rada moja taka jeśli region Makarskiej to wszystkie miejscowości od MIMICE po ZIVOGOSCE to będzie Chorwacją która zrobi na Was ogromne wrażenie. Gdziekolwiek zakotwiczycie w promieniu max 50km jest wszystko co chcecie zobaczyć no do Trogiru 100km ale jeden dzień można poświęcić na wycieczkę :D
Trzymaj swoją stronę, podziękują jeszcze Tobie
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 08.04.2011 21:28

W całej całości i całkowitości :wink: popieram (ceny, kwatry, miejsca, wrażenia, etc), Pozdr.
..............
Jak tam pojadą, będzie na rękach noszony, jak nic :D
sampjer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sampjer » 10.04.2011 07:48

consett0805 napisał(a):Wracając do Makarskiej. Dziewczynie powiedz raz jednoznacznie i każdy mnie z forum poprze czy to sezon czy jego szczyt NA ROGATKACH MIASTA ZAWSZE SĄ OFERTY!!!. Nie zgodzę się z tym że w Makarskiej jest wszystko najdroższe. Ostatnie wakacje spędziłem w Breli która jest uważana za najdroższą a jakoś znalazłem apartament za 40euro po negocjacji wyszło 35 euro i byliśmy bardzo zadowoleni. 50 euro na parę jest to dobra baza wypadowa moim skromnym zdaniem. Tu temacik do mojej wyprawy i jest tam napisane że o dziwo w Makarskiej można najtaniej zjeść na mieście. forum/viewtopic.php?t=29076&highlight=
A tu o apartamencie
Jeśli chodzi o Trogir pyszne, piękne miasteczko ale nie nadaje się tak naprawdę do typowego urlopu. Mnie najbardziej zabolało to że posiada najgorsze plaże na jakich miałem okazje bywać w Cro i najbrudniejszą wodę. Rada moja taka jeśli region Makarskiej to wszystkie miejscowości od MIMICE po ZIVOGOSCE to będzie Chorwacją która zrobi na Was ogromne wrażenie. Gdziekolwiek zakotwiczycie w promieniu max 50km jest wszystko co chcecie zobaczyć no do Trogiru 100km ale jeden dzień można poświęcić na wycieczkę :D

consett0805-nie były w Trogir !!!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.04.2011 12:00

consett0805 napisał(a):Wracając do Makarskiej. Dziewczynie powiedz raz jednoznacznie i każdy mnie z forum poprze czy to sezon czy jego szczyt NA ROGATKACH MIASTA ZAWSZE SĄ OFERTY!!!.

Są zawsze ... czekają całymi dniami i nikt ich nie kupuje :wink:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 10.04.2011 13:57

Bez obrazy, ale mam wrażenie, że kolega mkm trochę już zapomniał, jakie są potrzeby tych, którzy pierwszy raz jadą do HR (zwłaszcza młodzi). Czy pierwszy raz to - uderzyć z grubej rury, przyjemnie zmęczyć się wypadami do topowych miejsc z pocztówek, zobaczyć to wszystko na własne oczy, po czym rzucić swoje zwłoki do jadrana, a noce przy winku :wink: Czy pierwszy raz to - od razu zaszyć się gdzieś ... (piekne, nie przeczę). Jaki więc ma być ten pierwszy raz w HR ???. Ja przerobiłem pierwszą opcję - i to polecam. Później przychodzi czas na kolejny krok ..... , ale ? .... niekiedy wraca się na stare śmieci ?! :) Pozdrawiam.
.......................
Chyba trochę wyprzedzam myśli mkm :wink:
.......................
Zresztą, poznawanie Francji też zaczyna się niby schematycznie - Paryż, Zamki nad Loarą, Lazurowe. Schemat ?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 10.04.2011 16:22

sampjer napisał(a):
consett0805 napisał(a):Wracając do Makarskiej. Dziewczynie powiedz raz jednoznacznie i każdy mnie z forum poprze czy to sezon czy jego szczyt NA ROGATKACH MIASTA ZAWSZE SĄ OFERTY!!!. Nie zgodzę się z tym że w Makarskiej jest wszystko najdroższe. Ostatnie wakacje spędziłem w Breli która jest uważana za najdroższą a jakoś znalazłem apartament za 40euro po negocjacji wyszło 35 euro i byliśmy bardzo zadowoleni. 50 euro na parę jest to dobra baza wypadowa moim skromnym zdaniem. Tu temacik do mojej wyprawy i jest tam napisane że o dziwo w Makarskiej można najtaniej zjeść na mieście. forum/viewtopic.php?t=29076&highlight=
A tu o apartamencie

Nie wiem do czego i poco wzdychasz?
Analogowy 2002 rok pobyt 3 dni decyzja ładniejsze miejsce poszukać
<script src='http://img854.imageshack.us/shareable/?i=img0011e.jpg&p=tl' type='text/java'></script><noscript>zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link</noscript>
2005 rok pobyt 1 dniowy
<script src='http://img822.imageshack.us/shareable/?i=dscf1118nb.jpg&p=tl' type='text/java'></script><noscript>zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link</noscript>
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 10.04.2011 16:24

mkm napisał(a):
consett0805 napisał(a):Wracając do Makarskiej. Dziewczynie powiedz raz jednoznacznie i każdy mnie z forum poprze czy to sezon czy jego szczyt NA ROGATKACH MIASTA ZAWSZE SĄ OFERTY!!!.

Są zawsze ... czekają całymi dniami i nikt ich nie kupuje :wink:

No chyba nie tak jest do końca jak piszesz. Gdyby tak było już od lat by nie stali :?
Nie zniechęcaj autora odrobi swoje będzie wiedział że forum to kopalnia, a własne doświadczenia to skarb w tej kopalni.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.04.2011 16:40

AdamSz napisał(a):Bez obrazy, ale mam wrażenie, że kolega mkm trochę już zapomniał, jakie są potrzeby tych, którzy pierwszy raz jadą do HR (zwłaszcza młodzi). Czy pierwszy raz to - uderzyć z grubej rury, przyjemnie zmęczyć się wypadami do topowych miejsc z pocztówek, zobaczyć to wszystko na własne oczy, po czym rzucić swoje zwłoki do jadrana, a noce przy winku :wink: Czy pierwszy raz to - od razu zaszyć się gdzieś ... (piekne, nie przeczę). Jaki więc ma być ten pierwszy raz w HR ???. Ja przerobiłem pierwszą opcję - i to polecam. Później przychodzi czas na kolejny krok ..... , ale ? .... niekiedy wraca się na stare śmieci ?! :) Pozdrawiam.
.......................
Chyba trochę wyprzedzam myśli mkm :wink:
.......................
Zresztą, poznawanie Francji też zaczyna się niby schematycznie - Paryż, Zamki nad Loarą, Lazurowe. Schemat ?

Wszystko doskonale rozumię :) ... tylko nie na rogatkach miasta :!: Nawet gdy jest to ten pierwszy raz :wink:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 10.04.2011 19:24

[/quote]Wszystko doskonale rozumię ... tylko nie na rogatkach miasta Nawet gdy jest to ten pierwszy raz [/quote]

Tu się z Tobą zgadzam w 100 %. Pewnie,że miasta to są do zwiedzania, a nie do mieszkania :wink: To pewnie jakiś nie najlepszy gatunek w podwórkach. A dla mnie nr 1 w kwaterze, to jest widok z okna, tarasu, balkonu, podwórza (jak się trafi). Jak nie ma widoku morza i gór przy okazji, to jakbym był w połowie w HR. Może to stać nawet 200 m. od morza, ale, widoczek koniecznie, mak i omiś riv to gwarantuje. :wink: . Pozdrawiam.
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 11.04.2011 07:47

Dużo tutaj się wyjaśniło, ale widać że to nie starczyło, 1 samochód się obraził, a właściwie to rodzice 1 samochodu nie pobłogosławili jazdy w ciemno - życie, ja nie lubię przepłacać.

W takiej sytuacji prawie na pewno zostały 4 osoby, chętne na 14 dni, jeszcze sporo do urlopu, ale już prawie pewne że ciśniemy do Mimic i zaczynamy właśnie stamtąd poszukiwania kwatery.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.04.2011 10:42

Heee Zaczniesz w Mimicach i tam skończysz bo znajdziesz. Nić miłego urlopu wrażeń i zadowolenia wszystkiego dobrego.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 12.04.2011 10:49

Nie ma tego złego, co by .... :wink: Nawet lepiej, im mniej tym łatwiej coś dopasować. A po przyjeździe walniesz tym cykorkom fotki na stół. :) Ale bedzie żal !!! :) pozdr.
sampjer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sampjer » 12.04.2011 11:01

consett0805 napisał(a):
sampjer napisał(a):
A tu o apartamencie

Trogir..."najgorsze plaże na jakich miałem okazje bywać w Cro i najbrudniejszą wodę "...
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.04.2011 01:09

A ja tu miasta jakoś nie widzę :D
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 13.04.2011 07:14

Jak się jedzie pierwszy raz, to pierwsze wrażenie - wszedzie jest OK. Ale potem jest: tu bardziej, tam bardziej bardziej, tam mniej bardziej, a jeszcze tam nie za bardzo. Normalka. Ganaralnie jest bardzo :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje