- Lecę, bo chcęęęęęęęę... ♪♬♫♩
.png)
Anai napisał(a):......

.png)
Bea.ta napisał(a):te kiero - ostatnie najlepsze
.png)
Dziękuję Malinka, ale szczerze i uczciwie się przyznaję - czmiela zobaczyłam dopiero na zdjęciu a fociłam cwietymalina1959 napisał(a):
jak dobrze, że jeszcze tu zajrzałam![]()
chociaż ciężko mi buźkę zamknąć, ale taki widok przed snem......rewelacja![]()
![]()
Nie wiem, co masz na myśli pisząc "romantyczne"te kiero napisał(a):lepiej napiszta w jakich prg obrabiacie zdjęcia -bo obrabiacie - żeby były takie "romantyczne"
Z tego co co się orientuję to i Beata, i anakin stosują obróbki bardzo niewielete kiero napisał(a):Bea.ta, Anakin, Anai zapewne obrabiają (jakoś tak dziwnie brzmi); np ostatnia luxus fota Anai
.png)
Anai napisał(a):Nie wiem, co masz na myśli pisząc "romantyczne"te kiero napisał(a):lepiej napiszta w jakich prg obrabiacie zdjęcia -bo obrabiacie - żeby były takie "romantyczne"
Z tego co co się orientuję to i Beata, i anakin stosują obróbki bardzo niewiele i jeśli się nie mylę, to w Picasie (na pewno mnie któreś poprawi jeśli to nieprawdate kiero napisał(a):Bea.ta, Anakin, Anai zapewne obrabiają (jakoś tak dziwnie brzmi); np ostatnia luxus fota Anai
),
Natomiast ja używam linuxowego Gimpa i służy on głównie do poprawienia kontrastu, nasycenia, podostrzenia, ew. podciągnięcia na poziomach.
I to (poziomy, kontrast, nasycenie i ostrość) zostało zrobione przy zdjęcie ze czmielem...
.png)
.png)
Jesli chodzi Ci o to rozmazane tło, to chyba muszę Cię wyprowadzić z błędute kiero napisał(a):no właśnie głównie chodzi mi o to wyostrzenie tego co nas interesuje, badyli, a dookoła może być maz
Bo pewnie można, ale trzeba mieć naprawdę spore doświadczenie i umiejętności żeby zrobić to tak, by nie było widać różnicy. Łatwiej chyba zrobić takie zdjęcie...te kiero napisał(a):wiem że sporo zależy od tła i aparatu, czasem mi wyjdzie maziate tło, a czasem za nic nie chce się zrobić, pomyślałem że można by w jakimś prg to zrobić
Ma jedną podstawową zaletę - jest za darmo...te kiero napisał(a):o Gimpie tylko słyszałem, nie praktykowałem
Powrót do FotoCroClub - dyskusja