.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Takie trochę jak morsowanieSiedzisz w upale i kąpiesz się we wrzątku a ja siedzę w zimnie i kąpię się w lodowatej wodzie. Myślę, że odczucia są identyczne
piekara114 napisał(a):A ciekawi mnie czemu nie pojechaliście tam autem tylko na prom się zdecydowaliście, który w sumie tani nie był....
Knajpka ekstra, a cena jagnięcinyrewelacyjna.
pomorzanka zachodnia napisał(a):Termy brzmią dla mnie zawsze zachęcająco. Chociaż pewnie szkodzą na żylaki![]()
.png)
.png)
Nie dawało mi to spokoju....majkik75 napisał(a):piekara114 napisał(a):A ciekawi mnie czemu nie pojechaliście tam autem tylko na prom się zdecydowaliście, który w sumie tani nie był....
Auta nie braliśmy bo to byłby właśnie niepotrzebny dodatkowy koszt. I tak nie mieliśmy zamiaru jeździć po drugiej stronie w inne miejsca, więc to byłoby bez sensu. No i od portu do źródeł jest blisko, więc nie było potrzeby jeździć.
.png)
Fajnie tak być w hotelu wyjątkiem narodowościowym 
.png)
piekara114 napisał(a):Nie dawało mi to spokoju....majkik75 napisał(a):piekara114 napisał(a):A ciekawi mnie czemu nie pojechaliście tam autem tylko na prom się zdecydowaliście, który w sumie tani nie był....
Auta nie braliśmy bo to byłby właśnie niepotrzebny dodatkowy koszt. I tak nie mieliśmy zamiaru jeździć po drugiej stronie w inne miejsca, więc to byłoby bez sensu. No i od portu do źródeł jest blisko, więc nie było potrzeby jeździć.
....i teraz jeszcze raz na spokojnie przejrzałam linki do bookingu i teraz do mnie dotarłoże Wy już Evię opuściliście całkiem A ja założyłam, że z południa wyspy przemieściliście się na jej północ.... i czekałam na greckie Szeszele...
Kapitańska Baba napisał(a):Baseny większe niż w naszym hoteluFajnie tak być w hotelu wyjątkiem narodowościowym
.png)
majkik75 napisał(a):Także kilkukrotnie powtórzyliśmy kąpiel w gorącej wodzie i potem schłodzenie się w morzu. Generalnie zdecydowanie polecam, bo to jest bardzo ciekawe doświadczenie i miejsce![]()
.png)
majkik75 napisał(a):Z portu do źródeł jest jakieś 30 min na pieszo.
majkik75 napisał(a):Tak, żebyśmy mieli kontekst dobry: jest słoneczny dzień, jakieś 32 stC i wchodzimy do wody, która po włożeniu nogi jest na granicy parzenia. Rozumiecie?Więc po chwili przyzwyczajenia ja się kładę w jednym z tych "oczek" gorącej wody. I co zaskakujące, da się poleżeć dosyć długo, więc pewno nie ma tych 80stC bo bym raczej już tej relacji nie pisał
![]()
Ale generalnie jest "cieplutko" słoneczko z góry grzeje, super![]()
majkik75 napisał(a):Także kilkukrotnie powtórzyliśmy kąpiel w gorącej wodzie i potem schłodzenie się w morzu. Generalnie zdecydowanie polecam, bo to jest bardzo ciekawe doświadczenie i miejsce![]()
majkik75 napisał(a):Dzisiaj basenowy dzień.
.png)
) , ale ciekawość obudziłeś
.png)
megidh napisał(a):Wnioskuję po widocznym na zdjęciu zagrodzeniu dostępu do basenu, poprzez ustawienie wzdłuż jego brzegów stojaków z zawieszoną na nich grubą liną, że mieliście określone godziny kąpieli w basenie. W naszym hotelu na Korfu też w ten sposób egzekwowali zakaz kąpieli w basenie w określonych godzinach.
piotrf napisał(a):Michale , Evia wygląda na Twoich zdjęciach bardzo zachęcająco , ta część Grecji jest jeszcze przed nami ( nie tylko ta) , ale ciekawość obudziłeś
![]()
My też przecież ledwo co "dotknęliśmy" ale obszar jest ogromny i jest co oglądać .png)
.png)
Przypominam: można cumować

Za jakiś troszkę dłuższy czas popływamy podobnym 
.png)
Nefer napisał(a):Nadrobiłem zaległości w relacji.
To musiało być bardzo przyjemne.
My z żoną kiedyś byliśmy na wyspie Vulcano (Wyspy Liparyjskie) i moczyliśmy się w takich ciepłych siarkowych błotkach, a potem schładzaliśmy w morzu. Po takich kilku kąpielach skóra stała się gładziutka, jedwabista (kąpiele siarkowe są polecane m.in. osobom mającym problemy z alergiami skórnymi), kłopot był tylko trochę z zapachem siarki, który dość długo utrzymywał się na skórze.
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Przypominam: można cumować
Dla ścisłości - kotwiczyć![]()
![]()
dangol napisał(a):Nefer napisał(a):Nadrobiłem zaległości w relacji.
To musiało być bardzo przyjemne.
My z żoną kiedyś byliśmy na wyspie Vulcano (Wyspy Liparyjskie) i moczyliśmy się w takich ciepłych siarkowych błotkach, a potem schładzaliśmy w morzu. Po takich kilku kąpielach skóra stała się gładziutka, jedwabista (kąpiele siarkowe są polecane m.in. osobom mającym problemy z alergiami skórnymi), kłopot był tylko trochę z zapachem siarki, który dość długo utrzymywał się na skórze.
Siarkowe kąpiele na Vulcano też miło wspominam, pomimo zapaszków. Wtedy na rejsie po Eoliech, udało mi się dwukrotnie skorzystać, skóra po tym była naprawdę gładziutka. Z tych kąpieli "Michałowych" na pewno też byłabym zadowolona, zwłaszcza że z wiekiem takie ciepło dla ciała jest coraz większą przyjemnością. A co do siarkowych na Vulcano, to gdy moi znajomi pływali w ubiegłym tygodniu po Liparyjskich, były nieczynne akurat tego dnia, gdy stali na Vulcano...
.png)