Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apel o podpisanie petycji

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.12.2012 20:14

.
Ostatnio edytowano 02.12.2012 20:20 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 02.12.2012 20:19

Tak sądziłem...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.12.2012 20:20

ebolec napisał(a):
Bocian napisał(a):
ebolec napisał(a):Tak, kto pozwolił temu dziecku przypatrywać się tej masakrze? W jakim celu tam był?

Bo tam mieszkał. Masz coś jeszcze do powiedzenia?

Przez okno wyglądał i podziwiał widoki, a przy okazji zobaczył strzelaninę? Poza sensem twa pisanina.
Odpowiedzialny opiekun nie pozwoliłby małemu dziecku na obserwację...
PS. Nie mówię do ciebie lecz piszę.

Ebolec, masz coś z sensem do powiedzenia czy tylko chcesz się przyje.ać?
W tych wydarzeniach brała udział cała wieś, jedni biernie, inni czynnie. na wsi jak się coś dzieje to "zlatuje" się cała wieś, dorośli i dzieciaki, niezależnie czy to świniobicie, czy krowa się w bagnie topi czy mąż za teściową z siekierą biega. Nie tobie oceniać czy ktoś był odpowiedzialnym czy nieodpowiedzialnym opiekunem. Szczególnie, że działo się to kilkadziesiąt lat temu i może niektórzy nie byli tak wspaniale uświadomieni jak ty. Pasuje?
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 02.12.2012 20:22

weldon napisał(a):
Bocian napisał(a):Świetne źródło. Opinia tak doskonała jak opinia Łaniewskiej o "Smoleńsku".

Kurcze ... :mrgreen:

Zachowajmy choć pozory powagi :D

I kto to pisze? :lol:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 02.12.2012 20:22

Bocian napisał(a):
adamk3 napisał(a):„Pokłosie”, czyli Gross dla niepiśmiennych

http://niezalezna.pl/35378-poklosie-czy ... ismiennych

polecam i prawie w 95% się zgadzam

pozdrav.

Świetne źródło. Opinia tak doskonała jak opinia Łaniewskiej o "Smoleńsku".

źródło jak źródło - znalazłeś gdzieś jakieś nieścisłości.

--------------------------
http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/przem ... nId,709180

"Pokłosie" Pasikowskiego dzięki rosyjskiemu Ministerstwu Kultury?

Czytam, że film wywołuje w Polsce emocje. Filmu nie widziałem, więc nie oceniam. Podam jedynie fakty świadczące o tym, że do powstania filmu przyczyniło się, zresztą skutecznie rosyjskie Ministerstwo Kultury. Dlaczego? Spekulować nie będę.
------------------------------
"Pokłosie" współfinansowali Rosjanie. Spodobał im się scenariusz. Zapowiadają kolejne projekty w Polsce

http://wpolityce.pl/wydarzenia/40714-po ... y-w-polsce
-------------------------------
słyszałem, że w/w mają dofinansować nowy film "Cud nad Wisłą" :wink:

pozdrav.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.12.2012 20:25

Żadna tuba propagandowa, nie jest wiarygodnym źródłem.
Ta nazwa to farsa.
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 02.12.2012 20:27

Bocian napisał(a):Ebolec, masz coś z sensem do powiedzenia czy tylko chcesz się przyje.ać?
W tych wydarzeniach brała udział cała wieś, jedni biernie, inni czynnie. na wsi jak się coś dzieje to "zlatuje" się cała wieś, dorośli i dzieciaki, niezależnie czy to świniobicie, czy krowa się w bagnie topi czy mąż za teściową z siekierą biega. Nie tobie oceniać czy ktoś był odpowiedzialnym czy nieodpowiedzialnym opiekunem. Szczególnie, że działo się to kilkadziesiąt lat temu i może niektórzy nie byli tak wspaniale uświadomieni jak ty. Pasuje?

Nie mogę się z tobą równać...
Przeczytaj swój wpis ponownie- szczególnie z tym "zlatywaniem się, gdy coś się dzieje" i sam dojdziesz do wniosku, że to nie jest żaden argument.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.12.2012 20:29

ebolec napisał(a):Nie mogę się z tobą równać...

I tego się trzymaj.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.12.2012 20:29

adamk3 napisał(a):„Pokłosie”, czyli Gross dla niepiśmiennych

polecam i prawie w 95% się zgadzam

pozdrav.

A Trybuna Ludu pisała, że stonkę Amerykanie zrzucili... :wink:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 02.12.2012 20:31

Bocian napisał(a):

I tego się trzymaj.

...w dopie... się do innych w kominiarce lub bez niej :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.12.2012 20:34

ebolec napisał(a):
Bocian napisał(a):

I tego się trzymaj.

...w dopie... się do innych w kominiarce lub bez niej :mrgreen:

Coś jeszcze szczególnie górnolotnego masz do powiedzenia? Na ciebie wystarczy sama kominiarka, bez człowieka w środku.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 02.12.2012 20:37

Bocian napisał(a):Żadna tuba propagandowa, nie jest wiarygodnym źródłem.
Ta nazwa to farsa.

„Pokłosie” to film kłamliwy, szkodliwy, który niewątpliwie przyniesie Polakom opłakane skutki. Szczególnie za granicą, gdzie historia Polski nie jest znana i widz nie będzie w stanie wyłapać skali przemilczeń, przerysowań i fałszerstw. Historia Pasikowskiego będzie przyjęta dosłownie, tak jak dosłownie będą odbierani sami Polacy: jako odczłowieczony motłoch, co najmniej współodpowiedzialny za Holocaust. Zwłaszcza dla wielu członków społeczności żydowskiej, do której należałoby kierować solidną wiedzę na temat skomplikowanych spraw czasów wojny, paszkwil Pasikowskiego będzie źródłem wiedzy o Polsce, dowodem na zasadność antypolskich stereotypów. Trudno będzie dyskutować z faktami, skoro „Pokłosie” nakręcili sami o sobie Polacy.W zasadzie autor filmu, którego oblicze intelektualne i artystyczna wrażliwość od lat nie budzą wątpliwości (kiedyś w ubeckim filmie „Psy” wyśmiewany ZChN Pasikowski zmienił na Chrześcijańską Unię Jedności, żeby rubaszny motłoch sam utworzył sobie skrót), więc „Pokłosie” nie powinno zaskakiwać. Ale na podobnych medialnych przedsięwzięciach ucierpią prawda i wizerunek Polaków. Chciwość zdegenerowanych chęcią zysku Polaczków, z obrzynem i kamerą w rękach, jeszcze nieraz może przynieść opłakane skutki. Pokłosie zbierzemy wszyscy.

--------------------------------

pozdrav.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2012 20:41

Bocian napisał(a): ...

Radziłów jest mocno udokumentowany i odbyło się sporo procesów, które, de facto, nic nie wyjaśniły, więc nie wydaje mi się, żeby i dziś ktoś doszedł do jakich sensownych wniosków.

Zwłaszcza, jak nie ma wglądu w te wszystkie zeznania świadków, akta procesowe.

A najmniej, skoro się o Eisatzgruppe B zapomina :/

Faktem tez jest, że najbardziej zapomina się o tych, którzy jako świadkowie nie przeżyli.
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 02.12.2012 20:43

Bocian napisał(a):Coś jeszcze szczególnie górnolotnego masz do powiedzenia? Na ciebie wystarczy sama kominiarka, bez człowieka w środku.

I na co "idą" moje podatki?
Wyjaśnij o co biega tobie z tą kominiarką bez człowieka, bo chyba najpierw napisałeś, a potem, a potem już nie było żadnego procesu :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.12.2012 20:44

Ubeckie psy. Samo to świadczy o tej opinii. Łaniewska...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Apel o podpisanie petycji - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone