napisał(a) janp » 05.03.2014 19:06
Witam, ponownie
zejście do plaży jest dośc strome. W zeszłym roku widziałem jak pewien warszawiak zjeżdzał na plaże samochodem, pomimo zakazu. Fakt nikt go przy mnie nie wyrzucił z tej plaży. Wg mnie droha do zjazdu na rowerze nadaje sie tylko wytrawnych górskich kolarzy, jest dość stromo, trzeba by było na hamulcu, lepiej juz chyba z wózkiem, ale wg mnie to szkoda wózka. Jezeli masz chęc , podaj mi meila a ja wysle Ci fotkę z takiego zejscia.
Zavalatica jest bardzo rozciagnieta , myslę ze do najbliśzych domów jest 1 km , no może 800 m ale na pewno nie mniej, My mieszkamy w samym centrum blisko sklepu spożywczego, i dojście na plażę zajmowało nam zwykle koło 30 min,. i to nie był spacerek. ale nam to odpowiadalo. oczywiscie mozna kawałek podjechac samochodem . Ale czy o to chodzi na wakacjach.
W Zavalaticy są 2 konoby i jedna pizzeria, najbliżej plazy jest konoba u Alberta. Co do kawy przyznam sie szczerze nigdy nie piłem w zadnym lokalu w Zavalaticy. Jezeli masz apartament z tarasem 4 m od wody , to wg mnie przyjemnie wypiac swoją kawę. i nie chodzi tu o jakies oszczędności.
Jezeli pytasz mnie o pobyt z 10 miesiecznym dzieckiem , to choć jestem pod wielkim wrażeniem Zavalaticy , to chyba odradzam. Co prawda takie dziecko i tak lezy w łożeczku czy w wózku, ale myslę ze jak na taki czas warto poszukac czegos innego Jesli chodzi o Korcule proponuje Lumbardę, jezeli nie koniecznie zajrzyj na Stronę zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link znjadziesz tu wykaz piaszczystyych plaz w Chorwacji.
Jezeli moge Ci jeszcze w czymś pomóc to prosże o pytania