Ale mega materiał Te Kiero - super to zrobiłeś, region piekny jak słyszałem, a teraz już jestem przekonany!
No zresztą ta "małomiasteczkowa" Francja to zawsze udane wyjazdy u nas były, piękna architektura, dobre jedzenie, mili ludzie
.png)
.png)
AgaGy napisał(a):Wowbardzo zachęcasz tym, co pokazujesz i opisujesz.
tony montana napisał(a):Ale mega materiał Te Kiero - super to zrobiłeś, region piekny jak słyszałem, a teraz już jestem przekonany!
No zresztą ta "małomiasteczkowa" Francja to zawsze udane wyjazdy u nas były, piękna architektura, dobre jedzenie, mili ludzie
.png)
.png)
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Super przewodniko-relacja, na tyle, że już myślę żeby na wiosnę (raczej późną) tam wyskoczyć. Jakie temperatury w tej drugiej połowie maja były, bo po zdjęciach wnoszę, że pogoda raczej dopisała?
.png)
te kiero napisał(a):feniks7 napisał(a):te kiero napisał(a):Zakupy m.in. sera i wina
tak, gruby "plaster" tego dużego sera, potrafi ważyć 1kg i kosztować ~70euro
A co to za ser (etykiety na zdjęciu nieczytelne)? Z mleka jednorożców? Co prawda nie bywałem za granicą w serowarniach, ale kupowałem różne sery w sklepach i nie spotkałem się z wyższa ceną jak 35-40€ (kilkuletnie), a większość 12-25€.
Witaj
na etykiecie jest zapisane: Tomme de Vache.
.png)
feniks7 napisał(a):
Ooo, to ser krowi, kosztuje raczej do 25€/kg, może była podana cena za krążek. W linku cena sera z przypadkowej strony
(https://fermiersdubearn-pau.com/produit ... e-de-vache)
Zaintrygowała mnie ta cena, więc jeszcze trochę pogrzebałem......... i znalazłem ser Tomme z truflami za 35€ ..... jeszcze trochę i https://www.maisonbalme.com/les-fromage ... ruffe.html.
.png)
.png)
.png)
