te kiero napisał(a):Nefer napisał(a):A ile Wy płaciliście w maju?
~90Eur noc
Dzięki za info
.png)
.png)
.png)
te kiero napisał(a):Zakupy m.in. sera i wina
tak, gruby "plaster" tego dużego sera, potrafi ważyć 1kg i kosztować ~70euro
.png)
feniks7 napisał(a):te kiero napisał(a):Zakupy m.in. sera i wina
tak, gruby "plaster" tego dużego sera, potrafi ważyć 1kg i kosztować ~70euro
A co to za ser (etykiety na zdjęciu nieczytelne)? Z mleka jednorożców? Co prawda nie bywałem za granicą w serowarniach, ale kupowałem różne sery w sklepach i nie spotkałem się z wyższa ceną jak 35-40€ (kilkuletnie), a większość 12-25€.
feniks7 napisał(a):Ciekawe info, czytam z zainteresowaniem. Alzacja czeka na swój czas. Gdzie przekraczałeś granice PL/De, były korki?
.png)
te kiero napisał(a):Parkowanie w miasteczkach.
1.Riquewihr (mieliśmy z buta, więc nie ruszaliśmy auta, ale z tego co widziałem wszystkie parkingi płatne, chyba, że w uliczkach oddalonych od starówki (uwaga na zakazy postoju)
2. Ribeaville (płatny) klik
3. Eguisheim (płatny) klik
4. Kayserberg (płatny) klik
6. Barr (bezpłatny) klik
5. Turckheim (bezpłatny) klik
7. Colmar (płatny) klik
8. Obernai (bezpłatny) klik
9. Strasbourg (płatny) osobny wątek...
10. Selestat (bezpłatny) klik
11. Bergheim (bezpłatny) klik
) ale póki co to są bardzo istotne informacje dla mnie
.png)
piotrf napisał(a):te kiero napisał(a):Parkowanie w miasteczkach.
Co prawda sytuacja może ulec zmianie ( jak wszystko) ale póki co to są bardzo istotne informacje dla mnie
![]()
Dziękuję .
Pozdrawiam
Piotr
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Normalnie Francja elagancja, Panie.
więcej zdjęć potem_Piotrek_ napisał(a):Coraz częściej spoglądam w tamtą stronę, bo juz powoli nudzą mnie te chorwacko-wlosko-greckie wyjazdy. Inspirujący kierunek. Widzę, że do takiego Strasburga autem mam mniej niż 1100km. Ta Alzacja nie jest więc tak daleko jak myślałem, i jak inne regiony Francji. Przy tygodniu urlopu można autem tam pojechać i nie spędzić połowy czasu w samochodzie.
Z pewnością będę zaglądał, liczę na dalsze przydatne, ciekawe informacje.
morgana napisał(a):Ale klimat!
Byłam kiedyś przejazdem na małą chwilkę w Strasburgu, ale generalnie Alzacji nie znam, więc z przyjemnością tutaj przysiądę.
.png)
.png)
.png)
.png)