Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

a gdyby tak założyć dział MOTO-KRO?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak
a gdyby tak założyć dział MOTO-KRO?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 11:58

skoro jest dział o fotografowaniu, mniej lub bardziej związany z Kro, czy też wakacjami nawet, to może powiększyć forum o kwestie związane z motoryzacją?

w końcu jest nas tu już kupa chłopa (hyc!), może lepiej kupa luda .... też nie dobrze ... nieważne - zamiast łazić po forach w sprawie modelu auta, kupna, porady, części, itp, założyć dział MOTO-KRO? hę

chętnie dowiem się od Was (bo Wam ufam i w tym też wartość!), czy ktoś z Was ma chryslera voyagera albo jakiegoś sharana, czy galaxa, albo innego vana, co o nim sądzi, ile go ten szpas kosztuje itp ... Chętnie wyrażę swoją opinię o moim aucie i o autach kumpli, o których coś tam wiem ...

tematów na pewno (skąd ta pewność?) zrobi się więcej - więc co?, puk puk - do kogo się zwrócić z takim pomysłem, jak "to" zrobić",
pzdr, krystof
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 04.06.2007 12:05

Na tej samej zasadzie można by założyć działy:
-wychowywanie dzieci (tylu tu ojców i matek)
-od Mazowsza do Prodigy (sami melomani na tym forum)
-tapetowanie i malowanie w domu (wszyscy gdzieś mieszkają)
itd, itp...

:wink: :D

PozdraV :papa:
J.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 12:16

słuszna uwaga ... bardzo wiele wniosła :twisted:
kondzio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kondzio » 04.06.2007 12:51

krystof zmień forum bo to nie jest o samochodach tylko o wakacjach
jak chcesz wiedziec coś o vanach to zobacz opinie właścicieli poszczególnych modeli, ich opinie i sugestie

jacunio dał ci do zrozumienia że to nie miejsce na ten temat więc jego uwaga była słuszna tylko trzeba ją zrozumieć :idea:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.06.2007 12:59

Potwierdzam słowa Jacunia. IMHO wystarczy temat w takiej kwestii w dojazdach 8)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.06.2007 13:01

Rysio napisał(a):Potwierdzam słowa Jacunia. IMHO wystarczy temat w takiej kwestii w dojazdach 8)

Dokładnie :!: IMHO też tak można zrobić 8)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 13:07

nie odzywam się do Was :roll:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 13:07

... w tym wątku :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.06.2007 13:49

Kup sobie Zafirę :wink: mnie pełny przegląd z użytymi materiałami wyszedł 300 PLN z dobiciem klimy w Astrze :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 13:56

hmmm, to tanio (co by nie znaczyło "dobicie klimy w Astrze podczas serwisu Zafiry" :roll: ) ... ale myślę o czymś, co nie udaje czegoś, czym nie jest - mam duże kombi, więc Zafira nie wchodzi w rachubę ...

myślałem bardziej o voyagerze, ale awaryjny jest ... to samo wszelkie 807, espace, czy też C8 ... a japończyki z kolei są za drogie (previa, czy też "malutka" mazda mpv) ... pozostaje więc myśleć o miniaturkach typu galaxy-sharan-alhambra :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.06.2007 14:10

A oglądałeś KIA Carnival :?: To jest dopiero cudo :D

Obrazek

Obrazek

Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 14:25

cudo jest ... tyle, że większość ogłoszeń u Helmutów ma adnotację (odczytuję to za pozytyw :)) "po wymianie silnika" ... trochę się boję nieprzewidzianych postojów po drodze :roll:
ale - fakt faktem - cena zakupu tego dużego i dobrze wyposażonego auta jest stosunkowo niska; oby sobie tylko Kia poradziła z awaryjnością - próbują zdbudować markę na ceed'dzie - a nuż za 5 lat wyrośnie nam nowy konkurent dla niskoawaryjnej japońskiej czołówki - szczególnie po ostatnich wpadkach toyoty z silnikami d4d
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.06.2007 14:29

Jeszcze nie słyszałem (a kilku właścicieli KIA Carnival znam) żeby ktoś w tym samochodzie silnik wymieniał, a przejechał nim ponad 300 tys km 8O.

Pozdrav :papa:

P.S. Po Niemcu samochodu bym nie kupił :lol:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 14:31

hmmmm, może nie pytałeś :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.06.2007 14:37

Spotykałem się z nimi w serwisach Hyundaia i Kia, a że czasem serwisowanie długo trwa więc rozmawialiśmy na temat co im może dolegać bo mnie taki samochód osobiście interesował ;).
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.