Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

a gdyby tak założyć dział MOTO-KRO?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 14:46

i przestał?
Akurat sobie oglądam takie na allego ... spokojnie możnaby dostać z 2002 za ok 30 tyś. - nieźle ...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.06.2007 14:49

Nie, nie przestał ;) czekam na większą kasę ;) i jak się już uzbiera to sobie noofkę kupię ;) 8)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.06.2007 15:00

o kurde, to będzie ze 120 tyś, jak nic - no to chłopie - strajkuj, strajkuj :wink: bo bez tego marnie ...
spadam, pozdrov, K.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.06.2007 15:46

Leszek Skupin napisał(a):A oglądałeś KIA Carnival :?: To jest dopiero cudo :D

Noooo :D Rewelacja 3,73 pkt w opinii użytkowników dla autka za 120 tyś, normalnie BOMBA :!: :!: :!: :twisted: :wink:

http://www.autocentrum.pl/go/25__oceny_ ... 85__2.html

2002 - 30 tyś, czyli ....... Zielony straci 90 tyś PLN w ciągu 5 lat co nam daje prawie 20 patyków/rok. Lesiu doskonały pomysł :lol: i koniecznie weź na raty to będziesz w plecy z 25 albo lepiej na rok, no ale ktoś musi kupować "nófki" żeby ten rynek wtórny zasilić.

A od Niemców, to już absolutnie nie kupujcie, bo przecież to na naszych drogach auta się mniej zużywają :D :wink:

Aaaa :!: Doczytałem na temat tego cuda, że po 5 latach nie widać śladów korozji na nadwoziu. Korodują tylko elementy podwozia :D To spoko :wink: kupujcie, tylko nie zderzajcie się pod żadnym pozorem http://www.euroncap.com/carsearch.aspx? ... b2b5ac1fe2 - szczególnie tym starszym modelem :wink:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 04.06.2007 22:27

Van a wan (pseudo van) to jest zdecydowana róznica.... to tak jak byś nazwał BMW X3 jako auto terenowe :):):) hihihi

Carnivalka jest powiedzmy fajna.... ma duzo bajerów w środku... silniki w miare oki (CRD pochodzi z Mercedesa)... ale przejedź sie prawdziwym VAN'EM .... a nie osobowym samochodem wydmuchanym na większe auto.... Osobiście jeżdże VITO... aostanio z przyczyn technicznych 8) jeżdziłem ducato... to są VANY.. a te wsztrkie fajne autka niby vany to tylko wielka lipa.... ( nie kwestionuje silników, zaieszenia, wyglądu... tylko to po prostu rozdymane osobówki!!!!!!!!!!!)

pzdr
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 04.06.2007 22:52

VOID napisał(a):

Van a wan (pseudo van) to jest zdecydowana róznica.... to tak jak byś nazwał BMW X3 jako auto terenowe :):):) hihihi

Carnivalka jest powiedzmy fajna.... ma duzo bajerów w środku... silniki w miare oki (CRD pochodzi z Mercedesa)... ale przejedź sie prawdziwym VAN'EM .... a nie osobowym samochodem wydmuchanym na większe auto.... Osobiście jeżdże VITO... aostanio z przyczyn technicznych 8) jeżdziłem ducato... to są VANY.. a te wsztrkie fajne autka niby vany to tylko wielka lipa.... ( nie kwestionuje silników, zaieszenia, wyglądu... tylko to po prostu rozdymane osobówki!!!!!!!!!!!)

pzdr

VITO w porównaniu z Carnivalem, to wóz drabiniasty a nie VAN (dostawczak przerobiony na VANA). Jeździłem i VITO i "Carnivalkiem". VITO po roku sprzedałem, a Carnivalem jeżdżę już osiem lat i następnym autem też będzie Carnival. Najpierw przejedź "parę" kilometrów, a później wyrażaj opinie. Pozdrawiam, Jacek
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.06.2007 06:46

no właśnie, ustalmy pierwej, co to van, a co dostawczak - bez względu na to, jak się nim jeździ i jak się psuje ...

a trochę w inną stronę (ale tylko trochę) - zauważyliście ogromny wysyp aut grupy alhambra-sharan-galaxy?

w 3mieście jest tego multum - jeżdzi nimi też mnóstwo taksówkarzy - musi coś być na rzeczy - taxówkarzom ufam, bo trzepią kilometrów, jak nikt i auta muszą mieć tanie w obsłudze lub mało awaryjne
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 05.06.2007 07:04

Coś się nam Karolek zagalopował :lol: Vany to z Hameryki pochodzą i z dostawczakami typu Vito wiele wspólnego nie mają (komfort jazdy z innej bajki).
Carnival rozmiarami wiele od typowego amerykańskiego Vana znowu nie odbiega. A co do awaryjności to z tego co wiem problemem były tam dieselki , Carnivale z silnikami benzynowymi raczej kłopotów nie sprawiały/-ją.
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 05.06.2007 07:05

Jacol - bardzo rozsądna odpowiedź.
Niestety częstą przypadłością wielu osób jest wyrażenie opini o rzeczach których nigdy nie uzywali (coś tam gdzieś tam przeczytali,usłyszeli i powtarzają, nierzadko bzdury)
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 05.06.2007 08:13

akurat Carnivalke miałem okazje przetestowac na trasce ok 4 tys km..
niby autko fajne ale ... jakiś taki niedosyt miałem.
Nie rozmawiamy tu zresztą o porównywaniu modeli aut.. od tego sa inne fora..
jeden lubi córke drugi woli teściową jak to mawiają.... ważne jest jedno.. jak sie w danym autku czujesz..
a dostawczak to... blaszana buda :)...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2007 08:31

Ja oparłem się na opinii 73 użytkowników Kii Carnival. Jeśli zadowolony użytkownik, oceniający ten model na 5 z 6 stopniowej skali pisze że w roczniku 2001

Wentylacja i ogrzewanie
Klimatyzacja w tym samochodzie to w zasadzie najgorsza rzecz ( rurki klimatyzacji do wymiany) a i sama sprężarka wymagała naprawy . Całkowicie skorodowały rurki ogrzewania ( tak jak w każdym carnivalu standard ) co prawda naprawa jest prosta jak barszcz i można to samemu zrobić nie wymieniając całej rurki tylko wstawić kawałek gumowej , ale zawsze jest to jakiś defekt. Silnik długo się nagrzewa za długo , nawet zasłonięty kartonami , natomiast nie mogę powiedzieć żeby było zimno w samochodzie jak się juz nagrzeje . Grzeje wystarczająco dobrze.

i

Wyciszenie
Dałem taką ocenę chociaz nie przykładam do tego znaczenia bo nie jezdze zbyt szybko więc i silnika tak nie słychać. Natomiast lekki szum wiatru w bocznych drzwiach troche denerwuje
Ekonomiczność
nigdy nie zszedłem poniżej 8 na trasie w miescie pali 10 czasem 9,5l . ciężko dokładnie obliczyć to spalanie bo licznik zaniża kilometry (chyba o 9 kilometrów na 150 km) więc podaje orientacyjnie srednia 9 litrów ale może być mniej lub więcej Ceny napraw jak to w autoryzowanych " warsztatach" wysokie. same częsci podobnie ale da się wytzrymać

i daje 5 gwiazdek za silnik pisząc jednocześnie że:

Silnik (kultura pracy, elastyczność)
mimo że jestem zadowolony z tego samochodu będe się starał pisać nie tylko o jego zaletach ale i wadach. Silnik pracuje b dobrze , czasem zdarzało się zacinanie zaworu recyrkulacji spalin i wówczas więcej palił i strasznie kopcił nie wymieniałem jednak tego zaworu bo teraz jest ok. Zdarzały się małe wycieki oleju i to wyłącznie w zimie przy silnych mrozach , po ociepleniu się wycieki zanikały. Generalnie silnik działa bardzo dobrze jednak zastrzegam ,że nie piłuje go powyżej 3 tys obrotów/min a na trasie sierdnio 110 km/h

Albo inny użytkownik pisze:

Całokształt
rewelacja
Silnik (kultura pracy, elastyczność)
uwielbiam sluchac jak "bulgota" sobie przyspieszajac, silnik jest the best :) jechal nim prawie 170 i mialem jeszcze mijesce pod noga ale nie bylo juz gdzie jechac...
Skrzynia biegów
Układ jezdny
fajnie buja czasami, ale chyba za miekki jest

Na czymś trzeba się oprzeć określając jakość konkretnego modelu, bo po kupnie pisać że kupiło się szajs czy cacy to nie sztuka. Cieszę się że posiadacze tu są z niego zadowoleni, ale bardziej wiarygodne są dla mnie 73 opinie niż 1 czy 2 tu :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 05.06.2007 12:17

ja takim vanem :wink: bede w przyszlym roku do cro pomykal :wink: :wink: :wink:

Obrazek

trzeba jeszcze przy nim popracowac troszke, ale juz widac koniec roboty
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.06.2007 12:40

pozazdrościć 8) jakbym się znał na autach (czytaj: diagnozował awarie + umiał w nich grzebać), to pewnie nie miałbym dylematów, co kupić ...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2007 12:43

Sławek, dla mnie BOMBA, tym bardziej, że na innym forum śledziłem Twoje boje aby go do tego stanu doprowadzić :D
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 05.06.2007 13:18

fotka jest nieaktualna, juz zaszklona jest i podsufitka zalozona, teraz tylko trzeba linoleum na podloge i konczyc powoli .........
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

a gdyby tak założyć dział MOTO-KRO? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone