i przestał?
Akurat sobie oglądam takie na allego ... spokojnie możnaby dostać z 2002 za ok 30 tyś. - nieźle ...
.png)
.png)
Leszek Skupin napisał(a):A oglądałeś KIA CarnivalTo jest dopiero cudo
.png)
Leszek Skupin napisał(a):A oglądałeś KIA CarnivalTo jest dopiero cudo
.png)
VOID napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):A oglądałeś KIA CarnivalTo jest dopiero cudo
Van a wan (pseudo van) to jest zdecydowana róznica.... to tak jak byś nazwał BMW X3 jako auto terenowe:):) hihihi
Carnivalka jest powiedzmy fajna.... ma duzo bajerów w środku... silniki w miare oki (CRD pochodzi z Mercedesa)... ale przejedź sie prawdziwym VAN'EM .... a nie osobowym samochodem wydmuchanym na większe auto.... Osobiście jeżdże VITO... aostanio z przyczyn technicznychjeżdziłem ducato... to są VANY.. a te wsztrkie fajne autka niby vany to tylko wielka lipa.... ( nie kwestionuje silników, zaieszenia, wyglądu... tylko to po prostu rozdymane osobówki!!!!!!!!!!!)
pzdr
.png)
.png)
.png)
.png)
Wentylacja i ogrzewanie
Klimatyzacja w tym samochodzie to w zasadzie najgorsza rzecz ( rurki klimatyzacji do wymiany) a i sama sprężarka wymagała naprawy . Całkowicie skorodowały rurki ogrzewania ( tak jak w każdym carnivalu standard ) co prawda naprawa jest prosta jak barszcz i można to samemu zrobić nie wymieniając całej rurki tylko wstawić kawałek gumowej , ale zawsze jest to jakiś defekt. Silnik długo się nagrzewa za długo , nawet zasłonięty kartonami , natomiast nie mogę powiedzieć żeby było zimno w samochodzie jak się juz nagrzeje . Grzeje wystarczająco dobrze.
Wyciszenie
Dałem taką ocenę chociaz nie przykładam do tego znaczenia bo nie jezdze zbyt szybko więc i silnika tak nie słychać. Natomiast lekki szum wiatru w bocznych drzwiach troche denerwuje
Ekonomiczność
nigdy nie zszedłem poniżej 8 na trasie w miescie pali 10 czasem 9,5l . ciężko dokładnie obliczyć to spalanie bo licznik zaniża kilometry (chyba o 9 kilometrów na 150 km) więc podaje orientacyjnie srednia 9 litrów ale może być mniej lub więcej Ceny napraw jak to w autoryzowanych " warsztatach" wysokie. same częsci podobnie ale da się wytzrymać
Silnik (kultura pracy, elastyczność)
mimo że jestem zadowolony z tego samochodu będe się starał pisać nie tylko o jego zaletach ale i wadach. Silnik pracuje b dobrze , czasem zdarzało się zacinanie zaworu recyrkulacji spalin i wówczas więcej palił i strasznie kopcił nie wymieniałem jednak tego zaworu bo teraz jest ok. Zdarzały się małe wycieki oleju i to wyłącznie w zimie przy silnych mrozach , po ociepleniu się wycieki zanikały. Generalnie silnik działa bardzo dobrze jednak zastrzegam ,że nie piłuje go powyżej 3 tys obrotów/min a na trasie sierdnio 110 km/h
Całokształt
rewelacja
Silnik (kultura pracy, elastyczność)
uwielbiam sluchac jak "bulgota" sobie przyspieszajac, silnik jest the bestjechal nim prawie 170 i mialem jeszcze mijesce pod noga ale nie bylo juz gdzie jechac...
Skrzynia biegów
Układ jezdny
fajnie buja czasami, ale chyba za miekki jest
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.