i przestał?
Akurat sobie oglądam takie na allego ... spokojnie możnaby dostać z 2002 za ok 30 tyś. - nieźle ...
.png)
.png)
Leszek Skupin napisał(a):A oglądałeś KIA CarnivalTo jest dopiero cudo
.png)
Leszek Skupin napisał(a):A oglądałeś KIA CarnivalTo jest dopiero cudo
.png)
VOID napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):A oglądałeś KIA CarnivalTo jest dopiero cudo
Van a wan (pseudo van) to jest zdecydowana róznica.... to tak jak byś nazwał BMW X3 jako auto terenowe:):) hihihi
Carnivalka jest powiedzmy fajna.... ma duzo bajerów w środku... silniki w miare oki (CRD pochodzi z Mercedesa)... ale przejedź sie prawdziwym VAN'EM .... a nie osobowym samochodem wydmuchanym na większe auto.... Osobiście jeżdże VITO... aostanio z przyczyn technicznychjeżdziłem ducato... to są VANY.. a te wsztrkie fajne autka niby vany to tylko wielka lipa.... ( nie kwestionuje silników, zaieszenia, wyglądu... tylko to po prostu rozdymane osobówki!!!!!!!!!!!)
pzdr
.png)
.png)
.png)
.png)
Wentylacja i ogrzewanie
Klimatyzacja w tym samochodzie to w zasadzie najgorsza rzecz ( rurki klimatyzacji do wymiany) a i sama sprężarka wymagała naprawy . Całkowicie skorodowały rurki ogrzewania ( tak jak w każdym carnivalu standard ) co prawda naprawa jest prosta jak barszcz i można to samemu zrobić nie wymieniając całej rurki tylko wstawić kawałek gumowej , ale zawsze jest to jakiś defekt. Silnik długo się nagrzewa za długo , nawet zasłonięty kartonami , natomiast nie mogę powiedzieć żeby było zimno w samochodzie jak się juz nagrzeje . Grzeje wystarczająco dobrze.
Wyciszenie
Dałem taką ocenę chociaz nie przykładam do tego znaczenia bo nie jezdze zbyt szybko więc i silnika tak nie słychać. Natomiast lekki szum wiatru w bocznych drzwiach troche denerwuje
Ekonomiczność
nigdy nie zszedłem poniżej 8 na trasie w miescie pali 10 czasem 9,5l . ciężko dokładnie obliczyć to spalanie bo licznik zaniża kilometry (chyba o 9 kilometrów na 150 km) więc podaje orientacyjnie srednia 9 litrów ale może być mniej lub więcej Ceny napraw jak to w autoryzowanych " warsztatach" wysokie. same częsci podobnie ale da się wytzrymać
Silnik (kultura pracy, elastyczność)
mimo że jestem zadowolony z tego samochodu będe się starał pisać nie tylko o jego zaletach ale i wadach. Silnik pracuje b dobrze , czasem zdarzało się zacinanie zaworu recyrkulacji spalin i wówczas więcej palił i strasznie kopcił nie wymieniałem jednak tego zaworu bo teraz jest ok. Zdarzały się małe wycieki oleju i to wyłącznie w zimie przy silnych mrozach , po ociepleniu się wycieki zanikały. Generalnie silnik działa bardzo dobrze jednak zastrzegam ,że nie piłuje go powyżej 3 tys obrotów/min a na trasie sierdnio 110 km/h
Całokształt
rewelacja
Silnik (kultura pracy, elastyczność)
uwielbiam sluchac jak "bulgota" sobie przyspieszajac, silnik jest the bestjechal nim prawie 170 i mialem jeszcze mijesce pod noga ale nie bylo juz gdzie jechac...
Skrzynia biegów
Układ jezdny
fajnie buja czasami, ale chyba za miekki jest