Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2 opcje trasy w okolice Trogiru, co polecicie ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 25.06.2009 08:13

urbinio napisał(a):
orcrist napisał(a):
Kir napisał(a):A przede wszystkim nie kupuj winietek w pzmocie bo przepłacasz - kupisz sobie na granicy lub na stacji benzynowej, znacząco taniej.

Będę pamietał
Kir napisał(a):Nie wiem kiedy jedziesz ale gdyby to była jazda weekend pojechałbym Krakow-Bielsko -Zylina (przez Zwardon czy Czechy jeden piers) autostrada do Bratysławy, trasa 86, odbicie na Nagykanizsa-Gorcan Varazdin i dalej standardowo. Bo w weekend Austria i Słowenia to jeden korek

Droga do Chyżnego musi pozostać raczej taka jaka jest. Natomiast jeśli chodzi o drogę 86 to załączyłem ja w poniższym wariancie. O taka trasę chodziło ?
Variant 1 - droga 86 przez Węgry

witam 24 lipca wybieram sie do CRO i jade z Warszawy. Do Cro jade pierwszy raz i wybralem trase przez slowacje wegry jak kolega wyzej napisal droga 86. i moje pytanie do was czy jak bede jechał ta trasa to winietke na wegry bede potrzebował??

nie,bo nie bedziesz jechal autostrda...
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 25.06.2009 09:34

Cosmo napisał(a):
toomas napisał(a):Rozumiem, że z obsługą dogadam się po angielsku?:) Te 4ro dniowe kto wypełnia ja czy obsługa? I karty oczywiście akceptuja? Czas dojazdu to masz trochę długi :)

Dogadasz się, Ty podajesz tylko nr rejestracyjny, a resztę załatwia obsługa. Ja zawsze płacę forintami ale myślę, że karty też akceptują. Czy czas dojazdu długi? Niekoniecznie biorąc pod uwagę 6 -7 godzinny odpoczynek oraz wielokrotne postoje (zakupy, posiłki). Wsiadając do samochodu jestem już na wakacjach i odpoczywam, a nie walcze z czasem.

Witaj Cosmo.
Niestety do tej pory nie nauczyłem się żadnego zachodniego języka. Kształciłem się w poprzednim ustroju i wtedy masowo uczono rosyjskiego. Powiedz mi jak na tej stacji benzynowej w Ferro kupić winiety (2x 4 dni) nie znajac angielskiego. Jadę pierwszy raz i nie mam doświadczeń.
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 25.06.2009 11:10

Witaj Boletus.
Wystarczy, że wypowiesz słowo matryca i podasz swój dowód rejestracyjny i na palcach pokażesz ilość dni, a resztę załatwi pracownik stacji. Oczywiście kupujesz jedną winietę na 4 dni i w drodze powrotnej tak samo. Wracając zawsze kupowałem winietę na stacji benzynowej w Letenye ale można też kupić na nowym przejściu granicznym.
Pozdrawiam
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 25.06.2009 11:46

Dziękuję Cosmo.
Kolejny problem wyjaśniony i kolejny problem z głowy. :P
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 25.06.2009 11:50

Życzę udanych wakacji.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 25.06.2009 12:04

Wzajemnie Cosmo.
A Ty kiedy jedziesz?
Ja ruszam dokładnie za miesiąc raniutko.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 25.06.2009 12:09

Tygrys napisał(a):Odnośnie postojów, odpoczynków, noclegów na tej trasie - będe miał zamiar zrobić sobie nocleg tranzytowy w tym hotelu w Nagykanizsa. http://www.touringhotel.hu/index.php?lang=len Cenowo i obrazkowo wygląda pozytywnie. Ma ktos moze jakies doświadczenia na własnej skórze co do tego hotelu? A może ktoś ma lepsze miejsce na nocleg?

w 2005 nocowałem w Letenye w tym hotelu http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=46.436508,16.73759&spn=0.001852,0.00339&t=h&z=18 tuż przed stacja benzynowa ale podobno już go tam nie ma, a moze znowu jest? Tez był tani i warunki znośne. Moze ma ktoś najświezsze info na temat tego hotelu?

Cześć Tygrys. Miło spotkać ziomala. Kiedy Ty ruszasz do CRO? Ja wyjeżdziam 27 lipca i z Warszawy tak wiec będę miał o 120 km dłuższą drogę niż Ty. Jak byś zdążył wrócić zanim ja wyjadę to zdaj relację z drogi no i z tego hotelu w Nagykanizsa o którym piszesz w swoim poście. Pozdrawiam.
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 25.06.2009 12:11

14 sierpnia rano na Peljesac do miejscowości Borak.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 25.06.2009 12:47

Cosmo napisał(a):14 sierpnia rano na Peljesac do miejscowości Borak.

I ja myślałem o Peljesac ale ostatecznie wyląduje w Medici na riwierze omiskiej. Zapytalem w innym temacie na forum czy ktoś tam już był i jak tam jest. Do tej pory nikt się nie zglosił. Żebym nie wylądował w kosmicznej przysłowiowej "czarnej dziurze". :-)
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 25.06.2009 13:06

W takim razie polecam rafting na rzece Cetina. Oglądnij:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 25.06.2009 13:17

Fajny sport ale nie znosze zimnej wody. Brrrrrrrrrry
robi-1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi-1 » 25.06.2009 18:10

darek1 napisał(a):
kasiasudo napisał(a):Witam.
Wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji i tak naprawdę nie mam pojęcia jak jechac. Jedziemy w dwa samochody, ale i kierowców mamy tylko dwóch. Myśleliśmy o trasie przez Węgry, może z postojem na nocleg. Oglądałam tyle pięknych obrazków z Chorwacji, że na miejscowość docelową też nie umiemy się zdecydować (jedziemy w ciemno 12 lipca).Wyjazd z Zielonej Góry. Będę wdzięczna za jakieś namiary i rady. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Dzięki :papa:

Może tu: http://www.trogir-online.com/matijas/pl/offer.htm

witam.06-07-09 jade drugi raz do chorwacji miejscowosc mala Sevid,20 km od Trogiru na polnoc z nowej soli.bylem zauroczony tamtymi okolicami-srodkowa dalmacja.do splitu okolo 50 km,to na poludnie.na polnoc z koleji sibenik primosten.jest co zwiedzac.pozdrawiam
Relacja: forum/viewtopic.php?t=12791&highlight=poljica
becia25
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia25 » 08.07.2009 18:48

toomas napisał(a):Ja jadę 15.08 Na Ciovo i na 95% jadę przez Słowację i Węgry. W Słowacji omijam autostradę pomiędzy Presovem i Koszycami. Trasa niecałe 1200km wg googli i map24. Ja startuje z Tarnowa. Dla Ciebie trasa wyglądałaby tak
Mapka

witam,ja też wyjeżdżam 15,08 tylko że do miasta Poljica,a wyruszam z Ciechanowa :D pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

2 opcje trasy w okolice Trogiru, co polecicie ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone