Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

13 osob + 3 latek , wyjazd w ciemno mozecie cos doradzic ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sxdc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sxdc » 07.07.2008 07:35

Witam forumowiczow , jestem tu nowy jesli chodzi o forum , ale stary wyjadacz jesli chodzi o chorwacje :)
Wybieramy sie w 13 osob + 3 latek 10 lipca do chorwacji i mam dylemat . JA i moj brat znamy wybrzeze od Istrii po miejscowosc Pakostane oraz wyspe Murter . teraz sie zastanawiamy czy nie pojechac dalej na poludnie , ale jest to wyjazd w ciemno i do tego 3 jadace z nami rodziny znaja chorwacje tylko z opowiesci i nie chcielibysmy ich przeciagnac jak to sie mowi po bandzie :) , docelowo chcemy znalezc 3 apartamenty , niekoniecznie w jednym budynku i niekoniecznie w duzej miejscowosci , ale koniecznie bardzo blisko plazy . Dlatego mam dylemat jak daleko sie zapuscic zanim zaczniemy szukac kwater , czy dojechac az po Split i tam szukac na lewo i na prawo od tej miejscowosci ? ale z drugiej strony jesli chodzi o wycieczki na plitvickie czy krk , lub kornati to robi sie troszke daleko , a jak sadze warto by nowym pokazac te miejsca . Moze ktorys z forumowiczow mialby jakies sugestie ? dodam ze poprosilem wszystkich o zabranie namiotow , tak ze nie musimy znalezc kwater koniecznie w dniu przyjazdu :) Wiem ze podobne tematy byly juz poruszane , ale po przeczytaniu wielu postow nie mam do konca pewnosci co wybrac , a nie chcialbym spedzac po raz 3-ci urlopu w Pakostane .
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 07.07.2008 07:57

witam
Zacząłbym dopiero za Makarską szukać noclegów, do Splitu będzie b dużo ludzi. Za Splitem już powoli zaczyna się riwiera Makarska, większości nie chce się już jechać tak daleko, ale też nie mało jedzie osób. Ale za Makarską miasteczka są nad samym Jadranem i przez to szybsze dojście z kwatery do plaży. Na Plitvicach zatrzymałbym się 2 dni, a później jechał dalej. Warto je zwiedzić, ale również polecam NP Krka, oraz Kravica na BiH. Z miejscowości nadmorskich proponuję BV, Igrane, Drvenik. No i sprawa ważna to zjazd do tych miejscowości jest w miarę łagodny, gdzie po 24 godz. jazdy ma to znaczenie, gdyż można se czasem narobić szkód.
sxdc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sxdc » 07.07.2008 15:02

dziekuje koledze za odpowiedz :) makarska to wydaje mi sie ze juz najdalej , ale moze sie myle. Co do plitvickich to raczej postoj 2 dniowy nie wchodzi w rachube , bo zapewne wiekszosc bedzie chciala zaczac przygode od morza , a to raczej widzialbym jako jedno dniowy wypad , podobnie jak krk czy kornati , ale zjezdzajac dalej na poludnie robi sie ogromny kilometraz do tych miejsc , wiec tu mam dylemat czy widoki i urok poludniowej dalmacji zastapi im np zwiedzenie w/w miejsc .
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 07.07.2008 15:15

Ze Splitu do Makarskiej jest 60 km. Na Waszym miejscu najpierw bym zwiedził Plitvice, powiedzmy że wjeżdżacie rano, szukacie lokum na 1 noc, jedziecie zwiedzić jeziora, śpicie i rano na wybrzeże. Tak zrobiliśmy w 2006 r i nie było tak źle, a jechaliśmy w 8 os plus 2 dzieci. Startowaliśmy z Cieszyna. Co chodzi o Kornati to raczej w Splicie nie ma wycieczek. Musielibyście być w ok. wyspy Murter, zresztą dobrze o tym wiecie bo tam byliście. Ze Splitu do NP Krka macie blisko, ale Kravice są ok 200 km dalej od Splitu, choć moim zdaniem są warte obejrzenia.
SWIFER
Podróżnik
wyjazd w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) SWIFER » 11.07.2008 08:13

Witam forumowiczów . Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji (dzisiaj o 18-tej wyjazd. Jakie macie informacje na temat wyjazdu w ciemno. Jedni mówią ze z wynająciem nie będzie problemu bo stają już przy dzrodze i zapraszają do swoich kwater ( to opinia znajomych którzy wrócili z Chorwacji aż spod Dubrovika w zeszłą niedzielę czyli 06.07.08) . Co wy na to. ?????? Na marginesie mamy już coś zaklepane ale to jest studio z klimą 800 m do morza i 50 euro za studio ale bez tarasu. Co ry na to ????? POzdrawiam wszystkich!!!!!!!!!! :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone