Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga oszukuja

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
irko
Croentuzjasta
Uwaga oszukuja

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 23.06.2007 01:11

Plitvice, Vila Lika (zaraz za plitwicami jadac na południe droga w prawo)

- bardzo miła obsługa i było miło dopuki nie doszło do płacenia rachunków
- poprzedniego dnia ustalilismy cene, poniewaz nie byłem pewny czy sie porozumieliśmy NAPISAŁEM NA KARTCE i było OK
- rano inna jeszcze milsza Pani pokazała inny cennik i dodatkowych 10E za pokój dopłaty.

Ja moge zapłacić drozej, nie lubie tylko jak oszukuja i juz nie rozumieja co sie do nich mówi

ir
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 23.06.2007 08:31

irko napisał(a):Plitvice, Vila Lika (zaraz za plitwicami jadac na południe droga w prawo)

- poprzedniego dnia ustalilismy cene, poniewaz nie byłem pewny czy sie porozumieliśmy NAPISAŁEM NA KARTCE i było OK
- rano inna jeszcze milsza Pani pokazała inny cennik i dodatkowych 10E za pokój dopłaty.

Ja moge zapłacić drozej, nie lubie tylko jak oszukuja i juz nie rozumieja co sie do nich mówi

ir

Trzeba było pokazać kartkę i dopuknąć miłą panią w czółko. :wink:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 23.06.2007 09:28

platon napisał(a):
irko napisał(a):Plitvice, Vila Lika (zaraz za plitwicami jadac na południe droga w prawo)

ir

Trzeba było pokazać kartkę i dopuknąć miłą panią w czółko. :wink:

Tak trzeba było zrobić jak napisał platon :lol:

PS ciekawe ile zaplaciłeś za nocleg od osoby
pzdr :papa: :hut:
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 23.06.2007 10:21

platon napisał(a):Trzeba było pokazać kartkę i dopuknąć miłą panią w czółko. :wink:

ja uczciwy jestem
uwiezylem ze jak sie zrozumielismy to szafa gra
a kartka to swistek napisany byle gdzie dla jasnosci i pewnosci a nie pokwitowanie (nie zakładałem ze mnie oszukaja)

ale sie przeliczyłem
zapłaciłem za pokój 2 os. zamiast 40 E -> 50 E
i trudno
tylko opinia o uczciwosci ludzi w tym pieknym kraju została zachwiana

ir
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 23.06.2007 10:30

irko napisał(a):
platon napisał(a):Trzeba było pokazać kartkę i dopuknąć miłą panią w czółko. :wink:

ja uczciwy jestem
uwiezylem ze jak sie zrozumielismy to szafa gra
a kartka to swistek napisany byle gdzie dla jasnosci i pewnosci a nie pokwitowanie (nie zakładałem ze mnie oszukaja)

ale sie przeliczyłem
zapłaciłem za pokój 2 os. zamiast 40 E -> 50 E
i trudno
tylko opinia o uczciwosci ludzi w tym pieknym kraju została zachwiana

ir

Niestety z tą ich uczciwością to chyba nie jest zawsze tak jakby się chciało
:oops:
pzdr :papa: :hut:
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 23.06.2007 16:28

Okrug G.
Wszędzie są nieuczciwi sprzedawcy, nam za loda potrafiła kelnerka wpisać napoje chłodzace za kilkukrotną cenę na paragonie i udawać po zwróconej uwadze że nie zna żadnego języka (nawet chorwackiego).
Większość chorwatów "do rany przyłóż"
Pozdrawiam
derobson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 09.07.2007 16:10

trzeba po prostu informować o oszustach najszerzej jak się da, zagłosujemy nogami :-)
piotrekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekwawa » 31.07.2007 10:07

derobson napisał(a):trzeba po prostu informować o oszustach najszerzej jak się da, zagłosujemy nogami :-)

Ja dodam jeszcze jedno pod NIE ULEGAĆ!!!
Mnie podobna "przygoda" spotkała dwa lata temu w Zuljanie, (na koncu u strazaka) Pani po tygodniu "zobaczyła" nagle moje dziecko i żądała dopłaty pomimo, ze płaciłem nie za osoby tylko za apartament.
8O
Po twardej rozmowie nadąsała sie, ale dała mi spokój.
Potem rozchorowało mi sie dziecko i Pani była nad wyraz pomocna naprawde sie martwiła 8O.
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 31.07.2007 11:07

Co prawda odbiegam troche od tematu oszustwa, ale przypomniało mi się, że nam zrobiła Chorwatka niezły numer: Bylismy w Lumbardzie na Korczuli, była tam bardzo sympatyczna niedroga pizzeria TORKUL chyba sie nazywała... jadaliśmy tam co drugi dzień, winko domace Pani kelnerka (super kobita) nam od razu przynosiła w dzbankach jak nas widziała... Pewnego razu zjedlismy obiadek wypilismy winko i Pani przynosi nam rachunek, patrzyma a tam kwota do zapłaty... 110 kun zaznaczam ze było nas 6 osób i wyliczylismy juz kto ile zapłaci i wyszło nam koło 300, czytamy ten paragon po cichu zaskoczeni lekko że az taka róznica i w tym momencie dwoje młodych ludzi z niemiec, którzy siedzieli przy drugim stoliku i tez dostali rachunek cos tam do siebie klna po niemiecku... Okazało sie że pani kelnerka miała niezły ubaw, bo specjalnie zamieniła paragony i obserwowała reakcje... jak sie sprawa wyjaśniła ubaw mieli wszyscy... z pania kelnerka wypilśmy dzbanek Plavaca....

A co do oszustw no niezłą akcje mieliśmy na Wegrzech 3 lata temu, wracaliśmy we wrzesniu i chcieliśmy przenocowac w połowie drogi gdzies nad balatonem, znaleźlismy camping w Siofoku, z takimi gotowymi namiotami jak domki nawet fajny. Wjechalismy jak było ciemno juz i samochód tak stał że nie było widac nr rej, nad recepcją napis: Wir sprechen deutsch (pownie niegramatycznie napisałam ale nie znam niemieckiego więc przpraszam za ewentualne błedy), tak więc idziemy do recepcji, a poniewaz mój chłopak po niemiecku mówi płynnie, to poszedł załatwiać wszystko. Okazało się że 12 eur za osobę za nocleg w namiocie . cóz zostaliśmy. Za chwilę patrzymy a tam samochód na warszawskich rejestracjach, poznalismy turystów z Polski, okazało sie że oni zapłacili 12 euro za cały namiot, Co sie okazało, włascicielka myslała ze jestesmy Niemcami, i nam podała podwójna cenę !!!! Pani właścicielka zauwazyła ze rozmawiamy po polsku z tamtymi i sie szybko gdzies zmyła, poszlismy zapłacic, zapłacilismy po prostu 12 euro razem i nic nie powiedziała tylko wzieła kase nie patrzac w oczy....
Teraz zawsze uwazamy żeby nas nie wzięto za bogatych turystów z Niemiec ....
derobson
Podróżnik
raznanj rogopznica, oszust sprzedawany przez InterHome

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 31.07.2007 14:07

piotrekwawa napisał(a):
derobson napisał(a):trzeba po prostu informować o oszustach najszerzej jak się da, zagłosujemy nogami :-)

Ja dodam jeszcze jedno pod NIE ULEGAĆ!!!
Mnie podobna "przygoda" spotkała dwa lata temu w Zuljanie, (na koncu u strazaka) Pani po tygodniu "zobaczyła" nagle moje dziecko i żądała dopłaty pomimo, ze płaciłem nie za osoby tylko za apartament.
8O
Po twardej rozmowie nadąsała sie, ale dała mi spokój.
Potem rozchorowało mi sie dziecko i Pani była nad wyraz pomocna naprawde sie martwiła 8O.

Zawsze warto sie stawiac, ale nie zawsze to skutkuje w 100 % my nacielismy sie w tym roku na oszusta w RAZANJ , do tego impreza sprzedawana przez InterHome !!!!!!!
konkretnie chodzi o:
willa CARMEN
Razanj Rogoznica, Stivancica 63 – Marinovic Lenka

chcial zawlaszczyc 300 euro kaucji, oskarzal nas o przemycanie dodatkowych lokatorów, kradzież ręczników i zniszczenie mebli

wezwaliśmy policję, wyrwaliśmy 170 euro, ale 130 wciąż mamy w plecy

ciekaw jestem jak do tego podejdzie INTERHOME, bo na reklamację nie odpisują od miesiąca - i pomyśleć, że pojechaliśmy z nimi , bo liczyliśmy że sprawdzają tzw właścicieli , niestety zawiedliśmy się
jedyna pociecha, że te 170 eouro udało się wyrwac

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone