.png)
PatricuS napisał(a):Renault Laguna I 1,9TDI (co daje około 6l/100km)
.png)
darajawahusz napisał(a):Opel Zafira2005 DTI 2,2 ,jak kazdy załadowany na fulltrasa Piwniczna ,Słowacja,Wegry ,6,3 l/100km
.png)
krbaton napisał(a):darajawahusz napisał(a):Opel Zafira2005 DTI 2,2 ,jak kazdy załadowany na fulltrasa Piwniczna ,Słowacja,Wegry ,6,3 l/100km
Jak to zrobiłeś![]()
moja Vectra B 2.2 DTI pali średnio 7-7,4
![]()
Prędkości na autostradzie to 150 km/h na tempomacie
A ile Ci pali w mieście
.png)
Laks napisał(a):krbaton napisał(a):darajawahusz napisał(a):Opel Zafira2005 DTI 2,2 ,jak kazdy załadowany na fulltrasa Piwniczna ,Słowacja,Wegry ,6,3 l/100km
Jak to zrobiłeś![]()
![]()
A ile Ci pali w mieście
2.2 125 czy 116 KM?
Jeśli to 125 to taki jak ja mam w Saabie i powyżej 6,5 to jeszcze nigdy mi średnia nie skoczyła nawet z jazdą w mieście. Na trasie przy prędkościach 120-170 km/h spalił 5,9L.
Posprawdzaj osprzęty silnika, kolektor, układ paliwowy, EGR itd. Komp żadnych błędów nie pokazuje? To jest zdecydowanie zbyt duże spalanie jak na ten silnik.
Chyba że jechałeś na IV biegu i koła 19 275 mm szerokości![]()
Ja jeżdżę na 16" 215 mm.
Laks napisał(a):Dziwne bardzo, może na forum Opla poszukaj rozwiązania, znam kilkunastu posiadaczy tego silnika, i żadnemu tak dużo nie pali, a nogę co poniektórzy mają ciężką
.png)
krbaton napisał(a):darajawahusz napisał(a):Opel Zafira2005 DTI 2,2 ,jak kazdy załadowany na fulltrasa Piwniczna ,Słowacja,Wegry ,6,3 l/100km
Jak to zrobiłeś![]()
![]()
A ile Ci pali w mieście
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.