Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pimael
Odkrywca

Postnapisał(a) pimael » 15.11.2008 13:55

JoannaG napisał(a):I ja się melduje w tym wątku :D oczywiście CKM Włókniarz :D
Wprawdzie w naszej rodzinie najwięksi kibice to mój mąż i starszy synek ale ja też lubie wybrać się z nimi na mecz :D
Mikołajek zresztą nie mógł kibicem nie zostać, bo jeszcze będąc w brzuchu "chodził" na mecze i był na najważniejszym meczu w sezonie 2003 jak zostaliśmy Mistrzem Polski :D

A mój syenk zapytany o to kto jest najlepszym żużlowcem na świecie zawsze odpowiada: Sławek Drabik 8)

Pozdrawiam wszystkich fanów czarnego sportu :papa:

Sławek Drabik z magicznego rocznika 66 :evil:
cerber
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cerber » 15.11.2008 14:41

Witam! Wstawiam zdjęcia stadionu w Gorican zrobione przez kasię72.
Myślę, że jeszczę parę lat i fanki speedweya nie tylko będą kibicować.
Jestem pewien, że żeńska liga jest w stanie zdominować ten sport. :lol:
Wielkie dzięki za zdjątka kasiu72. Pozdrawiam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kasia72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kasia72 » 15.11.2008 15:50

cerber - dziękuje Ci bardzo za dodanie zdjęc :) Masz racje z tymi fankami, dla tych dziewczyn poza żużlem nic się nie liczy ! Te zdjęcia robiliśmy w trakcie powrotu do domu, one całe dwa tygodnie wakacji myślały tylko o tym ostatnim dniu - w Gorican.
Jesteś kibicem WTS'u, a jednym z ich ulubionych zawodników jest właśnie Jason Crump :) Liczyły na to, że w tym roku zmieni barwy klubowe na te leszczyńskie, ale jednak nie :)) Nie zawodzi was tak samo jak nasz wierny Leigh Adams.

pozdrawiamy :papa:
cerber
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cerber » 15.11.2008 16:42

Nigdy nie oddamy Wam Crumpiego!!! :lol:

Obrazek

Co do GP to na 100% zjawię się 9 maja w Lesznie.
Byłem w tym roku i pomimo tego, że siedziałem na schodach jak zawsze byłem pod wrażeniem tego wspaniałego wydażenia.
Mieszkacie parę kilometrów od Boszkowa / często w lecie przejeżdżam przez Waszą miejscowość / więc może na majówkę dacie się zaprosić na speedway-grilla nad zatokę? Zawsze to lepiej poznać taką "pakę" z Unii nim wystąpię z szalikiem Sparty na Waszym stadionie. :lool:

Pozdrawiam fanki czarnego sportu :papa:
cerber
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cerber » 15.11.2008 16:51

Oczywiście zaproszenie dotyczy wszystkich speedwayowych-cromaniaków.
Im nas więcej tym lepiej. Do maja daleko ale na wiosnę poruszę jeszcze ten temat. Może wyjdzie nam jakiś fajny zlot?

Pozdrawiam
kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 15.11.2008 17:44

Ze Spartą bratać się-nigdy!!!
A poważnie to dobrze by było na jakimś zlocie pogadać i o żużlu z cromaniakami.
Pozdrawki
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.11.2008 10:14

trzeba przyznać że całkiem, całkiem ten stadion wygląda, a u nas w Lublinie prawdopodobna reaktywacja żużla i to pod stara nazwą Motor Lublin całkiem możliwa........
kasia72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kasia72 » 16.11.2008 21:08

cerber - masz racje, faajnie byłoby zorganizować taki speedway-grill. Cro-maniacy mają zloty w wielkich miastach, był już w Warszawie, wczoraj w Krakowie, niebawem będzie w Poznaniu, więc my też moglibyśmy zrobić taki mały zlocik w Boszkowie :) Byłoby super! Dzięki za zaproszenie :)

pozdrawiamy wszystkich speedway-cro-maniaków :)!
cerber
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cerber » 17.11.2008 01:13

lubelski napisał(a):trzeba przyznać że całkiem, całkiem ten stadion wygląda, a u nas w Lublinie prawdopodobna reaktywacja żużla i to pod stara nazwą Motor Lublin całkiem możliwa........

Oby się Wam udało! Powodzenia!
tygrys500
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tygrys500 » 17.11.2008 22:12

I ja jestem fanem szlaki a w szczególności Tomka Golloba. Ach żeby nie Pawliczek byłby majster w 1999 roku. Speedway jest jak narkotyk .Byłem w tym roku na GP w Lesznie i w następnym roku też jade do Leszna na GP.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.11.2008 22:18

25 października 1967 roku w Lublinie odbyła się najbardziej pamiętna ze wszystkich polsko-radzieckich potyczek. Żużlowa publiczność przeżyła swój wielki dzień. Mecz odbył się przy sztucznym oświetleniu, a Związek Radziecki należał w tym czasie do światowej czołówki w tej dyscyplinie sportu. Zainteresowanie, jakie wywołał ten mecz, przeszło najśmielsze oczekiwania organizatorów. Na stadion przyszło ponad 30 tys. widzów, z których około połowa weszła na zawody bez biletów... Niewiele brakowało, by zawody nie doszły do skutku, bowiem na kilka minut przed meczem rozfalowany tłum naparł na drewnianą bandę okalającą tor i wyłamał ją. Na szczęście sytuacja została szybko opanowana, i uszkodzoną bandę naprawiono. Drużyna ZSRR miała w swym składzie znakomitych żużlowców z wicemistrzem świata Igorem Plechanowem na czele. Po raz pierwszy użyto informacyjnej tablicy świetlnej, ustawionej na środku boiska. Po każdym biegu w niebo strzelały race, czerwona - jeśli wygrali goście, biała - w dowód uznania za sukces Polaków i zielona - po remisie w wyścigu. W przekroju całego meczu najlepszym zawodnikiem był Andrzej Jendrej, a ukoronowaniem osiągnięć był nowy rekord toru ustanowiony w biegu piątym wynikiem 73,4 sek. O największą niespodziankę postarał się Wojciech Kowalski, który w wyścigu siódmym pokonał samego Plechanowa, po niezwykle zaciętej i pasjonującej walce. Ostatecznie po ekscytującym pojedynku Polska pokonała ZSRR 48:30, a zawodnicy Motoru wypadli znakomicie, walnie przyczyniając się do wysokiego zwycięstwa. Punkty dla Polski zdobyli: Jendrej 11, Woryna 9, Kowalski 9, Mazur 8, Maj 7, Tkocz 2, Bielecki 2, Matian 0.
(tekst Maciej Maj Gazeta Wyborcza-60 lat lubelskiego żużla)
byłem na tym meczu.....
cerber
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cerber » 18.11.2008 15:22

JURICA PAVLIC

Obrazek

Jurica Pavlic (ur. 14 czerwca 1989 w Gorican) - chorwacki żużlowiec, syn Zvonko Pavlica, reprezentanta Jugosławii.
W roku 2007 żużlowiec zadebiutował w polskiej ekstralidze (w 2006 roku Jurica reprezentował barwy TŻ Sipma Lublin). W 2007 roku zdobył złoty medal z Unią Leszno. W 2008 srebro z Unią Leszno.

Starty w lidze:

Liga polska

2006 - Klub: TŻ Sipma Lublin
2007 - Klub: Unia Leszno
2008 - Klub: Unia Leszno

Słoweńsko-Chorwacko-Austriacka liga żużlowa
Unia Gorican

Starty indywidualne:

Indywidualne Mistrzostwa Świata Juniorów
2007 - 4 miejsce
2008 - 3 miejsce
Indywidualne Mistrzostwa Europy Juniorów
2006 - 1 miejsce
2007 - 2 miejsce
Indywidualne Mistrzostwa Europy
2006 - 12 miejsce
2007 - 1 miejsce
Speedway Grand Prix
2007 - Grand Prix Słoweni w Krsko - 13 miejsce - 5 punktów

Obrazek

Obrazek

Oficjalna strona
http://www.pavlicracing.com/
cerber
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cerber » 18.11.2008 15:48

Kobiety w naszej lidze! 8O

Niedawno zmienił się regulamin, dzięki czemu panie mogą nie tylko trenować, ale ścigać się w zawodach ligowych w Polsce. To ogromna szansa dla Kingi Wachowskiej z Ostrowa, która już od dłuższego czasu mówi, że nauka jazdy na motocyklu jest jej pragnieniem.

Skoro pojawiła się szansa na starty, to Wachowska chce ją wykorzystać. - Teraz planuję zajęcia ogólnorozwojowe. Na tor chciałabym wyjechać wiosną przyszłego roku - zdradza "żużlówa".

Pozostaje jeszcze problem, który podnosi wielu ekspertów. Czy panie powinny startować w jednej lidze wspólnie z mężczyznami. - Trudno o akceptację ogółu dla nowego pomysłu. Nie widzę jednak problemu w tym, by rywalizować z mężczyznami - mówi Wachowska.

Niedawno na ten temat wypowiedział się zawodnik Unii Leszno Krzysztof Kasprzak podczas videoczatu zorganizowanego przez Wirtualną Polskę. Wicemistrz kraju przyznał, że to odważne dziewczyny, jednak nie polecał im tego zawodu, gdyż wie jaki jest ból przy upadku i ile później się cierpi w szpitalu. - Lepiej niech zajmą się tym, czym kobiety mają się zajmować - dodał Kasprzak.

...........................................................................................................

DLA MNIE BOMBA!!! :lol:
Wystarczy popatrzeć jak radzą sobie dziewczyny z Danii

Stefanie Jensen
Obrazek

Nanna Jorgenson
Obrazek

Wywiad z Nanną
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_ld.php?id=1089898795

Pozdrawiam!
kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 18.11.2008 16:56

cerber - masz racje, faajnie byłoby zorganizować taki speedway-grill. Cro-maniacy mają zloty w wielkich miastach, był już w Warszawie, wczoraj w Krakowie, niebawem będzie w Poznaniu, więc my też moglibyśmy zrobić taki mały zlocik w Boszkowie Byłoby super! Dzięki za zaproszenie

pozdrawiamy wszystkich speedway-cro-maniaków !

Kasiu-małe sprostowanie - zloty są dwa w roku, na wiosnę i na jesień(następny X w maju, poprzedni - koziołkowy to coś koło 100 osó). A w niektórych miastach są spotkania które wspomniałaś (ostatnie warszawskie ponad 40 a krakowskie chyba i więcej).
Pozdrawki dla zwolenników tego sportu
Andrzej S
Odkrywca

Postnapisał(a) Andrzej S » 18.11.2008 18:50

Ja tesz jestem fanem żużla oczywiście Unia Tarnów. A te fotki z paniami na motorach to z Tarnowa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone