Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zgłupiałam - co mam robić ? :(

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2007 18:32

olcieek napisał(a):....Pewnie padnie na ta nieszczęsna Istrię, bo od wysepek jednak mnie odciągnęliście, bo to może być rzeczywiście problem i koszt z ciągłym przeprawianiem się promem z jednej na druga stronę ;)......

W sumie dlaczego Ci jeszcze nie namieszac :lol: Jakby nie patrzec takie mieszanie, na takie tematy to sama przyjemnośc :lol:
Mówisz, że Istria.......no cóż nie bede jej krytykował jak mój poprzednik. O Istrii mam jak najlepsze zdanie ale...de gustibus non disputandum est :!: :lol:
Skoro nie odpowiada Ci wyspa bo to: promy, kolejki na prom itp. to nie myslałeś o wyspie, która jest rzut beretem od Istrii, a na której krajobrazy sa zgoła inne niż zobaczysz na półwyspie ? A na dodatek na tą wyspę wjeżdza sie mostem :wink: Oczywiscie można i promem, jak kto chce tylko po co ? :lol:
Mam na mysli KRK, wiecej znajdziesz w poniższym linku:
forum/viewtopic.php?t=15200&highlight=
Podrav :papa:
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 22.07.2007 18:42

olcieek napisał(a): nie chcemy wybierać się gdzieś na południe. Północne wybrzeże wystarczy ;)

Z tego samego powodu rok temu wybrałem wyspę Cres. Blisko - z Poznania 1200 km. i co najważniejsze mniej ludzi niż np. na Istrii.

A co do kosztów "promowych" to bez przesady - około 70 złotych w jedną stronę. Po za tym na Cresie jest co robić. Byliśmy tam dwa tygodnie i w systemie jeden dzień plażowania, jeden jeżdżenia - nie zwiedziliśmy wszystkiego.
Ostatnio edytowano 22.07.2007 18:57 przez Szopisko, łącznie edytowano 1 raz
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 22.07.2007 18:54

Piotrek_B napisał(a):Mówisz, że Istria.......no cóż nie bede jej krytykował jak mój poprzednik.

:(((
Bardzo mi przykro jeżeli moje słowa odebrałeś jako krytyke :(

Obojętne gdzie pojedzie :)))) Ważne by wróciła zadowolona i miała chęć nieodpartą na ponowny wyjazd:)))
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2007 19:01

mirek109 napisał(a):...
Bardzo mi przykro jeżeli moje słowa odebrałeś jako krytyke :(

Nie, nie odebrałem tego jak krytykę :wink: każdy poleca to co lubi. Na tym forum sa zagorzali zwolennicy Dalmacji (w zdecydowanej wiekszosci :lol: ) i tacy dla których liczy sie tylko Istria i Kvarner (w zdecydowanej mniejszości :lol: ) Ja osobiscie należę do trzeciej kategorii - zwolenników Chorwacji :lol: :lol: :lol:
mirek109 napisał(a):...Obojętne gdzie pojedzie :)))) Ważne by wróciła zadowolona i miała chęć nieodpartą na ponowny wyjazd:)))

I ta wypowiedź ma sens :idea: Ja bym dodał jeszcze nie ważne gdzie (w HR) ważne z kim :idea:
Pozdrav :papa:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 22.07.2007 19:04

[quote="Piotrek_B"]
Ja bym dodał jeszcze nie ważne gdzie (w HR) ważne z kim :idea:
quote]

:oops:
nie pomyslałem o tym :) ale wiem że to jest bardzo ważne :)
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 22.07.2007 19:08

Oooo święte słowa Piotrek! Po moich ubiegłorocznych przeżyciach sama stwierdzam że "z kim" to najwazniejsze :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2007 19:14

Tekla napisał(a):Oooo święte słowa Piotrek! Po moich ubiegłorocznych przeżyciach sama stwierdzam że "z kim" to najwazniejsze :wink:

Też powiedziałem to nie bez przyczyny :roll: . Wziąłem ze soba kiedyś znajomych (wymęczyli to u mnie, że w życiu tam nie byli, żebym ich zabrał do HR)- nocleg załatwiłem im razem z nami u moich znajomych chorwatów. Co się wstydu najadłem to moje :evil:
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 22.07.2007 19:17

A ja ze wstydu spaliłam się "tylko" parę razy, za to nerwów straciłam mnóstwo... odtąd podjęliśmy decyzję - jeździmy sami :wink:
olcieek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcieek » 22.07.2007 20:11

Mnie tam na Chorwację namawiać nie trzeba.
Pisałam na początku że byłam parę lat temu i jestem zakochana i co rok marze by tam wrócić, więc jak teraz nadarza sie okazja chcę żeby to były wakacje jak z marzeń ..

Dlatego tez taki trudny jest wybór miejsca do wypoczynku.
Wiem dobrze, ze wielu internautów na tym forum to właśnie takie osoby jak ja (My, tzn. rodzinka :P), które nie wiedzą co wybrać.

Może jednak te wyspy ..
Pag, Krk, Cres .. ?
Cholera :P

A zna ktoś z Was jakieś kwatery wypróbowane na tych wyspach co by tanie i w ładnym miejscu były? ;)
Jakieś konkretne propozycje co do miasta miasta?
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 22.07.2007 20:17

Piotrek_B napisał(a):
Tekla napisał(a):Oooo święte słowa Piotrek! Po moich ubiegłorocznych przeżyciach sama stwierdzam że "z kim" to najwazniejsze :wink:

Też powiedziałem to nie bez przyczyny :roll: . Wziąłem ze soba kiedyś znajomych (wymęczyli to u mnie, że w życiu tam nie byli, żebym ich zabrał do HR)- nocleg załatwiłem im razem z nami u moich znajomych chorwatów. Co się wstydu najadłem to moje :evil:

Zgadza się, trzeba dobrze znać kogoś. A poznajesz dopiero obcując dzień w dzień- od rana do wieczora. Najczęściej jeździmy sami, Dopiero ostatnio pojechalismy z rodzinką taką szerszą). Nie było źle. W tym roku powtarzamy- tyle że Krk.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2007 20:18

Weź mapę, wybierz jakieś miasto w odpowiadającym Wam terenie, następnie poczytaj o nim na forum i w necie żeby zobaczyć co tam jest ciekawego, kup dobry przewodnik i jedźcie tam w ciemno. Jest Was tylko trójka więc nie będzie problemu z kwaterą. Ja tak oczywiście nie robię :D ale my jeździmy w 5-6 rodzin i piąty raz w to samo miejsce :D
olcieek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcieek » 22.07.2007 20:27

A takie kwatery to trzeba brać na 3 osoby czy np. na 2 plus dostawka?
Są w ogóle takie opcje ?
Bo kiedyś słyszałam, że to niby taka trochę tańsza opcja :P

Szczerze powiedziawszy to trudno mi to sobie wyobrazić.
Jadę do Chorwacji, wjeżdżam do miasta i szukam.
Tylko jak szukać by znaleźć coś co odpowiada ? :P Chodzić, stukać do drzwi i wypytywać ? :P
Wiem, wiem zaraz powiecie, że to jakieś głupie myslenie ;P
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 22.07.2007 20:29

Oj trochę za bardzo się tym przejmujesz... zdecyduj się na coś np. Istria i wybierz konkretne miasto np. Poreć... jedziesz tam i na miejscu szukasz... :wink: Znajdziesz :wink:
olcieek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcieek » 22.07.2007 20:36

No chyba masz rację ..
Jakoś nie potrafię być spontaniczna

:P
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2007 20:41

Gdyby nie moja Renata to ja bym chętnie pojechał z taka 17-to letnia dostawką!!! :D :D :D :D :D Jak już pisałem , nigdy nie jechałem w ciemno ale wiele razy przejeżdżając przez nadmorskie miejscowości w Cro widziałem ludzi z tabliczkami : sobe, apartman, zimmer frei itp Zaplanujcie podróż tak aby być na miejscu o jakiejś cywilizowanej porze żeby mieć czas na poszukiwania. Spoko , nikt Ci nie powie na forum , że to głupie myślenie, każdy z nas jechał kiedyś pierwszy raz. Możesz jeszcze siąść przed netem i postarać sie znaleźć coś bezpośrednio u Chorwata. Wpisz w google nazwę interesującej Cię miejscowości i dopisz "privatni smjestaj" albo "apartmani" i zobacz co tam wyskoczy. Pozdrav_ Bocian.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zgłupiałam - co mam robić ? :( - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone